Kodin saanut koira: UCA

Syntymäaika: n. 03/2021
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.11.2021

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan huolehtivat omistamansa  omakotitalon pihapiirissa olevalla tarhallaan noin 40 koirasta kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Vuodesta 2012 lähtien Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ovat tulleet kaikki Luizan koirat, joiden arvioidaan sopeutuvan kotikoiriksi Suomeen. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Uca hylättiin sisarustensa kanssa kadulle niiden ollessa pieniä pentuja. Paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen edustajat kävivät hakemassa pennut pois kadulta, mutta Uca piiloutui ja jäi yksin jälkeen muista. Tällöin paikallinen nainen otti yhteyttä Luizaan ja pyysi tätä hakemaan Ucan turvaan luokseen, ja niin Luiza teki. 7.5.2021 Uca pääsi muiden Luizan suojattien kanssa kasvamaan turvallisessa ympäristössä ja nyt se onkin valmis aloittamaan oman kodin etsinnän.

Uca asuu Luizan pihalla aitauksessa kolmen muun suunnilleen saman ikäisen pennun kanssa. Koko kolmikko innostuu suunnattomasti nähdessään, että ihmisiä on lähestymässä aitausta, ja ne hyppivät ja haukkuvat innoissaan aitaa vasten, valmiina tervehtimään ihmisiä iloisesti.

Suloinen Uca on erittäin sosiaalisen ja uteliaan oloinen neiti. Tarhakavereihinsa verrattuna se on hieman rauhallisempi tapaus. Uca häärii ihmisten ympärillä innostuneena ja nuolee välillä naamaa, mutta ei esimerkiksi hypi. Ucaa kuvaillaan lempeän ja tasapainoisen oloiseksi. Herkut ovat tämän tytön mieleen mutta se malttaa silti syödä ne nätisti, ilman että menisi herkuista aivan sekaisin. Uca on tottunut myös muihin eläimiin kuin koiriin – aidan toisella puolella kulkee kissoja, kanoja ja vuohia, joita Uca katselee lempeästi. Tarhalla Uca ei ole kauhean kova haukkumaan, sen kuullaan haukkuvan ainoastaan innostuessaan ihmisten tulosta. Uca-neiti sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, jossa olisi koiralähtöinen ja lempeä lähestymistapa koulutukseen ja koiranpitoon.

Ihastuttava Uca on tällä hetkellä arviolta 8kk ikäinen. Se on noin 50cm korkea ja painaa arviolta parikymmentä kiloa. Uca on vielä pentu, joten se varmasti kasvaa vielä jonkin verran.

 

Päivitykset

26.2.2022

Uca saapui tänään Suomeen ja pääsi omaan rakastavaan kotiinsa. <3

6.1.2022

Onnekas Uca varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen. <3

10.11.2021

Uca aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Uca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Uca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Ucan yhteyshenkilönä toimii Sanja Martikainen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: