Päivitetty 04.02.2017

Kodin saanut koira: HYENA


Syntymäaika: 2/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroidaan

 

22.3.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti koiranpentuja. Niitä syntyy pelloille, kaatopaikoille ja ihmisten koteihin, joista ne ei-toivottuina heitetään ulos pärjäämään omillaan. Jo hengissä selviytyminen ilman emoa ja ihmisen apua on suuri ihme. Suuri osa näistä kaduilla kasvavista koirista päätyy rankkureiden toimesta kunnallisille koiratarhoille, joiden kurjista oloista niillä on häviävän pieni mahdollisuus selvitä ulos hengissä. Pientä osaa kohtaa onni ja ne päätyvät rankkureiden sijaan eläinsuojelijoiden ylläpitämille tarhoille turvaan.

Hyenan toivat tarhalle maaliskuun alussa kaksi lasta, joiden luona Hyena oli saanut hetken asua. Hyena oli normaalin nuoren pennun tavoin kaivannut tekemistä ja puuhattavaa ja lopulta purkanut energiansa pihalla roikkuviin pyykkeihin. Niinpä romanialaisittain tyypillisesti luvallisen tekemisen sijaan Hyena sai lähteä kotoa. Hyenan onneksi tytöt toivat sen Sintestin tarhalle toivoen vaihtokauppana uutta, rauhallisempaa pentua.

Hyena on tyypillinen iloinen nuori uros. Se on aktiivinen, leikkisä ja haluaa olla kaikessa mukana. Hyena on äärimmäisen sosiaalinen ja ihmisrakas. Saadessaan vieraita häkkiinsä se ei oikein tiedä miten päin olla ja suuri ilo purkautuukin hassuna kiljuntana. Heti mahdollisuuden saadessaan Hyena kiipeää ihmisten syliin. Se hammastelee vielä hieman innostuessaan. Tulevassa kodissa on hyvä varautua siihen, että Hyena tulee tarvitsemaan koulutusta sekä tarpeeksi tekemistä purkaakseen energiaansa.

Hyena on nyt noin 50 cm korkea ja painaa noin 15-17 kiloa.

12.5.2016
Hyena on muutamassa häkissä vietetyssä kuukaudessa ehtinyt kerätä itseensä melkoisesti energiaa. Niinpä se aloittaa malttamattoman haukun jo kun ihmiset menevät viereiseen häkkiin. Haukku muuttuu ilohepuliksi heti, kun vieraat tulevat Hyenan luo. Se säntäilee, pomppii ja tuntuu yksinkertaisesti vain olevan aivan liian innoissaan tietääkseen itsekään miten päin olla. Energiaa olisi riehua vaikka loputtomiin, mutta ihmisten huomio on niin tärkeää että Hyena malttaa myös rauhoittua rapsuteltavaksi. Hoidettaessa Hyena vähän hammastelee käsiä, mikä johtuu varmasti sen innokkuudesta. Hyena rauhoittuu todella kiltisti syliin ja antaa muutenkin käsitellä itseään hienosti. Vauhdikkuudestaan huolimatta se on kiltti ja ystävällinen kaikkia kohtaan.

14.7.2016
Hyenalla olisi paljon rakkautta jaettavana. Se ottaa kaikki vastaan avosylin huolimatta siitä, ovatko ihmiset ennestään tuttuja vai täysin vieraita. Se viipottaa ympäri häkkiä häntä villisti huiskien ja pomppii ihmisiä vasten saadakseen edes vähän huomiota. Hyena tuntuukin päättäneen, että jos rakkautta on niin sitä on jaettava ja silloin eu auta muu kuin ängetä syliin vaikka väkisin pussailemaan. Välillä se innostuu ihmisistä niin että hammastelee näiden käsiä, minkä jälkeen se aivan kuin pyytää anteeksi nuolemalla samaisia käsiä. Hyena tulee hienosti toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Se on iloinen, reipas ja ystävällinen ja kaikin puolin tasapainoinen nuori koira.

LIsätty Hyenalle video heinäkuulta.

22.11.2016
Hyenaa odottelu tarhalla ei ole lannistanut. Sen meno on edelleen aivan yhtä vallatonta, loputtoman positiivista pomppimista. Se on edelleen ihmisrakas ja huomionkipeä. Kun vieraat ihmiset keskittyvät häkkikavereihin Hyena käy vaivihkaa tutkimassa namitaskujen sisällön. Se on älykäs ja vitsikäs koira, jonka kanssa elämä ei varmasti käy tylsäksi.
Hyenan aiempi pentumainen hammastelu on nyt vähentynyt, mutta huomion hakeminen hyppimällä vasten on edelleen säilynyt. Tulevan kodin on siis hyvä varautua käytöstapojen opetteluun sekä tarpeeksi runsaaseen aktivointiin ja liikuntaan. Energisyydestään johtuen Hyenaa ei suositella pienten lasten perheeseen eikä ensimmäiseksi koiraksi.

4.2.2017
Hyena on löytänyt kodin Sveitsistä.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hyena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hyena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.