Päivitetty 29.11.2019

Kodin saanut koira: MINI MATILDA


Syntymäaika: 5/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
ei steriloitu

 

Hurmaava Matilda on herättänyt niin paljon kiinnostusta, että tällä hetkellä emme valitettavasti ota tyttöselle vastaan uusia kyselyitä.

Adoptio-ohjelmamme muihin pentuihin pääsee tutustumaan täältä.

Perustiedot ja tausta
26.08.2019

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Paikallinen nainen, jolla on paljon eläimiä itselläänkin, toi viisi pientä pentua Cosoban tarhan portille heinäkuussa. Pennut ovat olleet tarhalla nyt noin kuukauden. Kaikilla kolmella pennulla (Mini Matilda, Toni B ja Greta) on ikää 3 kuukautta, ne ovat saaneet kaksi rokotusta ja ovat valmiita matkustamaan Suomeen kahden kuukauden kuluttua. Pentueessa on yhteensä viisi pentua, mutta kaksi niistä on varattu Saksaan omiin koteihin.

Mini Matilda jännitti kuvaustilannetta, mutta muilta osin se vaikuttaisi olevan nuorelle pennulle tyypilliseen tapaan reipas ja utelias. Mini Matilda tulee hienosti toimeen tarhalla muiden koirien kanssa. Neiti on hyvin suloinen vipeltäjä, joka viihtyy ihmisen sylissä ja antaa hienosti käsitellä itseään. Mini Matilda ei juurikaan hauku tarhalla, mutta käytös voi toki muuttua kotiutumisen myötä.

Kaikki pentueen pennut ovat tällä hetkellä hyvin pienikokoisia, noin 3-4 kg ja ne jäävät aikuisena pieniksi. Pienen koon vuoksi, kolmikkoa ei suositella ensisijaisesti perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Mini Matildalla on hieman pidempi turkki kuin muilla pentueen pennuilla.

24.11.2019
Matilda lensi Suomeen 23.11.

11.09.2019
Mini Matilda on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Matildalle ja sen tulevalle perheelle <3

26.08.2019
Mini Matilda on lisätty adoptio-ohjelmaan.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Mini Matilda tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.  Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Mini Matilda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mini Matilda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mini Matildan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.