Kodin saanut koira: DODOLINO

Syntymäaika: n. 3/2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

11.3.2023

Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Kesäkuussa 2021 Carmenin ystävä löysi huonokuntoisen koiran Bukarestin sivukyliltä harhailemasta, ja päätti tuoda sen Carpen tarhalle turvaan. Siitä lähtien Dodolino onkin asunut Carpella. Nykyisin se asuttaa häkkiään toisen koiran kanssa kaksin, mutta tulee kuulemma toimeen myös muiden koirien kanssa.

Ihmisiä Dodolino rakastaa! Se ottaa vieraat ihmiset hyvin vastaan, hakeutuu lähelle ja nauttii olostaan. Dodolinon tavanneet aktiivimme kuvailevatkin tätä herraa rauhalliseksi, lempeäksi, rakastavaksi ja tasapainoisen oloiseksi tyypiksi. Dodolinon ei kuulla tarhaolosuhteissa haukkuvan. Dodolino haistelee kaiken hyvin tarkasti, ja voikin olla että kotonakin tämä poika tykkäisi erilaisista virikkeistä, joissa saa käyttää nenää.

Dodolino voisi sopia monenlaiseen perhekokoonpanoon, sillä se vaikuttaa oikein tasapainoiselta koiralta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että käytös voi muuttua koiran matkustettua Suomeen ja kotiutumisen edetessä tasapainoisimmillekin koirille voi tulla erilaisia haasteita. Dodolinon tulevan perheen tulee sitoutua käyttämään vain koiralähtöisiä ja positiivisia koulutusmetodeja.

Dodolino on mitoiltaan varsin kompakti keskikokoinen koira; noin 40cm ja 16-17kg. Tällä hetkellä Dodolino on hieman pulleassa kunnossa, sillä syö tarhalla myös häkkikaverinsa ruokia. Koska Dodolino ei ole enää aivan nuori, olisi perheen hyvä pitää huolta myös Dodolinon painosta, ettei ylipaino pääse rasittamaan muutenkin hieman raskasrakenteisemman koiran niveliä.

Koska Dodolinon ulkonäössä on joitain viitteitä molossiperimästä, katsomme kokemuksen molossityyppisistä koirista eduksi mutta tämä ei ole välttämätöntä. Dodolinon kotiehdokkaat haastatellaan kahden yhteyshenkilön toimesta.

Päivitykset

17.6.2023

Dodolino on saanut oman kodin!

27.5.2023

Dodolino on varattu omaan kotiin!

11.3.2023

Aktiivimme tapasivat Dodolinon helmikuun lopussa tarhalla. Dodolino oli edelleen aivan yhtä innoissaan ihmisvieraista kuin aiemmin, huomio oli sille aivan kaikki kaikessa eikä Dodo tiennyt miten päin olla. Ilohepulien jälkeen Dodolino malttaa syödä myös nameja ja rauhoittuukin hienosti tutkimaan uusia ihmisiä. Dodolino on edelleen melkoisen paksussa kunnossa, ja tulevan kodin tulisikin sitoutua huolehtimaan siitä, että Dodolino löytää hieman sporttisemman ulkomuodon ettei ylipaino kuormita niveliä. Lisätty profiiliin kuvia ja video tästä ilmeikkäästä pojasta.

23.10.2022

Hurmaava Dodolino pääsee adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotia!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dodolino saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dodolino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dodolinon yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: