Enkelikoira: IOANA (nyk. Ilpo)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

IOANA

* n.4-5 vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

9.1.2023
Haikein mielin päivitämme, että Ilpo on siirtynyt enkelikoirien riveihin. Ilpo kerkesi viettää omassa kodissaan ilahduttavan pitkän ajan. Osanotot Ilpon perheelle ja kiitos, kun annoitte rakastavan kodin hänelle <3

20.4.2013

Lempeä Ioana-tyttö on saanut nimensä Asociatia A Doua Sansan toisen perustajajäsenen mukaan vuosia sitten kun se pentuna poimittiin talteen vilkkailta Bukarestin kaduilta. Siitä alkaen Ioana on asustanut Glinan tarhalla, eli lähestulkoon koko sen nuoren elämänsä.

Ioana on luonteeltaan, ainakin alkuunsa, hieman ujo. Se katsastelee ja tuumailee uutta tilannetta pari minuuttia, jonka jälkeen se tulee oma-aloitteisesti tutustumaan vieraisiin ihmisiin. Vaikka tilanne uusien ihmisten kanssa on, koiralle kuin koiralle, hieman jännittävä, Ioana antaa vieraan käsitellä itseään ja nostaa syliin, jossa se pysytteleekin ihan rauhallisen rentoutuneena, jännittämättä enää laisinkaan. Glinan tarhan omat aktiivit, jotka tuntevat Ioanan kuvailevat sitä luonteeltaan hyvin pehmeäksi, leikkisäksi ja mielyttämisenhaluiseksi koiraksi.

Ioana asustaa Glinalla tällä hetkellä samassa häkissä isomman nartun seurana ja se tulee myös toimeen urosten kanssa. Kokoa tällä kauniilla tytöllä on n.45 cm ja 12 kg.

Ioana etsii kotia jossa on entuudestaan koirakokemusta. Ja koska Ioana tulee hyvin toimeen molempien sukupuolta olevien lajitovereidensa kanssa, uudessa kodissa voisikin olla odottelemassa leikki- ja painikaveri. Ioanalle, kuten kaikille rescuekoirille, tulee antaa riittävästi aikaa kotiutumiseen ja uuteen perheeseen tutustumiseen. Koska tyttö on elänyt lähes koko elämäsä tarhaolosuhteissa sen kouluttaminen kotikoiran saloihin sisäsiisteyksineen ja hihnakäytöksineen ottaa myös oman aikansa. Tulevan omistajan on hyvä työskennellä Ioanan kanssa lempeästi, mutta johdonmukaisesti ja käytettävä paljon palkitsemista, jolloin Ioana varmasti palkitsee myös omistajansa, koska sen käytös on pitkälle miellyttämisenhaluista 🙂

11.6.2013

Tapasimme Ioanan Romanian reissullamme, vieraillessamme Glinan tarhalla.

Ioana on luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvissa, todellista missiainesta siis 😉 Tässä herkässä, mutta silti päättäväisessä tytössä on jotain joka vetoaa ihmiseen kuin ihmiseen.

Ioana ottaa meidät vastaan häkkiinsä hyvin innostuneena, hyppää koppinsa katolle, kiemurtelee ja miettii kuumeisena miten tutustua meihin. Tyttö päättää kuitenkin häntäänsä huiskutellen, että me saamme ottaa ensimmäisen askeleen. Kun rapsutukset on vaihdettu ja kuulumiset kerrottu, tyttö päättää päästää ilmoille haukun. Se laulaa kuorossa muiden kanssa hetken ja malttaa jälleen rauhoittua.

Kaunis Ioana odottelee edelleen loppuelämänsä kotia monien tarhavuosien jälkeen. Eikö olisi aika löytää Ioanallekin se ikioma koti?

26.7.2013

Kuvankaunis ja herkkä Ioana sai osansa Kulkureiden heinäkuun vierailusta Glinan tarhalle. Tämä hymytyttö valloitti jälleen kerran ihmisten sydämen.

Ioana ei ole varsinainen sylikoira, mutta antaa kuitenkin käsitellä itseään. Se nauttii, kuten suurin osa muistakin tarhan koirista, suunnattomasti saamastaan huomiosta ja ihmisen hellistä rapsutuksista.

Ioana odottelee edelleen kotia jossa se voisi olla perheenjäsenenä ja sen tylsät päivät tarhalla loppuisivat. Siron rakenteesa puolesta Ioana sopisi hyvin moneenkin harrastukseen mukaan.

Lisätty uusia kuvia ja video tytölle.

31.8.2013

Kulkureiden aktiivien elokuun Romanian reissu ja vierailu Glinan tarhalla. Ohessa tyttöjen kirjauksia kauniista Ioana tytöstä: “arastelee hiukan uusia ihmisiä, mutta on kuitenkin utelias ja antaa rapsuttaa sekä nauttii suunnattomasti rapsutuksista. Tuli ujoudestaan huolimatta itse mökin katolle viereeni istumaan, on rauhallisen ja kuuliaisen oloinen ja jäi nätisti häkkiin odottamaan kun lähdimme ulos.”

Ioana odottelee omaa kotia monen tarhavuoden jälkeen, jos olet miettimässä koiranhankintaa, niin tässä tytössä on kyllä paljon potentiaalia loistavaksi ystäväksi ja kotikoiraksi!

Lisätty muutama uusi kuva Ioanasta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme: luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

12.2.2014

Ioana on matkustanut omaan kotiinsa

Ioanan varausta hoiti Kata

Glinalla 18.7.2013

Ioanan uusi video kuvattu 5.6.2013

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: