Päivitetty 23.09.2019

Kodin saanut koira: JEREMY P (Rusupennut)


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

29.8.2019

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin, köyhyyteen ja tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhteisön One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointitapahtumia, joihin ihmiset voivat tuoda lemmikkejään steriloitavaksi maksutta.

Rusupennut, eli neljä pöllämystynyttä koiranpentua hylättiin tarhalle ilman emoaan. Yksi pennuista on varattu adoptoitavaksi Saksaan ja muut kolme tulevat Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan. Yksi näistä pennuista on Jeremy P.

Jeremy P on kaunis valko-ruskea poika, joka kuitenkin ihmisen mennessä aitaukseen livahtaa koppiin tarkkailemaan tilannetta, kun muut sisarukset tekevät lähempää tuttavuutta ihmiseen. Koko pentue on hieman ujonpuoleinen, mutta Jeremy on selvästi arempi, kuin muut pennut.  Jeremy P on kuitenkin kovin kiinnostunut ihmisestä ja oikeanlaisessa ympäristössä tämä herkkä koiranalku kehittyy ja rohkaistuu varmasti. Kun ihminen oleskelee pentueen aitauksessa, uskaltautuu Jeremykin pian syömään nameja kädestä. Ihmisen läheisyys kuitenkin jännittää ja poika käykin tasaamassa kierroksia ja hakemassa kopista turvaa namiensyönnin lomassa. Kosketusta Jeremy P vielä väistää. Jeremy P tulee  tarvitsemaan tulevassa kodissaan paljon aikaa ja ymmärrystä aroista koirista. Tästä syystä Jeremyä ei luovuteta vilkkaaseen ympäristöön, eikä pikkulapsiperheeseen. Poikaa ei myöskään luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Jeremy P voisi tulevassa kodissaan hyötyä reippaan koirakaverin seurasta ja esimerkistä.

Jeremy P on nyt arviolta 5 kuukautta ja painaa noin 11-12kg. Aikuisena tämä poika kasvaa arviolta isohkoksi keskikokoiseksi koiraksi. Jeremy on tällä hetkellä hieman sisaruksiaan suurikokoisempi.

Päivitykset

23.9.2019

Onnekas Jeremy P on löytänyt oman kodin Saksasta.

29.8.2019

Jeremy P aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Jeremy P tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Jeremy P saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jeremy P on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.