Päivitetty 07.02.2022

Kodin saanut koira: INGRID


Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.2.2022

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Ingrid ja sen kolme sisarusta löydettiin Grădiştea kylästä paikallisen poliisin toimesta, todennäköisesti hylättyinä, noin kuukauden ikäisinä pieninä pentuina huhtikuussa 2021. Kaikki kylän viranomaiset ja asukkaat tietävät, että Luiza ja miehensä Stefan auttavat paikallisia koiria, joten hyvin usein heiltä pyydetään apua koirien hoitamisessa. Ikävä kyllä kaksi pentueen pennuista olivat vakavasti sairaita, eikä niitä pystytty pelastamaan yrityksistä huolimatta. Pennut menehtyivät todennäköisesti babesioosiin, mikä on punkkivälitteinen sairaus.

Ingrid on nyt noin kahdeksan kuukauden ikäinen ja sen on aika aloittaa oman kodin etsintä Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Ingridin veli joutui ikävä kyllä muiden tarhan pentujen kanssa tappeluun ja sen tassu loukkaantui, joten sen kohdalla kodinetsintää joudutaan vielä lykkäämään.

Ingrid asustaa tarhalla tällä hetkellä suht saman ikäisten Ucan ja Grivein kanssa. Kaikki kolme pentua innostuvat hurjasti saadessaan ihmisiä häkkiinsä, ja myös täysin vieraat ihmiset saavat pennuilta lämpimän vastaanoton. Pennut hyppivät iloisina aitaa vasten, haukahtelevat vähän innostuksissaan ja tulevat hännät huiskien vierailevien ihmisten luokse.

Ingrid on porukan ahmatti. Se menee ihan onnesta soikeaksi haistaessaan vieraiden nameja ja ne saavat sen myös hiukan kiihtyneeksi. Tulevan perheen on siis hyvä ottaa huomioon, että ruoka saattaa olla Ingridille alkuun tärkeä resurssi. Ingrid on varmasti helposti koulutettavissa ja motivoitavissa nameilla. Muutenkin Ingrid vaikuttaa fiksulta tyypiltä, jonka päässä selvästi alkaa heti raksuttaa sen pohtiessa, miten nameihin pääsisi käsiksi, ellei niitä ala heti kuulua.

Ingrid rakastaa ihmisen huomiota ja näyttää sen suureleisesti. Se pomppii ihmistä vasten ja kaivautuu syliin hakemaan rapsutuksia. Ingrid on selvästi energinen ja aktiivinen koira, joka tällä hetkellä ei saa tarpeeksi liikuntaa tai aktivointia. Ingridille täydellisessä kodissa se pääsisi liikkumaan ja puuhailemaan aktiivisesti oman perheensä kanssa. Ingrid myös innostuu kovasti leluista, varsinkin pallosta, jota se heitettäessä lähtee jahtaamaan.

Ingrid tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, eikä se ole kova haukkumaan. Sitä ei myöskään tarhalla kiinnosta yhtään häkin ulkopuolella liikkuvat kissat tai muut koirat. Ingridiä on helppo käsitellä, eikä se arastele ihmisen kosketusta.

Ingridin sisarusten ulkonäön perusteella pentujen veressä saattaa virrata huskyn geenejä, ottaen huomioon siniset silmät. Ingridin veljessä on myös vähän dogo argentioon viittaavia piirteitä, mitä taas Ingridissä ei näy ollenkaan. On siis mahdoton sanoa, millaisia geenisekoituksia pennuista todellisuudessa löytyykään.

Ingrid on kooltaan nyt noin 50 cm korkea ja painaa noin 25 kiloa. Se kasvanee vielä hiukan.

Päivitykset

5.2.2022
Tänään koitti Ingridin onnenpäivä, kun se saapui omaan kotiinsa Suomeen. Onnea loppuelämään, Ingrid!

13.12.2021
Ingrid on tänään varattu omaan kotiin!

24.11.2021
Ingrid aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu kotihoidossa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ingrid saapui Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ingrid on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Taiga on Romaniassa ennen Suomeen saapumistaan myös testattu multiresistenttien bakteerien varalta, eikä se ole bakteerin kantaja.Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ingridin yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.