Päivitetty 07.02.2022

Kodin saanut koira: GRIVEI


Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

31.10.2021
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Grivein tausta ei ole täysin selvä. Ei ole tiedossa kuka sen emo on tai oliko Grivein pentueessa muita pentuja. Luiza kertoo saaneensa tietää naapuriltaan, että hänen veljensä oli tuonut koiranpennun viereisestä kylästä ja hylännyt sen läheisen kaupan edustalle, koska tiesi, että Luiza tulisi sen hakemaan. Grivei tuli Luizalle 21.4.2021 ja oli silloin hyvin pieni pentu, kenties alle 2 kuukauden ikäinen. Grivei sai kuitenkin heti seuraa toisista pennuista ja sopeutuikin hyvin elelemään niiden kanssa.

Kulkurien aktiivi ja erään toisen yhdistyksen aktiivit tapasivat Grivein tarhavierailulla lokakuussa 2021. Grivei ja sen häkkikaverit innostuvat suunnattomasti nähdessään, että ihmisiä on tulossa heidän aitaukseensa. Pennut hyppivät iloisina aitaa vasten ja haukkuivat! Grivei väisti hetkeksi, kun vierailijat tulivat aitaukseen ja tuli sitten haistelemaan uusia ihmisiä. Griveille maistiuvat herkut hyvin ja se söikin niitä mielellään vierailijoiden kädestä. Yhtäkkiä Grivei innostui todella paljon ja suorastaan riehaantui maahan kyykistyneestä ihmisestä! Grivei kaatoi ihmisen maahan, nuoli naamaa ja innostui leikkimään sekä juoksi sitten kunnon rallituksen aitauksessa. Grivei teki saman, kun vierailijat kävivät toisena päivänä aitauksessa sitä tapaamassa. Kaiken kaikkiaan Grivei vaikuttaa iloiselta, ystävälliseltä ja riehakkaalta pennulta. Varmasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita luvassa tulevalle perheelle tämän railakkaan kaverin kanssa!

Grivei asuu tarhalla samassa aitauksessa kahden suurinpiirtein samanikäisen narttupennun kanssa. Griveillä ja eräällä toisella urospennulla oli tappelu tarhalla, minkä vuoksi Grivei asuu nyt pelkästään narttujen kanssa. Narttujen kanssa Grivei tulee mainiosti toimeen: Grivei mielellään juoksee ja painii aitauksessa näiden häkkitovereidensa kanssa. Grivei haluaisi mielellään jahdata kissoja ja kanoja, joita se näkee naapurin puolella aidan läpi. Ulkomuodosta päätellen Griveissä voi mahdollisesti olla romanianpaimenkoiraa (Romanian Miriotic Shepherd Dog). Griveillä on aivan ihana pehmeä ja paksu harmaa karva sekä kokoa jo n. 55 cm, mitkä molemmat viittaavat siihen, että “mirioticia” voisi olla Grivein rotuperimässä. Grivei voi kasvaa vielä vähän, mutta tuskin kuitenkaan sen kokoiseksi kuin puhdasrotuiset romanianpaimenkoirat. Tällä hetkellä rotuperimä ei vielä näy Griveissä ainakaan varatuneisuutena vieraita ihmisiä kohtaan, mutta tulee muistaa, että Grivei on vasta pentu ja tietyt luonteenpiirteet voivat nousta myöhemmin esille.

Varmuuden vuoksi Griveitä ei luovuteta samaan perheeseen uroskoiran kanssa, koska ei ole tällä hetkellä varmuutta, miten se tulisi toisen uroksen kanssa toimeen. Mahdollisesta rotuperimästä johtuen Griveitä ei myöskään luovuteta vilkkaalle alueelle kerrostaloon asumaan. Grivei on elänyt tarhalla koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole oikeastaan kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Vaikka Grivei vaikuttaa tarhalla reippaalta ja ihmisystävälliseltä, tulee se tarvitsemaan runsaasti rohkaisua ja aikaa uuden elämänsä alussa Suomessa. Grivei tarvitsee tulevalta perheeltä rauhallista opastusta kotikoiran taitoihin. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

Päivitykset

5.2.2022
Grivei saapui Suomeen oman perheen luo!

15.12.2021
Grivei varattiin omaan kotiin!

31.10.2021
Grivei aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Grivei saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Grivei on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Grivein yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.