Päivitetty 23.05.2018

Kodin saanut kissa: LUNA


Syntymäaika: 6/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei steriloitu

 

 

3.2.2018
Perustiedot ja tausta

Onevetin klinikka on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt eläin on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi.

OneVetissa adoptio-ohjelman koirat ja kissat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat eläimet kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.
Eläimistä pidetään siellä hyvää huolta, niin työntekijöiden kuin vapaaehtoisten eläinsuojelijoidenkin toimesta.
Ioana Bodea on yksi näistä eläinsuojelijoista, jotka ovat omistaneet elämänsä hylättyjen koirien ja kissojen  auttamiselle.

Eräänä syksyisenä päivänä Ioana kuuli lähellä olevan auton luota pientä miukumista. Hän kurkkasi auton alle ja näki siellä hätääntyneen pikkukissan. Ioana sai onneksi kissanpennun kiinni. Luultavasti sen nuoren iän vuoksi, se ei tajunnut lähteä karkuun. Näin Lunaksi nimetty kissanpentu pääsi turvaan.
Luna on kiltti ja leikkisä pentu. Se tulee hyvin toimeen muiden kissojen kuin koirienkin kanssa.

Kissatoimintamme pääpaino on auttaa Suomalaisia hylättyjä kissoja tekemällä yhteistyötä muiden eäinsuojelujärjestöjen kanssa. Mutta myös Romaniassa kissoja hylätään paljon, joten toisinaan kauttamme onnistuu kodin löytämään myöskin kissa.

Kaunis sini-valkoinen kissanpentu Luna, tulee Kulkurien sivuille suoraan 3.2.2018 varattuna omaan kotiin.
Luna odottaa Onevetin klinikalla lentoaan Suomeen, oman uuden perheensä luokse.

Nykyhetki
5.4.2018

Luna on vihdoin tänään päässyt Suomeen, rakastetuksi perheenjäseneksi.


Kissaa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.
Jos harkitset rescuekissalle kodin antamista, muistathan että kyseessä on sitoutuminen eläimeen useaksi vuodeksi eteenpäin, kissan loppuelämän ajaksi.
Kissaa ei tule koskaan hankkia hetken mielijohteesta.

Ensimmäiset askeleet kodittoman kissan adoptiossa ovat eläimen adoptioprosessiin ja luovutussopimukseen tutustuminen. Näihin voit tutustua täältä:

Eläimen adoptointi
Luovutussopimus

Kaikki yhdistyksemme kautta uuteen kotiin sijoitettavat aikuiset kissat ovat steriloituja/ kastroituja. Jos adoptoit kauttamme pennun, sitoudut leikkauttamaan sen. Emme luovuta kissoja vapaasti ulkoileviksi, mutta ulkoilu katetussa kissatarhassa tai valvottuna valjaissa on suositeltavaa. Lähtökohdistaan riippumatta kissat oppivat miltei poikkeuksessa sisäsiisteiksi.

Pyrimme aina valitsemaan adoptio-ohjelmaamme sosiaalisia kissoja, joiden uskomme sopeutuvan kotielämään perheenjäseniksi. On kuitenkin hyvä muistaa että kissat ovat yksilöitä, joiden taustoista ei välttämättä tiedetä paljon, ja joiden käyttäytymisestä ja täydellisestä terveydentilasta ei voida koskaan mennä takuuseen varsinkin kun niiden stressitaso kodinvaihdon yhteydessä nousee. Kissalle kodin vaihtamisesta aiheutuva stressi voi myös laukaista mm. flunssan tai muita sairauksia, joihin tulevan kodin on hyvä varautua jo etukäteen.

Otathan yhteyttä meihin vasta, kun olet rauhassa harkinnut päätöstäsi antaa kodittomalle kissalle kodin.

Lunan yhteyshenkilö:  Marika Stillman

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.