Päivitetty 20.02.2019

Kodin saanut koira: JESSY


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Turku/Lieto
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
8.1.2019
Jessy on löydetty kadulta ja tuotu Viron Virumaan tarhalle Rakvereen 12.6.2012. Tällöin kyseinen tarha oli Kulkurien yhteistyökumppanitarha Virossa. Jessyltä ei löydetty mikrosirua eikä kukaan kysellyt sen perään, joten se jäi asumaan Rakveren tarhalle. Löydettäessä se oli noin reilun vuoden ikäinen.

Syyskuussa 2012 Jessy pääsi omaan kotiin Suomeen. Alussa sillä oli pieniä eroahdistuksen oireita, mutta ne loppuivat ajan kanssa kärsivällisellä koulutuksella. Valitettavasti Jessyn perheen elämäntilanne muuttui ja Jessy muutti omistajansa kanssa kaksin Tallinnaan. Tallinnan asunnossa ei saanut pitää koiria, joten Jessy on elänyt matkalaukkuelämää milloin koirahotellissa, milloin omistajan ystävien luona. Tilanteesta johtuen omistaja joutui raskain sydämin luopumaan Jessystä, sen omaksi parhaaksi kesällä 2018.

Hurmaava Jessy saikin nopeasti uuden kodin Suomesta. Lukuisat kodinvaihdot olivat kuitenkin nostaneet sen stressitasot korkealle, eikä elämä suuressa lapsiperheessä ole ollut riittävän rauhallista stressitasojen laskuun. Vaikka Jessy pitääkin lapsista, niin lasten leikit ja meteli  lisäävän sen hermostuneisuutta.  Jessy puolustaa ruokakuppiaan lapsilta ja ksisoilta sekä kokee perheen 2.-vuotiaan kilpailijana aikuisten huomion suhteen. Tämä näkyy irvistelynä jos lapsi on tulossa kohden silloin kun Jessyä itseään huomioidaan. Jessy jää herkästi kierroksille, jolloin pienikin ylimääräinen häiriö voi saada sen ärähtämään. Tämän vuoksi perheessä on pidetty Jessy ja 2-vuotias erillään, mikäli on ollut joku Jessyä aktivoiva tilanne päällä.

Uuden vuoden pauke nosti Jessyn stressin huippuunsa mikä johti siihen, että Jessy näykkäsi seuraavana päivänä perheen 8-vuotiasta lasta, kun tämä tuli keittiöön Jessyn ruoka-aikaan. Lasten turvallisuuden vuoksi olemme päätyneet siihen, että Jessylle on parasta etsiä uusi koti. Jessyn herkkyyden vuoksi, se etsii nyt maksimissaan kahden aikuisen ihmisen rauhallista kotia jossa stressitasojen lasku ja aloilleen asettuminen on vihdoin mahdollista.

Kotioloissa Jessy on helppo koira. Mitään eroahdistukseen viittaavaa ei ole enää havaittu ja Jessy nukkuu työpäivän ajan. Sen ei ole kuultu ulvovan eikä juurikaan haukkuvan, paitsi ovikellon soidessa.  Jessy nauttii lenkeistä. Etenkin pitkät metsälenkit ovat sen mieleen. Hölkkälenkillä se osaa hienosti juosta flexin kanssa sen ”liukuman rajoissa”, kun on ensin saanut toimitettua omat asiansa. Taajamassa Jessy kulkee hihnassa kauniisti. Se vetää vain mikäli hermostuu, esimerkiksi mopojen ajaessa ohi tai jostain kuuluu huutoa niin hihna kiristyy, mutta löystyy taas pian. Namit ja kehut ovat auttaneet tähän hyvin. Sateisella kelillä neiti kääntyy itse ensimmäisestä sopivasta kulmasta takaisin kotiin, joten pientä hienohelmaakin löytyy.

Jessy on lapsirakas silloin kun lapset eivät kilpaile sen kanssa samoista resursseista. Muista koirista se ei yleensä pidä. Kissoihin Jessy suhtautuu muuten hyvin, mutta irvistelyä sisätiloissa on esiintynyt, jos kissa saa ruokaa tai silityksiä. Ulkona voi aktivoitua jahtausvietti, mikäli kissa lähtee karkuun. Aiemmin Jessylla  on ollut yhdessä hoitopaikassa koirakaveri josta se piti, mutta helpointa  olisi ettei sen tulevassa kodissa olisi lainkaan muita lemmikkejä. Hevosiin ja lampaisiin Jessy suhtautuu uteliaasti, joskin hieman hevosia peläten, mutta ei ole haukkunut. Vastaantulevat koirat Jessy haluaa yleensä kiertää. Nuorempana se oli välinpitämätön muiden koirien suhteen, mutta nykyisin tutustumiset ovat joka kerta päättyneet rähinään, mikä saattaa johtua Jessyn stressistä.

Jessy on hyvin ihmisrakas ja ihmisiin luottava koira, joka lähestyy vieraitakin häntä heiluen. Etenkin miehistä se pitää. Se on asunut kerrostalossa sekä omakotitalossa ongelmitta.
Ihan ydinkeskusta varmasti stressaisi sitä, mutta koti maalta tai rauhallinen lähiö sopisi sille hyvin.

Jessy painaa noin 32kg ja sen säkäkorkeus on noin 57cm.

Päivitykset
20.2.2019
Jessy muutti omaan uuteen kotiinsa 13.2.2019


30.1.2019
Jessy varattiin tänään omaan kotiinsa. Voi Jessy, huono onnesi kääntyy vihdoin.

19.1.2019
Lisätty Jessylle videoita.


8.1.2019

Jessy palaa kotia etsivien koirien joukkoJon. Lisätty kuvia.

30.7.2018
Jessy on saanut oman, uuden kodin.


15.7.2018
Jessy on varattu omaan kotiin.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Jessy on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja steriloitu. Lisäksi Jessy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Taija Mäkinen.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.