Päivitetty 18.11.2019

Kodin saanut koira: CIDA (Peltotytöt)


Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/ Ioana Bodea)
steriloidaan

 

 

 

 

 

Perustiedot ja tausta
18.05.2019
Romanian kodittomien koirien määrää on mahdoton tietää, mutta niitä arvioidaan olevan kahdesta jopa viiteen miljoonaan. Suurin osa niistä on kodistaan kadulle hylättyjä leikkaamattomia koiria ja näiden jälkeläisiä. Sterilointien  ja tiedon lisäämisen merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa, jotta koirien määrä joskus vähenisi. Kevät on kodittomiksi syntyneiden pentueiden sesonkiaikaa.
Pentuja syntyy pilvin pimein ja vaikka romanialaiset eläinsuojelijat tekevät enemmän kuin kaikkensa, vain pieni osa pennuista päätyy hyvien ihmisten hoivaan. Lukemattomista pennuista parvovirus vie ison osan jo heti elämän alkutaipaleella, joten vain hyvin pieni osa selviää ensimmäisten elinkuukausien ohi. Ja vielä pienempi osa törmää eläinrakkaaseen ihmiseen. Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme One Rescue Association -koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosiaalistaen arkajalkoja. Ioanalla on Cosobassa myös omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta.

Ioanan naapuri löysi nämä pennut pellolta. Ioana kertoo, että samasta paikasta on löytynyt muitakin adoptio-ohjelmassa olleita koiria. Nyt tytöt pääsivät tarhalle, ja aloittamaan uuden luvun elämässään.

Cida on vauhdikas, iloinen ja reipas tyttö, joka lähestyy vieraitakin empimättä. Cidalla riittää virtaa nuoren koiran tapaan ja tytöstä saattaisi hyvinkin saada jopa hyvän harrastuskaverin. Cida omaa suloisen töpöhännän.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

18.11.2019
Cida lensi omaan kotiin Suomeen 19.10.2019

30.09.2019
Ihana ihmisliima Cida ollaan viimeisenä pentueesta varattu omaan kotiinsa Suomeen <3 Onnea Cida ja perhe!

18.05.2019

Aktiivimme tapasivat toukokuussa Cidan sisaruksineen. Yksi Cidan sisaruksista, Coral, matkasikin jo omaan kotiinsa. Cida on kasvanut ja varttunut näiden parin kuukauden aikana, mutta saman lapsenmielen se on säilyttänyt <3 Aktiiviemme mennessä häkkiin Cida melkeinpä sekoaa onnesta. Cidan rakkaus ihmisiä kohtaan on aivan loputonta ja ottikin tovin, ennen kuin Cida rauhoittui. Alkusähellyksen jälkeen Cida viihtyy oikein mielellään rapsuteltavana.  Käytös tulee varmasti rauhoittumaan kotona, mutta täytyy muistaa, että Cida on vielä energiaa täynnä oleva pentu, jolla ei ole arkielämässään mitään virikkeitä. Cidasta voisi hyvinkin kuoriutua jopa hyvä harratuskaveri, sillä tekemistä tämä tyttö tulee varmasti vaatimaan.

Cidan iho on parantunut oikein hyvin ja turkki on paksuuntunut ja alkanut kiiltämään.


20.03.2019

Peltotytöiksi nimetty neljän siskoksen kopla, nuo kuvan kauniit tytöt: Cida, Coral, Sendy ja Sibel aloittivat kotiensa etsinnän kulkurien adoptio ohjelmassa.Cida on porukan villikko ja ehdottomasti kaikkein reippain pennuista. Cidan kerrottiin olevan rohkea, ahne ja sillä ei tunnu olevan mitään kynnystä edes vieraiden ihmisten suhteen. Tyttö onnessaan oikeastaan vaan kaatuu aktiiviemme syliin ja nauttii huomiosta. Cida yksinkertaisesti vaan rakastaa ihmistä ja vaikka olisi kuinka huono hetki, niin Cida saa hymyn huulille täydellisellä välinpitämättömyydellään ja elämänilollaan vaikka väkisin. Tulevalta perheeltä kaivataankin huumorintajua, sillä Cida on aina siellä missä tapahtuu ja vaikka ei mitään tapahtuisikaan, niin pian kyllä tapahtuu, kun Cida vaan saapuu paikalle. Cida on koira joka nauttii elämästä jokaisella solullaan, vaikkei se tällä hetkellä tarhalla kovin kummoista olekaan. Kuvitella sitten minkälainen päivän piristäjä ja arjen pelastaja tytöstä kuoriutuukaan kotiin päästyään. Cida yritti kovin aktiiviemme vierailun aikana syödä yhden heistä takkia ja melkeinpä rouskutti hanskatkin kädestä. Tekemistä Cida siis varmasti tulee tarvitsemaan.

Cidalla on tällä hetkellä hieman ihottumaa/ karvattomia kohtia päälaella ja silmien ympärillä.

Cida on tällä hetkellä noin 50cm korkea ja painaa noin 15kg. Odotetut aikuismitat ovat noin 50-55cm ja 20kg.

————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cida saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cida on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Cida tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.