Kotia etsivä koira: KIMALLUS (Joulupentue)

Tarhalla aikuiseksi kasvanut Kimallus haluaisi jo kovin päästä ikiomaan kotiin opettelemaan kotikoiran elämää.
Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio: 50 cm

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.2.2024

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Joulupentue hylättiin tarhalle noin kuukauden ikäisinä joulukuussa 2021. Pentuja oli alun perin seitsemän, mutta valitettavasti kaksi pennuista menehtyi.

Kimallus on viettänyt lähes koko elämänsä tarhalla ja sillä on verrattain vähän kokemusta ihmisistä. Siksi se tulee tarvitsemaan uudelta kodilta aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea alkutaipaleellaan. Koska Joulupentueen kaikki jäsenet tukeutuvat vahvasti toisiinsa, Kimalluksella tulee olla uudessa kodissaan koirakaveri antamassa tukea ja esimerkkiä kotikoiraksi kasvamisessa. Koirakaverin lisäksi Kimallus tarvitsee kodin rauhallisesta ympäristöstä.

Kimallus on pentueen tummin ja n. 50 cm korkea. Se on väriltään punaruskea ja sillä on musta maski sekä valkoiset sukat kolmessa tassussa.

Päivitykset

26.2.2024

Joulupennut tavattiin jälleen helmikuussa. He ovat ennallaan eli sen kummempaa muutosta suuntaan tai toiseen ei ole nähtävillä.  Aidalla kaikki uskaltautuvat tulla nuuskimaan ja hakemaan nameja vierailta aidan raosta, mutta ihmisen käydessä sisällä ovat ujompia ja käyvät kurkkimassa kopin oven suussa.

17.1.2024

Kimallus tavattiin lokakuun tarhavierailulla. Kimallus asuu edelleen Jingle B:n ja Helikellon kanssa samassa häkissä. Kaikki kolme syövät nameja kädestä, kun vieras tarjoaa nameja häkin ulkopuolelta. Kun yksi vieraista menee häkkiin, kaikki kolme piiloutuvat ensin koppiin. Sen jälkeen yksi toisensa jälkeen uskaltautuvat kaikki kurkottelemaan kopista syömään maahan heitettyjä nameja. Kimallus kurkottelee nameja myös  vieraan kädestä. Sisarukset kurkottelevat yhtenä kolmipäisenä koiraporukkana vierasta kohti ja koko porukka vetäytyy heti, kun yksi säpsähtää jotain. Kolmikko tekee paljon edestakaisin liikettä. Vaikka kolmikko uskaltautuu lähelle, eivät missään nimessä ole rentoja ihmisen lähellä – vaikka ovatkin uteliaita ja hakeutuvat toistuvasti pois kopista ihmisen luo. Kaikki kolme käyvät myös paljon tauottamassa kopissa. Kun vieras lähtee häkistä, kaikki käyvät nuuskuttamassa vieraan jäljet. Kun vieraat seisovat häkin ulkopuolella, yksi heistä pudottaa häkin reunalle betonille kynän. Vain Kimallus tulee katsomaan pudonnutta asiaa, Jingle B ja Helikello pakenevat koppiin.

22.6.2023

Kimallus tavattiin toukokuun tarhavierailulla. Kimallus asuu nykyään sisarustensa Helikellon ja Jingle B:n kanssa. Kimallus tuntuu olevan tämän kolmikon rohkein, ja hän käy vähiten kopissa tauottamassa.

Kaikki kolme jännittävät ja läähättävät melkoisesti. Kun vieras menee sisään häkkiin, niin kaikki perääntyvät vaneriseinän taakse, mutta ovat silti hirveän uteliaita tulemaan moikkaamaan. Näiden olemus ei vaikuta hirveästi muuttuneen viime kerroista: ihminen häkin ulkopuolella on kiinnostava, mutta sisäpuolella hyvin jännittävä, vaikkakin edelleen kiinnostava. Kamera jännittää ja kosketusta pitää väistää.

1.11.2022

Aktiivimme tapasivat Kimalluksen syyskuussa. Kimallus ja Helikello asuvat samassa häkissä. Ne ovat muiden pentujen tapaan tottumattomia – jännittävät tilannetta ja tauottavat kopissa. Säpsyilevät, mikä on myös tyypillistä tottumattomille koirille. Molemmat syövät nameja maasta ja kädestä sekä tukeutuvat paljon toisiinsa. Mihai arvioi aikuiskoon olevan keskikokoinen.

20.6.2022

Kimallus aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kimallus saapuu Romaniasta Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kimallus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Kimalluksen  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: