Päivitetty 27.03.2019

Kotia etsivä koira: NEROE, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 1/2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
kastroitu

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 13.3.2019
Neroe on tällä hetkellä eläinsuojelija Luiza Mandrun luona ja odottaa siellä mahdollisuuttaan päästä omaa kotiin.

Neroen tarina alkaa jo vuodesta 2013, jolloin Luiza on ensimmäisen kerran nähnyt Neroen. Se oli kodittoman miehen koira, joka piti Neroeta välillä hyvin ja toisena hetkenä taas ei. Ruokaa koira sain myös satunnaisesti. Pian Neroe oppikin, että Luiza on hyvä ihminen ja jolta sai ruokaa. Se saapui lähes joka ilta talon eteen ja jäi odottamaan kärsivällisesti Luizaa. Ruuan saatuaan, Neroe ei ikinä lähtenyt pois kiittämättä ensin Luizaa, nuolaisemalla hänen kättään.

Jonkun ajan kuluttua, Luiza sai kuulla, että rankkurit olivat vieneet Neroen kunnalliselle tarhalle. Luiza ei voinut jättää koiraa sinne, vaan kävi hakemassa pojan turvalliseen paikkaan kotiaan odottamaan ja vei yksityiselle koiratarhalle, missä oli myös Igori -laumanvartijamix. Tarhalla molemmat koirat olivat muutamia vuosia, kunnes häkkikaveri Igori sai kodin ja Neroen oli tarkoitus tulla myös kotihoitoon Suomeen. Näin ei kuitenkaan Neroelle käynyt, vaan kun huomattiin että koira käveli huonosti, alkoi tutkimus miksi  ja löydöksenä oli hauleja sekä myös oikeassa takajalassa krooninen ristisidevaurio (suosituksena tplo-leikkaus). Haulit poistettiin ja tutkimukset sekä selvitykset jalan leikkausmahdollisuudesta Romaniassa jatkuvat. Ristisidevauriosta johtuen, siirtyy Neroe erityisadoption puolelle.

Ja kun puhutaan itse koirasta, Luiza Mandrulta eivät kehut. Se on erittäin viisas ja kultainen koira, jolla rakkautta riittää loputtomasti. Neroe tulee muiden koirien kanssa mainiosti toimeen, oppii nopeasti asioita ja on myös hyvin tottelevainen ja kaikki Neroen tavanneet, yhtyvät Luizan kehuihin. Täydellinen koira.

Yhdistyksen aktiivimme kävivät helmi-maaliskuun vaihteessa tänä vuonna Luiza Mandrun luona ja tapasivat siellä myös herttaisen Neroen. Neroe on valitettavasti päässyt lihoamaan talven aikana melko paljon ja olisikin tärkeetä saada tältä ihanalta kultaiselta papparaiselta ylimääräisiä kiloja pois.

Aktiivimme olivat kirjoittaneet niin kivan ja kuvaavan tekstin Neroen kuulumisista, niin kopioin tekstin suoraan tänne. “Neroe on lihonnut, paljon. Sen tulisi pudottaa maltillisesti painoa useita kiloja. Se hölkkää kuistirakennuksesta vieraiden luo niin ripeää tahtia, kuin lihavalla rungollaan pääsee. Se tulee ilahtuneena suoraa jalkoihin kiehnäämään ja voi kuinka se rakastaakaan rapsutuksia. Välillä se kierähtää ympyrän ja palaa taas painautumaan ihmistä vasten. Neroe hamuaa vieraiden käsiä ja taskuja herkkujen toivossa samalla huomiota saadessaan. Ihana höppänä pappa. Sellainen, jolla on aina toffeekarkkeja jemmassa sillä erotuksella, että se on vetänyt karkit itse.”

Toivottava kpaino Neroelle olisi noin 20kg, kun korkeus on siinä 50-55cm tienoilla.

Päivitykset
13.3.2019
Neroe on yhä iloinen oma itsensä, mutta liikakiloja on kertynyt ja näitä sen pitäisi päästä pudottamaan pois kodin avustuksella. Neroelle soisi jo sen oman kodin löytyvän, jotta pappa pääsisi nauttimaan kotioloista vihdoinkin.

23.3.2018
Neroe on edelleen Mandrujen luona, ja näillä näkymin jäisikin sinne odottamaan omaa kotiaan. Neroe on erittäin ihmisrakas koira ja iloisuus huokuaa koko koirasta. Se liimautuu vieraaseen innoissaan ja riemuissaan, ja nautiskelee ihan suunnattomasti ihmisen seurasta ja hellyydestä. Neroe voi säntäillä onnellisena sinne ja tänne, sitten se yhtä-äkkiä pysähtyy rapsutuksille, jääden siihen rauhallisena, hymyillen maireasti silmät tuikkien. Neroe asuu Carla Sofican kanssa sisällä huoneessa, ja tämän komistuksen seura on tehnyt myös Carlalle ihan hirmuisen hyvää. Neroen mutkaton ja välitön suhtautuminen ihmisiin on reipastanut sen tyttöystävää selkeästi. Leikkausta Neroelle ei ole vielä tehty ja luultavasti ei toistaiseksi tehdäkään. Liikkuminen on Neroella tällä hetkellä sujuvaa. Videoita ja kuvia lisätty.

29.12.2017
Neroelle kuuluu sekä hyvää, että hieman huonoakin. Kotihoito mahdollisuus kaatui jalasta löytyneeseen ristisidevaurioon, se kuinka ja koska Neroe pääsee leikkaukseen on vielä avoinna. Hienoa on kuitenkin se, että Neroe saa nyt olla Mandujen luona ja pääsee nauttimaan isommasta pihasta ja ihanasta Luizasta ja hänen miehestään. Uusi kuva lisätty, missä Neroe kirmailee onnellisena Mandrujen pihalla.

24.11.2017
Pitkästä aikaa pääsivät aktiivimme tapaamaan Neroeta ja itkuhan siellä tuli. Heitä vastaan tuli alistunut koira, joka pissaa alleen ja janosi vain ihmisen läheisyyttä. Samassa häkissä oleva Igori, joka on vapaana vain sen hetken, kun aktiivimme ovat häkissä, on yhtä janoinen ihmisestä.
Vaikka kodin odotus on ollut pitkä molemmalle koiralle, on Neroe säilyttänyt ystävällisen luonteensa ja uskonsa ihmisiin.

Neroe on myös maltillinen luonteeltaan, mutta osaa ilmaista mikäli asia on epämiellyttävää. Igorin kellahtaessa Neroen päälle, saa tämä liike Neroen sanomaan  ja johon Igori sitten vastaa kiipeämällä Neroen selkään ja murisemalla. Koirat lopettavat kuitenkin heti, kun Luizan mies menee ratkaisemaan tilanteen hyvin vähäeleisesti ja koirat ovat jälleen rennosti keskenään.

Videolta näkee, kuinka rakkaita ihmiset ovat näiden koirien mielestä. Kumpa vuosien odotus näiltä koirilta jo päättyisi.

3.2.2017
Luizalla on kotonaan useita koiria, eikä surukseen voi ottaa Neroeta luokseen odottamaan omaa kotiaan. Aktiivimme kävivät yksityisellä tarhalla tapaamassa Neroeta ja Igoria ja saimme uusia kuviakin sieltä. Neroe on todella ystävällinen ja ihmisrakas koira ja vaikka onkin tällä hetkellä häkissään yksin, tulee hän toimeen muiden koirien kanssa. Joskus ruoka voi olla sellainen, josta saattaa sanoa, jos toinen koira koittaa tungea samalle kupille, mutta ihminen saa kyllä touhuta Neroelle vaikka mitä, kun on ruokailemassa. Tämä upea saku-mix herraskoira on odottanut kotiaan jo kauan.

23.6.2016
Neroe tuli Kulkurien sivulle etsimään kotiaan Suomesta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neroe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neroe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Neroen yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa