Päivitetty 17.01.2018

Kodin saanut koira: IGORI


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru, yksityinen tarha)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta:

Eläinsuojelija Luiza Mandru pitää miehensä kanssa kotonaan useita koiria ja he myös ovat sijoittaneet joitakin koiria yksityiselle tarhalle, jossa myös Igori on. Äskettäin on tarha muuttanut toisiin tiloihin, mutta olosuhteet eivät ole koirilla ainakaan parantuneet.

Igori on iloinen nallekarhu. Tämä lempeä ja kiltti herrasmies rakastaa ihmisiä valtavasti ja tarhalla on tullut toimeen myös muiden koirien kanssa, eikä se juurikaan hauku. Mahdollisesti Igorissa on jotain laumanvartijaa taustalla, joten sitä ei tulla luovuttamaan ko. rotua osaamattomiin käsiin, on tiedettävä ja ymmärrettävä laumanvartioiden sielunelämää ja kyettävä tarjoamaan sille ne olosuhteet ja puitteet, jotta tämän tyyppisten koirien elämä olisi onnellinen. Kodikseen se tarvitsee haja-asutusalueelta  omakotitalon ja aidattua pihaa .

Igori saattaa puolustaa ruokaansa, mutta mikäli toinen koira väistää, eikä provosoidu, niin tilanne on Igorin mielestä sillä selvä, eikä ongelmia siitä sen enempää synny, ihmisistä ei häiriinny millään tavalla. Vaikka isolla koiralla on iso ja rohkea sydän, on sillä myös omat pelon aiheensa. Igori pelkää ukkosta ja salamointia ja tästä johtuen on häkissä vielä kytkettynä ketjuun, joten ei pääse liikkumaan kuin muutaman metrin kopin suulle. Samassa häkissä on tällä hetkellä Neroe -saksanpaimenkoiramix.

Igorin koko on noin 65-70 cm

17.1.2018
Igorin kodin terveiset;

Igorin kotiutuminen on mennyt todella hyvin. Hän on hyvin leimautunut omiin ihmisiinsä ja haluaa olla ihan kaikessa mukana. Hän mielellään kulkee mukana joka paikkaan, kulkien ihan kiinni jaloissa – ihan kuin aito toko-koira konsanaan!

Hän on myös hyvin päässyt laumaan sisälle, vaikka vähän kismaa onkin joskus perheen toisen uroksen kanssa ollut. Näissä tilanteissa Igor kuitenkin aina pyrkii olemaan se sovittelija ja vetäytymään pois paikalta. Eli minkäänlaisia provosoitumisen merkkejä ja aggressiosta ei ole havaittavissa.

Igorin jalka on lähtenyt myös hyvin paranemaan. Eläinlääkärissäkin havaittu takaraaja-heikkous on kuntoutumaan päin ja pikku hiljaa Igor alkaa fyysisesti voimaantumaan. Paino on myös tasaisessa nousussa, seuraamme viikoittaisella punnituksella sen etenemistä.

Luonteeltaan Igor on hyvin rauhallinen ja hellyyden kipeä. Aina heiluttamassa häntää. Hän omaksuu hienosti asioita, mutta osaa olla myös poikkeuksellisen itsepäinen. Nimimerkillä “olen tarponut hangessa nivusia myöten häntä hakemassa sisälle kun hän on päättänyt jäädä keskelle metsää makaamaan”

Yksi erittäin ikävä vahinko sattui, jossa onneksi kuitenkin oli positiivinen loppu. Meidän narttumme on oppinut avaamaan ulko-oven, vaikka se olisi lukossa, ja yhtenä päivänä meidän työpäivämme aikana hän oli avannut ulko-oven ja kaikki koirat juoksivat ulos ilman valvontaa. Illalla kun mieheni tuli kotiin kaikki juoksivat häntä iloisena vastaan pihalla ja onneksi eivät olleet lähteneet omille tutkimusmatkoille. Kiitos siitä. Mutta turvalukon hankinta tuli todellakin ajankohtaiseksi!

Igor on alkanut ihan silmissä nuortumaan ja ajoittain hän käyttäytyy kuin pieni vauva. Hän rakastaa leluja ja tykkää leikkiä vetoleikkejä pentumme kanssa. Hän myös kanniskelee kenkiä, tossuja ja sukkia ja tykkää piilotella niitä

28.12.2017
Tämän vuoden viimeinen Kulkurilento saapui 23.12.2017 Helsinki-Vantaan lentokentälle. Mukana lennolla oli nallekoira Igori, joka pitkän tarhallaolon jälkeen pääsi omaan kotiin. Igori oli lennon aikana raapinut lentohäkkiään siinä määrin, että oli vahingoittanut kyntensä ja kentältä matka kotiin kävi mutkan kautta, kun Igori käväsi eläinlääkärin luona. Nyt on Igorilla kaikki hyvin, omat rakkaat ihmiset, koirakavereita ja tassukin kunnossa. Onnea kodille ja ihanaa uutta elämää Igorille.

30.11.2017
Igori on vihdoinkin varattu omaan kotiin Suomeen.

24.11.2017
Pitkästä aikaa pääsivät aktiivimme tervehtimään Igoria, eikä näky ollut kovin iloinen, vaikka heitä vastassa olikin rakkautta tulvillaan oleva koira. Igori oli laiha, huono hampainen ja turkki on takkuuntunut ja erittäin likainen, ja surkeutta lisää se, ettei Igori pääse vapaaksi kuin vain silloin, kun häkissä on joskus joku hänen kanssaan jokusen minuutin. Vapaaksi päästessään heittäytyy Igori välittömästi aktiivin viereen tarjoten vatsaansa maharapsutusten toivossa. Muuta ei Igori sitten toivokaan, kuin että ihminen olisi siinä jäädäkseen.

Ihmishurmiossaan, Igori meni kellahtamaan häkkikaverinsa Neroen päälle, mikä sai Neroen sanomaan närkästyneesti Igorille tuollaisesta käytöksestä, Igori vastasi  kiipeämällä Neroen selkään ja murisemalla. Koirat lopettavat kuitenkin heti, kun Luizan mies menee ratkaisemaan tilanteen hyvin vähäeleisesti ja koirat ovat jälleen rennosti keskenään.

Videolta näkee, kuinka rakkaita ihmiset ovat näiden koirien mielestä. Kumpa vuosien odotus näiltä koirilta jo päättyisi.

17.2.2017
Aktiivimme tapasivat Igorin tammikuussa 2017 ja kertoivat tämän ison nallukan olevan erittäin sydämellinen koira. Ihmiset, niin tutut kuin vieraatkin, ovat Igorille rakkaat ja onkin kuin iso vauva, joka nauttii rapsutuksista. Vaikka Igori tulee toimeen samassa häkissään olevan Jackyn ja Freedyn kanssa, on hänen oltava edelleen kettigillä kiinni tarhassaan, koska ukkonen voi tulla koska vain.

23.6.2016
Igori tuli Kulkurien sivuille etsimään kotiaan Suomesta.

 

————————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Igori saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Igori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

Igori kiinni ketjussaan.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa