Päivitetty 15.05.2021

Enkelikoira: OTTOLIC


Syntymäaika: 2017-2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
21.1.2021

Romanian eläinsuojelullinen tilanne on lohduton ja kodittomia eläimiä on käsittämättömän suuri määrä. Koiria hylätään kaduille jatkuvasti ja lukemattomia pentuja syntyy jo olemassa olevista koirapopulaatioista. Joskus pennut ja aikuiset koirat päätyvät onnekseen hyväntahtoisen eläinsuojelijan ylläpitämälle koiratarhalle. Yksi tällaisista tarhoista on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Ottolicilla on ennen tarhalle tuloa ollut oma perhe, jossa oli paljon lapsia ja joitain aikuisia. Ottolicin elämä ei ollut onnellista, koska Ottolicia kohdeltiin huonosti ja häntä myös potkittiin erityisesti lasten suunnalta. Perhe kuitenkin päätti luopua Ottolicista ja Ottolic päätyi Carpelle. Tarhalle tullessaan Ottolic oli todella stressaantunut.

Tarhalla Ottolic on pikku hiljaa alkanut vapautumaan ja hän on tarhalla tuttujen ihmisten kanssa nyt iloinen ja leikkisä karvapallo. Ottolic tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta välillä saattaa hieman päälle päsmäröidä. Ottolic voisi sopia ystävällisen ja reippaan narttukoiran kaveriksi, mutta ei samaan kotiin toisen uroksen kanssa.

Ottolicin huonojen kokemusten vuoksi trimmaaminen ja kaikenlainen käsittely on tästä karvapallosta todella pelottavaa. Hampaat tulevat nopeasti esille, kun otetaan harja tai trimmausvälineet esille ja mieluiten Ottolic juoksisi karkuun tilanteesta. Turkkia on kuitenkin säännöllisesti harjattava ja trimmattava Ottolicin hyvinvoinnin varmistamiseksi.

Ottolicin tulevalta kodilta edellytetäänkin aikaisempaa kokemusta käsittelyhaasteista ja niiden työstämisestä koiralähtöisesti ja positiivisin menetelmin. Ottolicin luottamuksen saaminen voi viedä pitkänkin ajan ja hän tulee tarvitsemaan aikaa sopeutua uuteen elämään rauhassa ja omaan tahtiin. Suloisen karvapallon ulkonäöstä huolimatta onkin hyvä huomioida, että Ottolic ei ole suoraan luottavainen sylikoira

Ottolicia ei luovuteta lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi omaksi koiraksi.

Ottolic on noin 35 cm / 5 kg.

Päivitykset
25.2.2021
Elämä on joskus niin kauhean epäreilua. Pienellä Ottolicilla oli tiedossa oma koti, oma perhe ja elämä Suomessa. Yllättäen saimme suru-uutisia Romaniasta. Tuntemattomasta syystä Ottolic menehtyi kastraatioleikkauksen jälkeen. Lepää rauhassa rakas Ottolic. 

9.2.2021
Ottolic saa tänään parhaita uutisia! Hänet on varattu omaan kotiin.

21.1.2021
Ottolic tepastelee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ottolic saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ottolic on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

ari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa