Päivitetty 03.07.2023

Kotia etsivä koira: KAJU (Gingerin pennut)


Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

3.7.2023

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioanan naapuri löysi viimeisillään tiineenä olevan emon, Gingerin, kadulta marraskuun lopulla ja se synnyttikin pennut (Kaju, Amla, Aroni, Plum & Acai) seuraavana päivänä. Kulkurien aktiivit tapasivat Gingerin ja sen pennut ensimmäisen kerran maaliskuussa, jolloin pennut eivät vaikuttaneet niinkään pelokkailta, vaan enemmänkin ujoilta. Kulkurien aktiivit arvioivat tällöin myös, että Kaju oli pentueen rohkeimpia yhdessä Amlan kanssa. Ne antoivat pusuja ja nuolivat aktiivien sormia innoissaan. Jos vieras ihminen katsoi suoraan päin, iski niihin kuitenkin epävarmuus. Kajun epävarmuus ja ujous ovat kuitenkin ajan kuluessa kasvaneet, kuten usein käy tarhalla kasvaville koirille. Tällä hetkellä koko pentue on epävarma ja tottumaton sekä vieraisiin että tuttuihin ihmisiin. Pennut tulevat hyvin toimeen keskenään ja ovat asuneet jo useammassa eri kokoonpanossa toisensa ja emonsa kanssa. Tällä hetkellä Kaju asuu Aronin ja Acain kanssa yhdessä.

Ujo Kaju etsii kotia, jossa sitä jaksettaisiin tukea rauhallisesti kotikoiran elämään. Kaju on elänyt tarhalla koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Kaju kaipaa runsaasti ymmärrystä ja positiivia kokemuksia erilaisista asioista hitaaseen tahtiin. Kaju etsii kotia, jossa sille olisi valmiiksi reipas koirakaveri näyttämässä esimerkkiä ja antamassa tukea. Kajua ei luovuteta vilkkaaseen asuinympäristöön tai ensimmäiseksi koiraksi. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

Kaju on pentueesta ainoa ruskeansävyinen koira. Lisäksi sillä on töpöhäntä, kuten veljilläänkin. Kaju on sisarustensa tavoin pieni keskikokoinen koira, 40-45cm korkea.

Päivitykset

3.7.2023
Gingerin pennut tavattiin taas toukokuussa yhdistysmatkalla Romaniassa. Vierailijoiden mennessä häkkiin, kaikki kolme (Kaju, Aroni ja Acai) menevät koppiin piiloon. Häkin ovi avataan, jotta kolmikko pääsee juoksemaan sisäpihalle. Vierailijat jäävät häkin lähettyville seuraamaan tilannetta. Kaju ei hauku tapaamisen aikana. Kaikki kolme hakevat tukea toisistaan ja liikkuvat ryhmänä. Kun yksi pelästyy jotain, niin kaikki muutkin säpsähtävät. Kaju hakeutuu aina välillä turvapaikan lähistölle eli häkkiin sisään, mutta palaa aina uudestaan pihalle. Välillä rohkaistuu niin, että uskaltaa vähän kauemmas häkistään, mutta ei tule vierailijoiden luo vaan sivummalle pihalla. Kaju vaikuttaa siltä, että mielellään haluaisi lähteä juoksemaan sisäpihalle ja yritys siihen on kova, mutta rohkeus ei kuitenkaan ihan riitä siihen, vaan Kaju palaa aina häkin lähistölle.

Lisätty uusia kuvia ja video.

9.3.2023
Kulkurien aktiivit tapasivat Gingerin pennut helmikuun alussa Cosoban tarhalla. Kaju, Acai ja Aroni asuvat samassa häkissä ja ne päästetään ulos tarhan sisäpihalle tavatessa. Kaju uskaltaa kertaalleen hakea vieraan ihmisen kädestä märkäruokaa, mutta pääosin hakee sitä maasta. Kaju seurailee jonkin verran tuttua ihmistä eli Ioanaa ja vaikuttaa välillä innostuvan Ioanasta hännäntöpö heiluen. Kaju käy usein häkissä “tankkaamassa” rohkeutta ja ravailee edestakaisin.

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

15.12.2022
Gingeri, pentujen emo, on matkustanut omaan kotiinsa Suomeen ja tämän myötä pentujen häkkikokoonpanot ovat hieman muuttuneet. Amla muutti Gingerin tilalle eli Amla ja Plum asuvat nyt yhdessä. Kaju, Aroni ja Acai jäivät asustamaan toiseen häkkiin keskenään.

Saimme video- ja kuvaterveisiä Kajusta Ioanalta. Videolla Kaju ja Aroni ovat päässeet jaloittelemaan tarhan sisäpihalle, jonne Ioana päästää koiriaan viikottain vapaaksi. Lisätty video ja kuva profiiliin.

11.10.2022
Kaju tavattiin syyskuun aktiivimatkalla. Edelleen Kaju jännittää häkkiin meneviä vieraita ihmisiä ja vetäytyy kopin sisälle. Kurkkii kopista, kovin kiinnostaa. Namit napsii maasta, kunhan saa tilaa. Uskaltautuu ajan kanssa myös kopin ulkopuolelle, tauottaa kuitenkin kopissa. Sisarukset vievät välillä Kajulta tilaa ja Kaju jää jalkoihin. Meidän ollessa häkin ulkopuolella, tulevat aidalle kurkkimaan meitä. Olisi upeaa, jos Kajun oma ihminen bongaisi sen ja se pääsisi omaan kotiin reipastumaan.

Lisätty video ja kuvia syyskuun matkalta. Lisätty video myös elokuulta, joka on Ioanan kuvaama ja josta huomaa, että pennut näyttävät olevan hieman rohkeammin pelkästään tutun ihmisen kanssa. Ne tulevat hakemaan herkkuja Ioanan kädestä saakka ja pysyttelevät pidempään kopin ulkopuolella.

30.8.2022
Gingerin pennut tavattiin elokuun alussa tarhalla Kulkurien aktiivin toimesta. Kaju jännittää tilannetta ja pysyttelee pitkälti kopissa, josta kurkkii tulijoita. Joitain hetkiä Kaju käy kopin ulkopuolellakin ja Ioanan perään Kaju vähän vinkuu. Kaikkia pentuja, myös Kajua, jännittää vieraiden ihmisten lisäksi myös tutun ihmisen eli Ioanan tulo häkkiin. Kaikki pennut tulevat tarvitsemaan rutkasti ymmärrystä, aikaa ja pienin askelein etenemistä. Reippaan koirakaverin esimerkki olisi varmasti hyväksi jokaiselle.

Lisätty uusia kuvia ja video.

14.7.2022
Kaju aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kaju saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaju on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.