Päivitetty 01.03.2023

Kotia etsivä koira: IBE


Syntymäaika: 12/2021-01/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

1.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Aktiivimme tapasivat sosiaalisen Iben ensimmäisen kerran syyskuussa 2022 aktiivimatkallaan. Ibe päätyi tarhalle tammikuussa usean muun pennun kanssa ollessaan aivan pieni, eli hänellä ei ole lainkaan kokemusta omasta rakastavasta perheestä tai kotikoirana elämisestä. Adina kertoo Iben kasvaneen ja eläneen ensimmäiset puoli vuotta tarhalla Marlonin kanssa.

Ibe asustelee tarhan pihalla vapaana ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Hän vaikuttaa olevan todella ystävällinen muita koiria kohtaan, eikä ajaudu tappeluihin tai aiheuta niitä. Ison porukan keskellä Ibe saattaa jäädä hiukan muiden jalkoihin. Ibe ottaa kovasti tukea muista koirista ja seuraa näiden esimerkkiä, joten hän voisi hyötyä reippaasta koirakaverista joka näyttää hänelle kotikoiran mallia.

Ibe on kovasti kiinnostunut toimijoistamme ja tulee innokkaasti ja rohkeasti luokse. Ibe on tavattu nyt kahdella eri tarhamatkalla, ja niiden välillä näkyy suuri ero pojan käytöksessä. Aiemmin Ibe ei ujostellut kontaktia ja koskemista lainkaan, mutta uusimmalla tarhamatkalla huomattiin, että Ibe on hieman taantunut tämän suhteen ja suora kontakti jännittää häntä aiempaa enemmän. Namit Ibelle maistuvat sekä maasta että kädestä ja niiden syömisen päätteeksi aktiivien sormet täytyykin nuolla tarkkaan läpi siltä varalta, että jotain jäi huomaamatta. Ibe on energinen, iloinen ja leikkisä nuori poika, joka haluaa olla ihan kaikessa mukana.

Koska Ibellä ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta, hän tulee tarvitsemaan uudelta kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Kaikki asiat sisällä asumisesta hihnalenkkeihin ja tasapainoiseen kotikoirana elämiseen ovat hänelle uutta ja jännittävää. Ibe voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin, mutta koirakaverista olisi toden näköisesti paljon hyötyä. Hän tulee tarvitsemaan paljon virikkeitä ja puuhailua energisyydestään johtuen, sillä sohvaperunaksi tästä pojasta ei todennäköisesti ole.

Ibe on kooltaan keskikokoinen, korkeutta hänellä on noin 50cm. Tarkempaa painoarviota hänestä ei ole, mutta Iben paino on mahdollisesti n.18kg luokkaa. Ibe on kastroitu.

Päivitykset

1.3.2023

Toimijamme tapasivat Iben helmikuun tarhamatkallaan uudemman kerran. Ibe on edelleen todella kiinnostunut ihmisistä ja haluaa olla koko ajan mukana menossa, mutta hän väistää hiukan kosketusta ja on ihmeissään suorasta kontaktista ja huomiosta, eli tarhaelämä on alkanut tehdä tehtävänsä. Namit pojalle maistuu kuitenkin edelleen ja ne näyttävätkin olevan hyvä motivaattori! Iben kierrosten kerrotaan nousevan todella korkeiksi paimenmaisen nuoren koiran tapaan ja hän ei oikein tiedä, kuinka voisi purkaa kierroksia muilla tavoin kuin etuhampailla puremalla. Lisätty uusia videoita ja kuvia.

20.12.2022

Ibe tassutteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotia!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ibe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ibe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Heidi Kurkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.