Päivitetty 21.05.2020

Varattu koira: IIVO


Syntymäaika: 4/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
5.5.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Noin parivuotias Iivo on yksi niistä sadoista koirista, jotka vuosittain päätyvät kodittomiksi ja onnekkaina löytävät tiensä Cosoban koiratarhalle. Iivo hylättiin tarhalle veljensä Ilpon kanssa. Iivo on hurmaava nuori mies parhaassa iässä: pentuaika on jätetty taakse, mutta energiaa ja intoa touhuta ja puuhailla löytyy vaikka kuinka. Iivo onkin aktiivisen oloinen koira, joka tulevassa kodissaan varmasti tulee kaipaamaan runsaasti tekemistä ja liikuntaa. Iivo kommunikoi myös jonkin verran haukkumalla ja paras asuinpaikka Iivolle ei välttämättä siksi ole kerrostalo.

Iivo on ystävällinen, sosiaalinen ja ihmisrakas koira, joka viihtyy ihmisen lähellä rapsutettavana ja hellittävänä. Muita koiria kohtaan Iivo saattaa olla hiukan pomotteleva, mikä onkin hyvä ottaa huomioon, mikäli Iivon tulevassa kodissa asustaa ennestään toinen koira. Kissojen kanssa Iivo tulee hyvin juttuun. Iivolle etsitään rakastavaa, positiivisin menetelmin kouluttavaa ja innokasta kotia, joka on valmis puuhastelemaan nuoren miehen kanssa arjessa esimerkiksi jonkun harrastuslajin tai tempputreenien muodossa.

Iivo on kooltaan pieni keskikokoinen koira, se on noin 40 cm korkea ja painaa noin 13 kiloa.

Päivitykset

5.5.2020
Ihania uutisia: suloinen Iivo on varattu omaan kotiin!

7.4.2020
Iivo aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

IIvo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Iivo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Iivon yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.