Päivitetty 16.03.2019

Kotia etsivä koira: HOPPER


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
8.12.2018

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Hopperin toi hänen omistajansa tarhalle sterilointipäivän yhteydessä, mutta omistaja ei palannut koskaan Hopperia hakemaan takaisin kotiin. Hopper asuu tällä hetkellä toisen, tosi aran koiran kaverina ja Hopper on näistä kahdesta reippaampi, mutta vähän ujoilija itsekin. Aktiivien mennessä näiden kahden tarhaan, Hopper jännittää alkuun kovasti, mutta on tosi kiinnostunut ja rohkaistuu nopeasti nameilla. Aktiivien hajuhuivi alkuun jännittää, mutta Hopper käy sitäkin kiinnostuneena haistelemassa ja tutkii tarkasti. Hopper haistelee aktiiveja ja tutkii kameraa ja muistiinpanovälineitä. Hopperin häntä vispaa, hän lähestyy ihmistä jännityksestä huolimatta, mutta jännittää käden liikkeitä. Hopper antaa kuitenkin aktiivien koskea, kun sen vain tekee rauhassa ja Hopper nauttiikin rapsutuksista alkujännityksen laannuttua. Tämä hännän vispaaja myös reagoi positiviisesti iloiseen äänensävyyn ja kuuntelee tarkasti innosta steppaillen ja pomppien. Häntä heiluu niin, että meinaa koko pylly nousta ilmaan! Hopperin ei kuultu tarhalla haukkuvan.

Hopper on iloinen koira, joka haluaisi olla rohkea, mutta joka tarvitsee siihen vielä tukea. Omalta perheeltä Hopper tarvitsisikin ymmärrystä, aikaa ja halua auttaa Hopperia uusissa tilanteissa.

Tämä neiti on noin 50 cm ja painoa hänellä on alle 20 kg.

Päivitykset
22.2.2019
Lisätty ihanalle hyppelevälle Hopperille uusi video.

8.12.2018
Hopper hypähteli mukaan Kulkureiden adoption-ohjelmaan ja aloitti oman kodin etsimisen.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hopper saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hopper on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Kotia etsivä koira: HOPPER

Publiée par Ioana Bodea sur Jeudi 21 février 2019

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.