Päivitetty 08.05.2021

Kodin saanut koira: KEIJU (nyk. Luna)


Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
ei steriloitu

Keiju on saanut runsaasti yhteydenottoja eikä siitä oteta enempää kyselyitä. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.2.2021
M.G. Rescue on eläinlääkäri ja eläintensuojelija Mihai Grigorien perustama tarha, joka sijaitsee noin 30 kilometria Bukarestin ulkopuolella Bulbucata-Stalpu -alueella. Tarhalla asustaa koirien lisäksi myös kissoja ja erilaisia maatilaeläimiä. Koirat päätyvät M. G. Rescuelle useilla eri tavoilla: osa hylätään tarhan porteille, osa löytyy kadulta vaeltelemasta ja osan Mihai pelastaa kunnallisilta tarhoilta.

Keiju on tällä hetkellä noin 4 kuukauden ikäinen narttupentu, joka päätyi M. G. Rescuen tarhalle Mitrenin tarhalle. Mihai kuvailee Keijua leikkisäksi peruspennuksi – leikkisyys on nähtävissä jo videosta ja kuvista! Keiju näyttää leikkivän mielellään koirakaverinsa kanssa, mutta on selkeästi myös kiinnostunut ihmisen tarjoamasta huomiosta. Keiju ei ole tarhalla haukkunut paljon ja on enemmän rauhallinen pentu kuin jatkuvasti hääräilevä energiapakkaus.

Keiju etsii kotia, joka jaksaisi opastaa sitä rauhassa kotikoiran elämän saloihin ja ymmärtäisi, ettei se välttämättä ole oma leikkisä itsensä Suomeen saapuessaan. Keiju sopeutuisi varmasti monenlaiseen perheeseen ja sitä tuskin haittaisi toisen koiran seura. Keiju painaa tällä hetkellä vasta 5 kg, mutta se kasvaa vielä. Arvion mukaan Keiju olisi aikuisena n. 40 cm korkea.

Päivitykset

8.5.2021
Pitkään odotettu päivä koitti tänään ja Keiju tapasi oman perheensä Suomessa!

25.1.2021
Kaunis Keiju aloittaa oman kodin etsimisen.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Keiju tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Keiju saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Keiju on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Keijun yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.