Päivitetty 20.06.2023

Kodin saanut koira: ALB (nyk. Aston)


Syntymäaika: 7/2022
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
24.4.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Alb ja Nins löydettiin pellolta emonsa Mimmun kanssa ja ne saapuivat Carpen tarhalle toisen yhteistyötarhamme kautta. Alb ja Nins asuivat tarhalla yhdessä emonsa Mimmun ja energisen nuoren Vilperin kanssa. Mimmu ja Vilperi ovat jo matkalla omiin koteihinsa Suomeen, mutta Alb ja Nins vasta aloittelevat kodinetsintää Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Alb ja Nins ovat reippaita ja sopeutuvaisia pentuja. On ihme, miten hyvin pennut sopeutuvat uusiin ihmisiin, ottaen huomioon etteivät ole juuri koskaan nähneet vieraita ihmisiä. Hyvin pian uusien ihmisten tapaamisen jälkeen pennut hyppivät ihmisiä päin sekä yrittävät parhaansa mukaan varastaa nameja ja hanskoja. Alb on siskoaan ennakkoluulottomampi ja lämpenee uusille ihmisille nopeammin. Alb syö mielellään herkkuja kädestä, nuolee ihmisten sormia ja antaa rapsuttaa. Alb ei tunnu arastelevan juuri mitään.

Alb ja Nins tekevät paljon asioita yhdessä ja tottelevat hyvin Mimmu-emoaan, joka aina välillä komentaa pentujaan, kun niiden meno menee liian villiksi.  Alb omaa kimeän pikkukoiran haukkuäänen, jota se käyttää jonkin verran.

Albin kohdalla on tärkeää huomioida, että se on elänyt tarhalla pienestä pennusta asti, eikä sillä siis ole juuri mitään kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Muutos suomalaiseksi kotikoiraksi tulee siis olemaan sille iso ja jännittävä. Tulevan perheen tulee olla valmis kotiuttamaan pentua kärsivällisesti ja rauhallisesti koiraa tukien ja positiivisuudella ohjaten.

Alb oli helmikuussa noin 30cm korkea ja panoi arviolta 6 kiloa. Alb on varmasti hieman kasvanut tästä.

Albin pötkyläisen ja pitkäselkäisen rakenteen takia, tulevan kodin pitää sitoutua koiran painonhallintaan. Albilla on myös lyhytjalkaisuuteen johtavista geeneistään johtuen hieman ns barokit etujalat, joiden vuoksi painonhallinta ja mahdollisesti fysioterapia ovat erityisen tärkeitä. Ninsin rakenne saattaa jossain vaiheessa sen elämää aiheuttaa esimerkiksi nivelrikkoa, selkäongelmia tai muita haasteita ja tulevan kodin tuleekin olla varautunut tähän.

Päivitykset
17.6.2023
Alb matkusti Suomeen ja tapasi ikioman perheensä! Alb sai uudeksi nimekseen Aston. Onnea Aston ja perhe!

13.5.2023
Albille koitti onnenpäivä ja se on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

24.4.2023
Alb tepsuttaa Kulurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Alb saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nins on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.