Kodin saanut koira: KERMAKKO

Syntymäaika: 08/2022
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa: One Rescue Association, (Cosoba)
Kokoarvio:

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

14.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Kermakon taustoja ei juurikaan tiedetä, perus hylätty pentu. Kermakko asustelee isossa laumassa tarhan sisäpihalla mutta ilmestyy aina välillä myös etupihalle. Kermakko on ihana hyväntuulinen jolkottelija, kokoajan se jotain puuhastelee ja keksii itselleen tekemistä. Kermakko nähdään mm jossain kohtaan leikkivän kivellä, se on sellainen “happy puppy”.  Kermakko on vielä vähän pennunpyöreä, hirveän iloinen ja leikkisä. Ottaa maasta ja kädestä nameja. Isommassa laumassa Kermakko on vähän sivusta katsoja, selvästi muut koirat ja hälinä ja mahdolliset riidat sitä hieman ahdistaa, se varoo vähän muita. Aktiivit tapaavat myöhemmin samana päivänä Kermakon etupihalla pienemmässä laumassa ja siellä se onkin paljon reippaampi, hakee ja ottaa kontaktia enemmän ihmisiin, sitä saa myös rapsuttaa ja Kermakko selvästi siitä myös nauttii. Aktiivit tapaavat toisena tarhapäivänä Kermakon uudelleen ja kun saapuvat ihmiset on sille jo tuttuja se jolkottelee luokse häntä heiluen ja on paljon reippaampi ihmisten seurassa. Ihana pentu, tottumaton tietysti koska ei ole muuta elämässään luultavasti nähnyt kuin vain tarhaelämän.

Tarhakoiran adoptoimiseen liittyy aina epävarmuutta ja se on riski, joka adoptoijan on tärkeä huolellisesti harkita ennen adoptiopäätöstä. Kermakko etsii sitoutunutta kotia, jossa sitä ollaan valmiita tukemaan matkallaan kotikoiraksi koiralähtöisin menetelmin, antanen hänelle juuri sen ajan minkä se tarvitsee kotiutuessaan.

Kermakko on väriltään ihanan kermatoffeen värinen, kokoa sillä on nyt noin puolen vuoden iässä 50cm ja 18kg. Tulee kasvamaan isohkoksi koiraksi.

Päivitykset:

23.9.2023

Vihdoin koitti se päivä kun Kermakon matka kohti omaa kotia alkoi, tänään hän tapasi ensi kertaa oman perheensä ja on nyt omistettu koira jolla on oma perhe. Onnea Kermakko ja perhe <3

30.7.2023

Ihania uutisia Kermakolle. Kodin etsiminen päättyy tänään, sillä se löytyi Suomesta. Kermakko on varattu koira!

14.3.2023

Kermakko jolkotteli mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

———————————————————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kermakko saapuu Suomeen kastroituna(jos ikää on tarpeeksi), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kermakko on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Anne-Mari Vihtonen.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: