Päivitetty 05.02.2022

Kodin saanut koira: KAJO


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Kajo oli elänyt kadulla, jossa oli saanut huolenpitoa eräältä ystävälliseltä naiselta. Pahamaineiset koirarankkurit kuitenkin löysivät Kajon ja toimittivat sen kunnalliselle tappotarhalle. Kajosta huolehtinut nainen ei tietenkään tahtonut, että hänelle tärkeäksi muodostunut koira tapetaan, joten hän pyysi Adinaa hätiin, ja Adina tuttuun tapaan suostui.

Tarhalla Kajo on mitä ihastuttavin koira, oikein tasapainoisen ja rauhallisen oloinen. Se ottaa vieraatkin vastaan ystävällisesti ja seesteisesti, rapsutukset kelpaavat, mutta Kajo ei turhia häsellä tai pompi. Kovin lempeä ja kiltti on tämä jättiläinen ihmistä kohtaan. Kajo vaikuttaa olevan myös kärsivällinen, sillä ruoka-aikana se odottaa ruokaansa kiltisti ja hiljaa, kun toiset koirat saattavat näissä tilanteissa pistää kovastikin ranttaliksi ja pitää kovaa älämölöä. Kajon ei muutenkaan kuulla haukkuvan tarhalla.

Rauhallinen Kajo etsii ymmärtäväistä ja sitoutunutta perhettä, jossa oppia kaikessa rauhassa kotikoiran taidot ja päästä nauttimaan oikeasta koiran elämästä. Koska Kajo on mutkattoman oloinen, sopisi Kajon omaksi kodiksi varmasti monenlainen perhe. Toki on hyvä huomioida, että Kajo on melko kookas koira.

Kajo on 65 cm ja painaa noin 30 kg.

Päivitykset

5.2.2022

Kajo saapui tänään Suomeen ja pääsee ottamaan ensiaskeliaan rakastettuna perheenjäsenenä!

14.12.2021

Tiistai toi ihania uutisia Kajolle, hänet on varattu omaan kotiin!

8.11.2021

Lisätty uusia kuvia ja video.

1.11.2021

Kajo kiinnostuu heti ihmisistä, jotka tulevat häkkiin. Poika lähestyy vierailijoita lempeästi ja rauhallisesti. Nauttii Adinan rapsutuksista. Namit ottaa kädestä, mutta ei ala häslätä vaan heiluttaa edelleen häntää rauhallisesti ja herkuttelee rauhassa. Asustelee tällä hetkellä kahden aran koiran kanssa. Aivan upea koira!

13.10.2021
Upea Kajo aloitti kodin etsinnän Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kajo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kajo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.