Päivitetty 02.09.2018

Kodin saanut koira: KAITSU-KAISA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
30.7.2018
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Marraskuussa 2017 vierailimme tuttuun tapaan mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetissa, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi OneVetin koirasuojalla Cosoban kylässä odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 400 koiraa. Matkamme aikana meille esiteltiin nuori ja kaunis Kaitsu-Kaisa jonka on aika aloittaa nyt kodin etsintä Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Kaitsu-Kaisa on asunut tarhalla jo reilun vuoden ajan yhdessä veljensä Karri-Koiran kanssa. Alunperin kaksikon on löytänyt eläinsuojelija Mihai Grigorie joka toimitti koirat Cosobaan. Niille oli pitkään tiedossa koti Saksassa, mutta koirien varaus kuitenkin peruuntui. Heinäkuussa 2018 Kaitsun veli Karri-Koira matkusti Suomeen kotihoitoon.

Kaisu-Kaisa on luonteeltaan ystävällinen ja todella utelias. Aiemmin se oli hieman ujompi ja jännitti vieraita. Nyt kun se on ollut adoptio-ohjelmassa mukana, on sitä todennäköisesti käsitelty enemmän ja tyyppi on kerännyt kovasti rohkeutta lisää. Kaitsu-Kaisa on kiinnostunut ihmisistä, pyörii ympärillä ja käy nuuhkimassa ja tutkimassa. Kun alkukohellus on ohi, malttaa Kaitsu-Kaisa jäädä vieraankin rapsuteltavaksi ja antaa hienosti tutkia itseään.  Karri-Koiran kanssa Kaisu-Kaisa tuli hyvin toimeen ja koirien välit vaikuttivat lämpimiltä. Ne tekivät kaiken yhdessä ja saivat paljon tukea toisiltaan. Kaisu-Kaisan tulevassa kodissa voisikin hyvin olla reipas koirakaveri odottamassa ja olemassa sen  turvana kotiutumisvaiheessa. Harkitusti Kaisu-Kaisa voidaan myös luovuttaa samaan kotiin Karri-Koiran kanssa. Kaisu-Kaisa vaikuttaa aktiiviselta koiralta, joka todennäköisesti nauttii monenlaisesta puuhastelusta oman ihmisensä kanssa kunhan ensin rauhassa kotiutuu.

Kaitsu-Kaisa on noin 50cm korkea ja painaa parisenkymmentä kiloa. Tällä hetkellä se on hieman tuhdissa kunnossa.

Löydettäessä Kaitsu-Kaisalla oli pitkää hoitoa vaatinut sikaripunkin aiheuttama demodikoosi. Nyt tytön iho ja turkki ovat hyvässä kunnossa.

Päivitykset

02.09.2018
Ihana Kaitsu-Kaisa lensi omaan kotiinsa Suomeen eilen 1.9.

6.8.2018
Monen mutkan kautta, Kaitsu-Kaisa on vihdoin varattu omaan kotiinsa Suomeen. Tervetuloa ihana <3.

30.7.2018
Kaitsu-Kaisan veli Karri-Koira matkusti Suomeen kotihoitoon tänään ja Kaitsu jäi tarhalle edelleen odottamaan oman kodin löytymistä.

5.7.2018
Kaisa palaa kotia etsivien koirien joukkoon. Kun Kaisalle aloitettiin matkavalmistelut lentoa varten, kävikin ilmi, että Kaisa on uros. Virhe on valitettava, mutta ymmärrettävä. Koska Kaisa on kastroitu jo ennen OneVetiin tuloa ja ollut alun perin vain odottamassa pääsyä Saksaan, ei sitä ole ollut tarvetta tutkia enempää. Se on olemukseltaan myös hyvin feminiininen ja Karri-Koiraan verrattuna pieni ja siro, niin sitä on helppo luulla nartuksi. Vaikka tilanne on ehkä hieman huvittava, on se myös todella surullinen ja kertoo osaltaan Romanian koiratilanteesta. Kaisa on odottanut niin kauan, yhtenä satojen muiden odottavien joukossa, että kukaan ei enää edes muista sen sukupuolta. Joten eiköhän hommata yhdessä koti tälle herttaiselle pojalle, joka tunnettakoon tästä eteenpäin Kaitsu-Kaisana.

21.6.2018
Ihana pörröpää Kaisa on varattu omaan kotiin Suomeen.

18.3.2018
Kulkurien aktiivit tapasivat Kaisan vieraillessaan OneVetissa toissa viikolla.  Kaisa on suunnattoman onnellisia saadessaan vieraita ja aluksi vain höselsi. Pikku hiljaa alkuinto laantui edes hieman ja Kaisa pystyi  jo keskittymään haisteluun ja nameihin. Kaisa on ihmisrakas ja siitä  oikein huokuu hyvää tuulta, joka leviää kaikkiin sen ympärillä. Kun tilanne hieman rauhoittuu jaksaa Kaisa hienosti keskittyä temppuiluun ja se osaa jopa istua odottaessaan namia. Ei mikään ihan turha tyttö siis! Omassa kodissa Kaisa varmasti nauttisi jostain tekemisestä oman ihmisensä kanssa. Temppuilun lisäksi Kaisa tykkää valtavasti myös rapsuttelusta.

Lisätty kuvia ja video.

—————————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kaitsu-Kaisa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaitsu-Kaisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.