Päivitetty 24.11.2022

Kodin saanut koira: JANISO


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
30.6.2022

Romaniassa, Grădiştean kylässä, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja on Kulkurien pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koditonta koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Koiria päätyy Luizalle hänen tai kyläläisten löytäessä niitä lähialueelta pelloilta, metsistä tai teiden varsilta ja ne ovat yleensä entisiä omistettuja ja sittemmin hylättyjä koiria tai näiden jälkeläisiä. Luiza ja Stefan huolehtivat kahdestaan eläimistään ja lisäksi he pyrkivät toimimaan aina resurssiensa salliessa alueella kestävän eläinsuojelutyön parissa sterilointikampanjoita järjestäen, jotta jonain päivänä alueella olisi vähemmän kodittomia eläimiä.

Luiza kertoo, että Janiso on löytynyt samasta paikasta kuin kodin saanut Petiti ja tullut tarhalle noin 7-8 kk sitten. Petitin ja sen pennut löytänyt nainen ruokki tätä Petitiä muistuttavaa urosta muutaman kuukauden ajan voittaakseen arahkon koiran luottamuksen, ennen kuin sai sen lopulta kiinni. Janiso on siis löytynyt samoihin aikoihin kuin Petiti ja pennut, mutta arkuuden vuoksi hänet saatiin kiinni vasta myöhemmin.

Janiso otetaan sisältä ulos pihalle tapaamaan Kulkurien aktiiveja. Ujolta pieneltä reppanalta tulee jännäpissat ja ei selvästi tiedä miten olla tilanteessa. Janiso juoksee pihalla Stefanin ja Luizan väliä iloisesti ja hakeutuu molempien kainaloon vuorotellen hakemaan turvaa. Tutut ihmiset ovat Janisolle tärkeitä.

Vieraiden suora kontakti jännittää Janisoa, eikä poika uskalla/halua ottaa vieraalta namia. Kamera jännittää myös aika paljon. Haistelee vieraita ja vieraiden jälkiä tarkkaan. Vaikka Janiso on selvästi ujo ja jännittynyt tyyppi, hän ei kuitenkaan vaikuta mitenkään kauhistuneen oloiselta. Janiso tulee kuitenkin tarvitsemaan kotiutumisessaan runsaasti aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea sekä koiralähtöistä otetta. Janison ei kuulla haukkuvan.

Janiso on kooltaan n. 35 cm ja 6 kg.

Päivitykset

24.11.2022

Janiso saapui Suomeen 19.11. ja tapasi vihdoin ikioman perheensä.

25.7.2022

Janiso sai ihania uutisia – hänet on varattu ikiomaan loppuelämän kotiin. Onnea Janiso ja perhe! <3

30.6.2022

Janiso aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Janiso saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Janiso on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.