Päivitetty 14.11.2022

Kotia etsivä koira: HOSULI


Syntymäaika: n. 9/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.11.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Hosuli ja Sosuli ovat päätyneet tarhalle keväällä 2021, ollessaan vielä alle vuoden ikäisiä. Näitä pentuja tulee tarhoille aina keväisin valtavia määriä, joten sen tarkempaa taustaa ei Hosulin ja Sosulin kohdalla ole tiedossa. Adina on kuitenkin silloin ottanut nämä tytöt hoiviinsa, ja nyt he saivat mahdollisuuden etsiä omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Hosuli ja Sosuli ovat hurjan iloinen ja liikuttava kaksikko; ne ovat iloisia, hyppivät aktiivejamme (siis vieraita ihmisiä) vasten ja kiipeävät heidän syliinsä. Adina kertoo neitien olevan “bossy women”, ja tytöt (erityisesti Hosuli) hieman höpöttelevätkin komennustyylisesti ihmisille ja toisille koirille. Hosuli provosoituu haukkumaan muiden mukana, muttei itse aloita näitä tilanteita.

Hosuli (videoiden uusi 21, hieman matalampi ja pörröisempi kaveri) on kaksikosta hieman enemmän ihmisissä kiinni ja änkeää syliin innokkaammin, vaikka molemmat ovatkin oikein sosiaalisen oloisia koiria. Hosuli voisikin sopia monenlaiseen perhekokoonpanoon, kunhan sitä ollaan valmiita tukemaan positiivisesti vahvistaen kohti tasapainoista kotikoiran elämää. Koirakaveri ei varmasti Hosulia haittaisi (tässä tapauksessa perheeltä toivotaan perehtymistä esimerkiksi resurssien puolustamiseen, sillä tätä Hosulilla saattaa esiintyä), mutta Hosuli voidaan luovuttaa myös ainoaksi koiraksi.

Hosulin strategiset mitat ovat n. 35-37cm ja 10kg. Hieman pötkylämäisen rakenteen takia Hosulin tulevan perheen tulee kiinnittää huomiota Hosulin lihas- ja lihavuuskunnon pysymiseen sopivana, ettei esimerkiksi ylipaino pääse rasittamaan niveliä.

Päivitykset

14.11.2022

Hosuli pääsee adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hosuli saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hosuli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hosulin yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.