Päivitetty 05.02.2022

Kodin saanut koira: JIPPU


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.11.2021
Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi lähes ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla huolta päivittäin.

Jippu ja häkkikaverinsa Jupa elivät yhdessä jo ennen tarhalle tuloaan erään tehtaan pihalla. Saattaa olla, että romanialaiseen tapaan tehtaan työntekijät ruokkivat niitä ja pitivät lemmikkinään. Tai sitten kaksikko oli löytänyt pihalta jonkin suojaisan paikan, missä oleskella silloin kun ulkona oli kurja sää. Carmen otti kaksikon turvaan keväällä 2021, mistä saakka ne ovat asustelleet Carpen tarhalla. Aktiiviemme vieraillessa tarhalla lokakuun loppupuolella, tarhalla oli vaikea tilanne, koska koirista tavallisesti huolehtiva pariskunta oli matkustanut kotikyläänsä hoitamaan asioita ja Carmen joutui huolehtimaan aivan yksin kaikista koirista päivätyönsä ohella. Häkkien siisteys kärsi tilanteesta eniten ja niinpä tämäkin koirapari halusi pysytellä sisällä kopissaan, jonka ne olivat pitäneet siistinä.

Jippu on yhtä iloinen kuin häkkikaverinsa, mutta ei tunge Jupan tavoin ihmisen luokse. Jippu on muutenkin kaksikon alistuvampi ja pehmeämpi osapuoli ja turvaa hieman Jupaan ja seuraa Jupan esimerkkiä. Jippu on tosi ahne nameille, joten on varmasti helposti herkuilla motivoitavissa. Jippu voisi sopia monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön.  Aikuisena koirana se on jo kokenut monenlaista  elämässään, mutta on selvästi selviytyjätyyppi, koska on säilyttänyt iloisen ja avoimen luonteensa. Koska Jippu tukeutuu Jupaan, sen kotiutumista voisi auttaa, jos tulevassa perheessä tai lähipiirissä on odottamassa koirakaveri.

Jippu on pötkylämallinen ja noin 40 cm korkea ja painaa noin 16 kg.

Päivitykset

5.2.2022
Tänään Jippu saapui Suomeen ja pääsi matkustamaan ikiomaan kotiinsa.

21.12.2021
Jippu on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

17.11.2021
Jippu aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jippu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jippu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jippun yhteyshenkilö on Nancy Tahlfeldt

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.