Kodin saanut koira: HEIMO (nyk. Hemmo)

Syntymäaika: 09/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta
12.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Heimon tiedossa oleva tarina alkaa siitä, että joku eläinten ystävä oli halunnut valita sen kunnalliselta koiratarhalta antaakseen sille mahdollisuuden uuteen elämään ja toi sen sitten Adinalle Cosoban tarhalle. Cosobassa Heimo on ollut tammikuusta 2022 lähtien. Aiemmin Heimo asui tarhan suurella sisäpihalla kymmenien muiden koirien kanssa vapaana mutta maaliskuun lopussa aktiiviemme vieraillessa tarhalla, oli Heimo siirretty häkkiin kahden muun koiran kanssa. Heimon häkkikavereina oli tuolloin nuorempi uros ja nuorempi narttu. Heimo olisi tullut heidän kanssaan toimeen, mutta narttu purki välillä stressikierroksiaan käymällä Heimon päälle ja tällöin Heimo kyllä puolustautui. Toukokuussa 2022 Heimo asui jälleen vapaana pihalla muiden koirien kanssa ja sujuu ilman suurempia konflikteja.

Ihmisiä Heimo rakastaa. Heimo tulee häkkiin saapuessa hetkeäkään epäröimättä ihmisten luo. Heimo on luonteeltaan reipas ja rohkea, ja antaa hyvin vieraidenkin ihmisten käsitellä itseään. Heimon olemus on rauhallinen ja huoleton. Heimossa virtaa selvästi sharpeita ja rotuperimälleen tyypilliseen tapaan Heimo on paitsi seurallinen, myös itsenäinen persoona joka nauttii ihmisten huomiosta silloin kuin itselle sopii ja kiinnostaa. Heimo on hellyyttävä ja hellä noustessaan ihmisiä vasten huomiota saadakseen, syö namit nätisti kädestä eikä rohmua. Ei hötkyile tai sählää.

Heimon rotuperimässä on varmasti enemmän tai vähemmän sharpeita, jonka rotukuvaukseen voi tutustua mm. täältä. Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta tai hyvää perehtyneisyyttä rotuun. Heimoa voidaan ajatella monenlaiseen asuinympäristöön, se ei vaikuta olevan kova haukkumaan, mutta sharpeilla yleisesti esiintyy jonkin verran vahtikäyttäytymistä, eli siihen tulee varautua. Ensimmäiseksi koiraksi Heimoa ei luovuteta ja toisten koirien kanssa harkinnanvaraisesti.

Heimo on syntynyt arviolta syksyllä 2020 ja kooltaan se on noin 45-47 cm ja 18 kiloa. Rakenne on roteva. Heimo on kastroitu.

 

Päivitykset

4.3.2023

Heimo matkusti Suomeen ja tapasi oman perheensä. Onnea uusiin seikkailuihin Heimo!

7.1.2023

Onnekas Heimo on varattu omaan kotiin Suomeen!

12.10.2022

Aktiivimme tapasivat Heimon syyskuun alussa tarhalla. Se asui edelleen tarhan pihalla vapaana muiden koirien kanssa, ja aktiivimme kuvailivatkin sitä rauhalliseksi ja avoimeksi koiraksi. Heimo hakeutui ihmisten lähelle ja oli kiinnostuneen ja jopa luottavaisen oloinen, ei arastellut uusia ihmisiä lainkaan. Aktiivimme saivatkin koskea ja rapsuttaa Heimoa, ja tarjotut namitkin maistuivat tälle pojalle. Lisätty kuvia ja videoita Heimosta.

16.6.2022

Aktiivit tapasivat Heimon vieraillessa tarhalla toukokuussa 2022. Heimo tulee rohkeasti aktiivien luo ja se on selkeästi sekä ihmisten, että namien perään. Heimo selvästi nauttii rapsutuksista ja se on selvästi tosi tottunut ihmisten seuraan. Nameja antaessa Heimo hyppäsi rauhallisesti yhtä aktiivia vasten. Heimon yleinen olemus on rauhallinen, eikä se paljon stressaa ympärillä tapahtuvasta, vaikka välillä seuraileekin muiden koirien touhuja. Heimo on nameista selvästi omistushaluinen ja ärähtää helposti muille koirille. Ei kuitenkaan aloita mitään isoja riitoja.

8.5.2022

Heimo aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Heimon rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Heimo  saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Heimo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Nina Ehrström

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: