Kodin saanut koira: JYMY

Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.03.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

One Rescue Associationin tarhalla nykyään asustelee ruskeasilmäinen poika Jymy. Ennen tarhalle päätymistä Jymy eleli kadulla, jolloin eräs paikallinen nainen piti hänestä huolta ja kävi ruokkimassa koiraa. Kuitenkin kylän muut ihmiset valittivat Jymystä, sillä epäilivät hänen varastaneen ruokaa. Adina otti Jymyn suojiinsa ja poika on asustellut tarhalla nyt noin 3 kk. Tarhalla Jymy oleilee sisäpihalla muun koiralauman kanssa ja tuleekin muiden koirien kanssa sopuisasti toimeen. Jymy ei vaikuta tarhalla aiheuttavan mitään konflikteja tai ole osallisena niissä. Jymy osaa ottaa itselleen tilaa työntämällä muita koiria pois tieltään. Tällä kaverilla menoa riittää ja hän innostuksissaan saattaakin jyrätä pienimmät koirakaverit edestään.

Jymy on ihana energiapakkaus, joka vaikuttaa olevan todellinen ihmisten ystävä! Hän nauttii ihmisten huomiosta ja nouseekin ihmisiä vasten sekä pomppii saadakseen kaiken huomion itselleen. Jymyllä ei tunnu olevan lainkaan käsitystä omasta koostaan ja hän onkin kova poika häseltämään. Jymy käyttäytyy hieman pentumaisesti ja hän muun muassa hammastelee välillä. Ruoka näyttää Jymylle myös maistuvan, mutta ihmisen huomio on hänelle kuitenkin se ykkösasia!

Jymy on ajoittain hieman ontunut takajalkaansa sekä hän välillä kirputtaa takapäätään. Jymyn takapää on röntgenkuvattu Romaniassa ja kuvissa ei havaittu mitään poikkeavaa. Koiratarhoilla usein sattuu ja tapahtuu, joten Jymyn ontuminen voi hyvin olla väliaikaista. Tulevan kodin tulee kuitenkin tarkkailla tilannetta kotioloissa sekä olla varautunut, kuten minkä tahansa muun tarhakoiran kohdalla, tutkimaan Jymyn terveydentila kattavasti Suomessa.

Jymy voisi soveltua monenlaiseen kotiin, jossa ei ole pieniä lapsia. Jymy nauttisi elämästään perheen ainoana silmäteränä, mutta pärjäisi varmasti myös kodin muiden koirakaverien kanssa. Tärkeintä Jymylle on ehdottoman sitoutunut perhe sekä koti jossa hänen kanssa on aikaa puuhastella ja aktivoida energistä koiraa. Jymyn kanssa on varmasti luvassa mitä hauskimpia hetkiä sekä kommelluksia. Jymylle olisikin tärkeää, että hänen perheestä löytyisi pitkää pinnaa ja huumorintajua, kun tämän kokoluokan tyyppi sekoilee täysillä menemään kotona.

Jymyllä ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Jymy tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Jymy on vähän päälle vuoden ikäinen, kastroitu uros. Jymyn säkäkorkeus on noin 60 cm ja hän painaa noin 35 kg

Päivitykset

29.07.2023

Jymy saapui Jymymäiseen tapaan intoa ja energiaa puhkuen omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Jymy perheineen!

08.06.2023

Energiapakkaus Jymy on tänään varattu omaan kotiin ja hän pääsee pian matkustamaan oman perheensä luokse Suomeen.

15.03.2023

Aktiivimme tapasivat Jymyn helmikuun aktiivireissulla Romaniassa. Aktiivit kuvailevat Jymyä kerrassaan ihanaksi koiraksi, joka jatkuvasti kaipaa huomioita. Jymyn tulevan kodin tuleekin olla valmis antamaan Jymylle valtavasti huomiota sekä rapsutuksia. Tämä poitsu osaa kyllä myös tarvittaessa pyytää huomiota, jos kokee saavansa sitä liian vähän. Taitava Jymy! Jymyn ontumisen syytä on nyt myös tutkittu röntgenkuvilla, joissa ei havaittu mitään poikkeavaa. Jymy pojasta on lisätty uusia kuvia.

12.02.2023 

Jymy aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jymy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jymy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: