Kodin saanut koira: CARA (ent. Caramela) (Suomessa)

Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Helsinki/Loviisa)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 14.6.2023

Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen, mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Ioana löysi noin 1-vuotiaan Caramelan hylättynä ja juoksuisena kotinsa läheltä syksyllä 2019 ja otti Caramelan kotiinsa turvaan. Caramela steriloitiin ja se pääsi nopeasti Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia. Caramela tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja on rohkea ja sosiaalinen myös ihmisille. Se hakeutuu itse luokse ja rakastaa huomiota. Caramela on iloinen, leikkisä ja aktiivinen koira, joka ei ole tarhalla kova haukkumaan.

Caramela, tuttavallisemmin Cara, palaa uudelleen kotia etsiväksi koiraksi. Cara alkaa etsimään uutta kotia nykyisestä kodista käsin. Cara päätyi uudelleensijoitukseen perheessä tapahtuneiden elämänmuutosten takia.

Cara on ihastuttava, utelias ja virkeä noin 4-vuotias koira, jolla on elämän perustaidot hienosti hallussa. Hihnassa kävely sujuu ja Cara osaa arjen peruskäskyt. Omat ihmiset saavat käsitellä Caraa vapaasti ja kynsien leikkuu sujuu kotona oman ihmisen toimesta. Cara tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Parhaiten leikit sujuu isompien koirien kanssa. Cara nauttii koirapuistossa käymisestä ja vapaana esim. koira metsässä liikkumisesta. Toisien koirien ohittaminen lenkillä saa Caran kiihtymään, sillä se haluaisin moikata kaikki vastaantulevat koirat. Cara on aktiivinen koira ja on tottunut olemaan omalla pihamaalla vapaana, supikoirat ja rusakot se ajaa mielellään pois pihasta, mutta palaa omille tiluksille sen jälkeen nopeasti.

Caran on vaikeaa tutustua vieraisiin ihmisiin kotonaan, joten tulevan kodin toivomme elävän rauhallista elämää, jossa Cara saa tutustua kotona käyviin vieraisiin omassa tahdissaan. Cara rakastaa omia ihmisiään ja onkin mielellään kaikessa touhussa mukana ja lähellä omia ihmisiään. Caran yksinolot ovat sujuneet kotioloissa hyvin, kunhan hänet hyvästellään kotoa poistuttaessa. Kerrostalossa asuminen ja etenkin rappukäytävä on aiheuttanut Caralle haasteita. Cara myös haukkuu mielellään kaikki ohikulkijat ja erikoiset äänet, mutta haukku ei jää päälle. Näiden seikkojen vuoksi tulevan kodin on hyvä sijaita muualla kuin kerrostalossa. Kaupungilla kävely sen sijaan sujuu hyvin.

Romaniassa lähtö selvittelyjen yhteydessä Cara tutkittiin ja röntgen kuvattiin takajalkojen osalta. Tutkimuksissa selvisi, että Caran oikea takajalka on lyhempi kuin vasen ja oikeassa polvessa oli muutoksia, jotka viittasivat ristiside repeämään tai nivelrikkoon. Tytön terveyttä tullaan tutkimaan lähiaikoina lisää Suomessa. Tulevan kodin tulee olla valmis hoitamaan Caran terveyden tilaan sen edellyttämällä tavalla ja mahdollisesti seuraamaan tilannetta eläinlääkärin kanssa.

Caralle etsitään kotia aikuisperheestä tai perheestä jossa on jo isompia lapsia. Tärkeää on, että perheessä elämä on rauhallista ja tasaista. Keskustan vilinään Caraa ei luovuteta. Cara sopisi ainoaksi koiraksi, mutta viihtyisi varmasti hyvin myös koira seurassa. Tulevan perheen tulee sitoutua koiralähtöisyyteen sekä positiivisiin koulutus metodeihin. Toivottavaa olisi, että perhe osaa tulkita koirien elekieltä ja ymmärtää kertyneen stressin vaikutukset koiran hyvinvoinnille.

Cara on noin 40 cm korkea ja painaa noin 10 kiloa.

Päivitykset

14.6.2023

Cara on löytänyt itselleen oman ihmisen ja kodin. Onnea uusiin seikkailuihin molemmille <3 

27.5.2023

Caramela palaa kotia etsiväksi koiraksi ja alkaa etsiä uutta kotia vanhasta kodista käsin. Caramela on menossa tarkempiin tutkimuksiin eläinlääkäriin ja siitä päivitetään lisätietoja profiiliin myöhemmin.

21.12.2019

Mikä ihana joululahja! Caramela lensi tänään omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Caramela ja perhe!

18.11.2019

Mikä onni Caramelaa potkaisikaan! Caramelan perhe huomasi tytön ennen kuin se edes ehti kotisivuille asti ja siksi Caramela tarkan haastatteluprosessin päätteeksi lisättiin sivuille suoraan varattua. Onnea Caramelalle ja tulevalle perheelle!

______________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Jo kotikoirana asunut koira on päässyt jo harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Muutos uuteen kotiin muuttaessa on kuitenkin suuri, eikä voida olettaa että kodistakaan tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Caramela saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Caramela on mikrosirutettu, sillä on EU-lemmikkipassi ja se on steriloitu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessimme kuvaukseenluovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Caran yhteyshenkilö on Pauliina Mustonen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: