Päivitetty 14.07.2022

Kotia etsivä koira: KAJU (Gingerin pennut)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
kastroidaan

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

14.7.2022

Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioanan naapuri löysi viimeisillään tiineenä olevan emon, Gingerin, kadulta marraskuun lopulla ja se synnyttikin pennut (Kaju, Amla, Aroni, Plum & Acai) seuraavana päivänä. Kulkurien aktiivit tapasivat Gingerin ja sen pennut ensimmäisen kerran maaliskuussa vieraillessaan tarhalla. Kaju asui tällöin kolmen sisaruksensa (2 urosta, 1 narttu) kanssa ulkotiloissa, jonne ne olivat siirtyneet sisätiloista vasta maaliskuun alussa. Ioanan mukaan pennut olivat sisällä reippaampia kuin ulkona asustaessaan. Pennut eivät kuitenkaan  maaliskuussa vaikuttaneet niinkään pelokkailta, vaan enemmänkin ujoilta. Kaikki pennut olivat todella paljon namien perään ja haukkuivat aidalla, jos muut koirat haukkuivat. Kaju haukkui pentueesta eniten. Kulkurien aktiivit arvioivat myös, että Kaju oli pentueen rohkeimpia yhdessä Amlan kanssa. Ne antoivat pusuja ja nuolivat aktiivien sormia innoissaan. Jos vieras ihminen katsoi suoraan päin, iski niihin kuitenkin epävarmuus.


Kaju etsii kotia, jossa sitä jaksettaisiin tukea rauhallisesti kotikoiran elämään. Kaju on elänyt tarhalla koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Monet pentueen kesken elävät pennut kokevat sopeutumisvaikeuksia joutuessaan eroon muista pennuista, joten Kaju voi alussa olla hyvinkin hämmentynyt uudesta elämästään. Kaju kaipaa runsaasti ymmärrystä ja positiivia kokemuksia erilaisista asioista hitaaseen tahtiin. Lisäksi Kajun tulevalla perheellä tulisi olla ehdottomasti huumoria pennun keksintöihin. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

Kaju on pentueesta ainoa ruskeansävyinen koira. Lisäksi sillä on töpöhäntä, kuten veljilläänkin. Kesäkuun alussa pentujen koko oli suurin piirtein 40 cm ja 10 kg nyt. Maaliskuussa, jolloin osa kuvista on otettu, olivat pennut vielä tottakai pienempiä (noin 35 cm ja 8 kg). Aikuiskooltaan pennut tulevat luultavimmin olemaan noin 40 cm- 45 cm eli niistä kasvaa pieniä keskikokoisia koiria. 

 

Päivitykset

14.7.2022
Kaju aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kaju saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaju on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Olga Karttunen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.