Päivitetty 13.10.2018

Kodin saanut koira: OIVA (ent. Joyjoy)


Syntymäaika: 05/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihai Grigorie)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta:
9.9.2018
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija, jolla on tällä hetkellä kaksi tarhaa, uusi rakenteilla oleva tarha sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Uutta tarhaa asuttaa jo melkoinen katras pelastettuja eläimiä mm. koiria, vuohia, kanoja, hanhia, ankkoja, kaneja, sika, lehmä ja minipossu. Uusi tarha tulee olemaan moderni ja sinne on tarkoitus rakentaa sopivat tilat jokaiselle jo tilalla asuvalle eläinlajille. Joyjoy on löydetty kesäkuun alussa tarhan portilta, jonne se oli jätetty yhdessä kolmen sisaruksensa kanssa muovilaatikossa. Pennuista kaksi menehtyi, yksi poika, Dargan, jäi Joyjoyn lisäksi eloon.

Joyjoy on nyt noin 30cm korkea ja sen arvioidaan kasvavan noin 50cm/25 kg koirapojaksi.

Päivitykset
13.10.2018
Tänään Joyjoy lensi Suomeen oman perheensä luokse ja sai uudeksi nimekseen Oiva. Onnea Oivalla ja perheelle yhteiseen elämään!

9.9.2018

Iloinen Joyjoy on löytänyt kodin Suomesta ja matkaa pian kotiin.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Joyjoy kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointi kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.
Joyjoy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Joyjoy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Koiran yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.