Päivitetty 08.12.2022

Kodin saanut koira: KEPA


Syntymäaika: 9/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

13.9.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Kepa löytyi juoksentelemasta tarhan vierustalta autotien vierestä, joten oletettavasti joku on sen tarkoituksella hylännyt koiratarhan edustalle. Tarhan työntekijä houkutteli Kepan ruuan avulla tarhan porteista sisään, jotta se ei jäisi auton alle. Kepa on iloinen nuori koira, joka on kiinnostunut ihmisistä. Se elelee tarhan pihalla vapaasti isossa koiraporukassa ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kepa kuitenkin väistää suurempia koiria sekä välttelee mahdollisia konfliktitilanteita, eikä se siksi rynni myöskään ihmisen luo, jos muut koirat ehtivät ensin. Namit kiinnostavat Kepaa ja se jaksaa odottaa omaa vuoroaan tapittaen ihmistä nappisilmillään, kunnes huomio suuntautuu hänellekin.  Kepa on noin 28cm korkea ja painoa sillä on reilu 5kg.

Elokuussa 2022 Kepa matkusti kotihoitoon etsimään omaa kotiaan sieltä käsin. Kotihoidossa Kepan on huomattu puolustavan resurssejaan jonkin verran, ja tulevalta kodilta toivotaankin ymmärrystä resurssiaggressiivisen koiran kanssa elämisestä. Kepa ei tukeudu juurikaan toisiin koiriin, ja sitä voisikin ajatella ainoaksi koiraksi tai pehmeämmän koiran kaveriksi.

Päivitykset

13.9.2022

Kepa on matkustanut omaan kotiinsa.

11.9.2022

Kovan onnen Kepan onni on kääntynyt – oma perhe huomasi pikkuisen, ja Kepa on nyt varattu omaan kotiinsa, jonne se toivottavasti pääsee matkustamaan pian.

28.8.2022

Kepa on viettänyt ensimmäiset pari viikkoa kotihoidossa, ja tänä aikana on paljastunut, että neiti pitää ihmisistä suunnattomasti. Kepa seurailee kotihoitajaa ja kiipesi jo ensimmäisten päivien aikana hänen perässään sohvalle. Muutenkin Kepa on suhtautunut elämään kotikoirana mutkattomasti – joskin resursseista, kuten leluista ja herkuista Kepa on melko tarkka ja puolustaa niitä toisilta koirilta. Vaikka kotihoidossa Kepa onkin ollut odotettua reippaampi ja mm. ulkoillut hienosti, on tärkeää muistaa että lyhyen ajan sisään Kepan elämässä on tapahtunut monta muutosta, ja uudessa kodissa asiat voivatkin taas alkuun stressata ja jännittää enemmän.

13.8.2022

Tänään oli vihdoin Kepan vuoro matkustaa kotiin, mutta kuorman valmistelujen jo alettua se sai huonoja uutisia. Varaus peruuntui Kepasta riippumattomista syistä, ja Kepa palasi etsimään sitä ikiomaa kotiaan. Kepa pääsi kuitenkin matkustamaan kotihoitoon, missä opettelee nyt kotikoiran elämää pienin askelin kunnes oma koti löytyy.

8.6.2022

Kepa sai hyviä uutisia – se on varattu omaan kotiin ja pääsee toivottavasti pian matkustamaan Suomeen! <3

9.5.2022

Pikkuinen Kepa oli jo varattu omaan kotiinsa, mutta varaus peruuntui kun lähtövalmisteluissa Kepan todettiin olevan MRSA-positiivinen. Multiresistenteistä bakteereista, kuten MRSA:sta, voit lukea lisää täällä. Kepa palaa etsimään omaa loppuelämän kotiaan adoptio-ohjelman kautta.

24.4.2022

Onnekas Kepa tuli sivuille suoraan omaan kotiin varattuna.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kepa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kepa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kepan yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.