Päivitetty 26.07.2019

Kotia etsivä koira: HOPPER, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 26.7.2019)

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Hopperin toi hänen omistajansa tarhalle sterilointipäivän yhteydessä, mutta omistaja ei palannut koskaan Hopperia hakemaan takaisin kotiin. Hopper asuu tällä hetkellä toisen, tosi aran koiran kaverina ja Hopper on näistä kahdesta reippaampi, mutta vähän ujoilija itsekin. Aktiivien mennessä näiden kahden tarhaan, Hopper jännittää alkuun kovasti, mutta on tosi kiinnostunut ja rohkaistuu nopeasti nameilla. Aktiivien hajuhuivi alkuun jännittää, mutta Hopper käy sitäkin kiinnostuneena haistelemassa ja tutkii tarkasti. Hopper haistelee aktiiveja ja tutkii kameraa ja muistiinpanovälineitä. Hopperin häntä vispaa, hän lähestyy ihmistä jännityksestä huolimatta, mutta jännittää käden liikkeitä. Hopper antaa kuitenkin aktiivien koskea, kun sen vain tekee rauhassa ja Hopper nauttiikin rapsutuksista alkujännityksen laannuttua. Tämä hännän vispaaja myös reagoi positiviisesti iloiseen äänensävyyn ja kuuntelee tarkasti innosta steppaillen ja pomppien. Häntä heiluu niin, että meinaa koko pylly nousta ilmaan! Hopperin ei kuultu tarhalla haukkuvan.

Hopper on iloinen koira, joka haluaisi olla rohkea, mutta joka tarvitsee siihen vielä tukea. Omalta perheeltä Hopper tarvitsisikin ymmärrystä, aikaa ja halua auttaa Hopperia uusissa tilanteissa.

Toukokuussa 2019 Hopperin takajalat kuvattiin, koska se tuntui käyttävän takajalkoja hieman oudosti. Hopperilla valitettavasti todettiin kuvien perusteella olevan reisiluun vanha murtuma joka todennäköisesti aiheuttaa jalan oireet. Hopperin jalalle todennäkoisesti täytyisi tehdä jalan suoristusleikkaus tai mahdollisesti jopa jalan amputaatio, jos ei vaikuta että sitä saataisiin suoristusleikkauksella järkevästi korjattua. Hopperisiirtyy tästä johdosta erityisadoptio-koiraksi.

Tämä neiti on noin 50 cm ja painoa hänellä on noin 22 kg. Hopper on hieman ylipainoinen.

Päivitykset
26.7.2019
Voi Hopper! Tuttuun tapaan se hyppii ja steppailee iloisena, kun aktiivit menevät sen paddockiin.  Hopper tuntuu olevan aivan riemuissaan siitä, että ihmiset tulivat sen luokse. Hopper on sosiaalinen kaunotar, joka aivan silmin nähden nauttii ihmisten seurasta. Hopper ottaa kontaktia ihmiseen ja tarjotut namit maistuvat tytölle.  Tyttönen antaa koskea ja ikään kuin jähmettyy silloin onnesta.  Tämä tyttö onkin aivan ihana ja todella kaunis ilopilleri. Hopper asustelee aran nartun kanssa samassa paddockissa. Hopper sopisi parhaiten perheeseen, jossa se saisi olla mahdollisimman paljon ihmistensä mukana arjen touhuissa.

18.5.2019
Aktiivien vieraillessa toukokuussa, Hopper ei vieraita jännittänyt vaan antoi heti koskea ja jopa painautuu vierailijoita vasten. Liikkuessaan Hopper vei jalkoja hassusti vartalon alle ja istui jalat harallaan. Hopper antaa kuitenkin koskea jalkoja, ne eivät vaikuta kipeiltä. Hopperin takajaloista otettiin toukokuussa kuvat ja pyydettin niistä lausunto. Toisessa takajalassa on vanha murtuma, joka tulee vaatimaan leikkausta. Hopper siirtyy tämän johdosta erityisadoptio-koiraksi.

27.2.2019
Helmikuun vierailulla Hopper meni reippaasti tekemään tuttavuutta aktiivien kanssa ja hyppii innokkaasti alussa, kunnes rauhoittuu nauttimaan rapsutuksista ja syömään kädestä namia. Hopper on sympaattinen ja avoin koira, joka kuitenkin lähtee kauemmas, jos häkissä on sen mielestä liikaa ihmisiä. Hopperin ei kuulla haukkuvan. Hopper tuntuu pitävän hyppelemisestiä, mutta vaikka se hyppää ketterästi kopin katolle, se hyytyy melko nopeasti liikkumisesta. Hopperilla vaikuttaa olevan jotenkin kehittymättömän näköinen takapää, jota se myös aristaa koskettaessa ja sen hypyt on jotenkin vinon näköisiä. Voikin olla, että Hopper on joskus jäänyt auton alle.

22.2.2019
Lisätty ihanalle hyppelevälle Hopperille uusi video.

8.12.2018
Hopper hypähteli mukaan Kulkureiden adoption-ohjelmaan ja aloitti oman kodin etsimisen.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hopper saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hopper on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Kotia etsivä koira: HOPPER, ERITYISADOPTIO

Publiée par Ioana Bodea sur Jeudi 21 février 2019

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa