Päivitetty 30.07.2018

Kodin saanut koira: JESSY


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Tallinna (tulossa kotihoitoon Suomeen)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
15.3.2018
Tällä hetkellä Tallinnassa asuva Jessy on löydetty kadulta ja tuotu Viron Virumaan tarhalle Rakvereen 12.6.2012. Tällöin kyseinen tarha oli Kulkurien yhteistyökumppanitarha Virossa. Jessyltä ei löydetty mikrosirua eikä kukaan kysellyt sen perään, joten se jäi aikanaan asumaan Rakveren tarhalle. Löydettäessä se oli noin reilun vuoden ikäinen narttu, se oli todella ihmisrakas ja tuli toimeen kaikkien koirien kanssa. Sen tasapainoinen luonne auttoi sitä selviämään rankoissa tarhaolosuhteissa.

21.7.2012 Jessy varattiin omaan kotiin ja 7.9.2012 se lensi Suomeen. Alussa sillä oli pieniä eroahdituksen oireita, mutta ne loppuivat kärsivällisellä koulutuksella ja ajan kanssa. Noista ajoista Jessy on kasvanut, se on elänyt lapsiperheessä ja paitsi tottunut niihin, se myös rakastaa lapsia. On kuitenkin huomioitava, että koiran ja lapsen/lapsiperheen yhteensopivuus arvioidaan kotikohtaisesti. Jessy on asunut Suomessa, mutta jokin aika sitten sen perheen elämäntilanne muuttui ja Jessy muutti omistajansa kanssa kaksin Tallinnaan. Tallinnan asunnossa ei ole sallittua pitää  koiria, joten Jessy on elänyt matkalaukkuelämää milloin koirahotellissa, milloin omistajan ystävien luona. Omistaja kertoo luopumisen olevan hirvittävän vaikeaa, mutta että koiran elämänlaadun vuoksi välttämätöntä.

Jessy on luonteeltaan ja käytökseltään kuin mikä tahansa kotikoira. Se rakastaa ihmisiä ja on kuuliainen ihmsitä kohtaan. Jessy omaa hyvät kotitavat ja  osaa peruskäskyt Suomeksi. Jessy tulee toimeen muiden koirien kanssa ja tulevassa perheessä voisi olla koirakaveri jo valmiina. On kuitenkin huomioitava, että aluksi Jessya saattaa jännittää vieraat koirat minkä vuoksi voi aluksi kulua hetki aikaa, että se hyväksyy uudet kaverit. Kissoista tyttö pitää.  Ennen kaikkea Jessyn pitää löytää koti jossa sen kanssa ollaan, sillä Jessy on ihmisen koira.

Kooltaan Jessy on noin 55-60 cm korkuinen, siro tyttö, joka mahtuu omasta mielestään syliin vallan mainiosti.

Päivitykset

30.7.2018
Jessy on saanut oman, uuden kodin.


15.7.2018
Jessy on varattu omaan kotiin.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Jessy on asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja steriloitu. Lisäksi Jessy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.