Päivitetty 04.04.2018

Kodin saanut koira: JEREMY


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/Rosiori)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
21.3.2018
Eläinlääkäripariskunta Dragos ja Adina Vladutin omistama Clinica Veterinara OneVet on Bukarestissa sijaitseva eläinlääkäriklinikka, jonka kautta kaikki Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäyvät koirat kulkevat. Dr Adina on lämminsydäminen eläinlääkäri, joka uurastaa väsymättömästi auttaakseen kodittomia eläimiä. Vuonna 2015 Vladutit osittain ostivat ja osittain vuokrasivat ison maatilan noin puolen tunnin ajomatkan päässä klinikalta sijaitsevasta Cosoban kylästä. Cosoban tarhalle on kunnostettu tiloja kodittomille koirille ja kissoille sekä klinikkahuone eläinlääkärin tutkimuksia ja toimenpiteitä varten. Tarhan kodittomat lisääntyvät vauhdilla, sillä koiria tuodaan tarhalle jatkuvasti lisää. Osa koirista tulee tarhalle omistajiensa hylkäämänä, osa suoraan kaduilta tai ympäröivästä luonnosta löydettyinä. Osa koirista saapuu Cosobaan Rosiorin kunnallisen tarhan kautta ja täältä on saapunut myös rauhallinen herrasmies Jeremy.

Aktiivimme tapasivat hurmaavan Jeremyn maaliskuisella reissullaan Romaniassa. Jeremyn tie on kulkenut Cosobaan Rosiori de Veden kaupungin ja siellä sijaitsevan kunnallisen tarhan kautta, mutta muuten sen taustasta ei ole tietoa. Vieraiden saapuessa häkkiin Jeremy on päivänokosilla, eikä vaikuta aluksi huomaavan tulijoita ollenkaan. Vasta kun vieraat kurkistavat Jeremyn kopinsuulle, se havahtuu uniltaan. Saattaa olla, ettei Jeremy kuule kovin hyvin, sillä se on kuitenkin hyvin ihmisrakas ja tulee heti vieraat huomatessaan tervehtimään, vaikkakin vielä vähän unenpöpperöisenä. Voi hyvin olla, että tulevassa kodissaankin Jeremy ottaa kaiken irti rauhallisista aamuista ja köllöttelee pedissään ilman turhaa kiirehtimistä.

Jeremy antaa itsestään tasapainoisen ja seesteisen kuvan. Se on lempeä, jollain tavalla surumielisen vaatimaton, jo nuoruusvuotensa ohittanut poika. Jeremyn ei enää tarvitse häseltää ympäriinsä, vaan se pysähtyy hetkeen nauttien ihmisen läsnäolosta.

Jeremy asustaa tällä hetkellä häkissään yksin. Se tulee narttukoirien kanssa hyvin toimeen, mutta urosten kanssa saattaa tulla välillä sanomista. Dr Adina kertoo sen myös pelkäävän myrskyjä.

Jeremyn säkäkorkeus on n. 45 cm ja paino n. 17 kg. Koska ikää on jo kertynyt, tulevat Jeremyn hampaat vaatimaan eläinlääkärin tarkistuksen ja vähintäänkin hammaskiven putsauksen.

Päivitykset
4.4.2018
Jeremy sai hienoja uutisia! Se matkustaa pian Saksaan. josta se tulee saamaan oman kodin.

_________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jeremy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jeremy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosanna Lahtinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.