Kodin saanut koira: CORRADINA (Cow-Team)

Syntymäaika: n. 6/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

OneVet on yksi Kulkurien yhteistyötarhoista ja on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on myös Cosoban kylän lähellä oleva hoitola. Hoitolan ulkopuolella on peltoja, jossa paikalliset käyvät ajoittain laiduntamassa lehmiään. Näin tapahtui myös eräänä päivänä, mutta lehmien lisäksi, oli miehellä mukanaan myös kahdeksan koiranpentua joita mies tarjosi OneVetin Dr. Adinalle. Eläinsuojelijan on mahdotonta kieltäytyä, koska muuta mahdollisuutta ei pennuille ole selviytyä ja saada mahdollisuutta hyvään elämään.
Näin saapuivat Cow-Teamin Casimir, Curt, Corradina, Churro, Crady, Charmi ja Chantelle, etsimään omaan perhettään.

Corradina on pentuajan reippauden jälkeen tullut aremmaksi ja on tällä hetkellä todella ujo tyttönen. Tuttu ihminen saa Corradinan hieman sisintään aukaisemaan, mutta arasta koirasta tietävän ja osaavan kodin Corradina kyllä tarvitsee. Kodissa voi olla toisia koiria ja/tai kissoja odottamassa siskoa kotiin, mikä olisi varmasti Corradinastakin mukavaa.

Corradinan on noin 50-55 cm ja noin 20-25 kg.

6.4.2018
Eilen 5.4.2018 saapui jälleen Kulkurilento ja vihdoinkin pääsi Corradina kotiin. Onnea kodille ja uuden alkua Corradinalle.

18.12.2017
Ihan mahtavaa. Corradina on varattu, ja pääsee stressaavasta tarhaelämästä rauhalliseen kotiin Suomeen.

4.12.2017
Arka Corradina tarvitsisi pian osaavan kodin, koska jokainen kuukausi tarhalla tekee Corradinaa aremmaksi ja on vielä sellainen, ettei arkuuden tähden poisteta kotia etsivistä. Aktiiviemme tavatessa Corradinan, ei se halunnut tutustua uusiin ihmisiin, eikä viihtynyt pihalla, istui nurkassa jännittäen. Toisena hetkenä, pienemmässä tilassa ja tutun ihmisen kanssa meni jo huomattavasti paremmin. Aikaa Corradina siis omalta ihmiseltään vaatii, eikä siltikään voida sanoa kuinka hyvin ajan saatossa Corradina sosiaalistuu. Vielä on kuitenkin toivoa.

Uusia videoita lisätty.

25.9.2017
Kulkurien aktiivien vieraillessa OneVetin tarhalla, ei Corrandina tullut tervehtimään heitä ollenkaan, vaan lähinnä oleili pihan nurkassa. Tarhaelämä on Corradinalle edelleen stressaavaa, mikä näkyy ihon reagoimisena ja nyt myös painon putoamisena. Corradina tarvisisikin nopeasti kodin, jotta pääsisi stressistään ja aloittamaan uuden elämän, ilman pelkoja ja jännitystä. Uusia kuvia ja video lisätty.

26.7.2017
Tarhaelämä on Corradinalle kovaa elämää ja tämä näkyy sulkeutuneisuudesta ja ihon reagoimisesta stressiin. Ujous voittaa vielä rohkeuden, eikä Corradina tule vierasta ihmistä tervehtimään, mutta tuttujen ihmisten kanssa on jo rohkeampi. Oma ihminen on Corradinalle varmasti tärkeä ja rakas, kun hän sellaisen saa ja luottamus on saavutettu.

31.5.2017
Corradina siirtyy aikuisiin koiriin etsimään kotiaan. Corradina ei ole niitä rohkeimpia koiria edelleenkään, mutta jo kotona oleva veli Casimir on ollut samanlainen jännittäjä ja veli on kotona rohkaistunut todella hyvin. Osaavassa kodissa Corradinakin saa tarvitsemaansa rohkaisua ja hyviä kokemuksia, niin ihmisistä kuin eteen tulevista, meille niin arkisista asioista. Näitä arkisia asioita on varmasti paljon, kuten autot tai imuri tai vain tuulessa heiluva puu. Haasteita varmasti riittää, mutta suuri on myös se palkinto mitä tästä kaikesta koti itselleen saa; suuremoisen sydämen ja onnellisen koiran.

23.3.2017
Uudessa paikassa ja uusien ihmisten seurassa on Corradina vielä arka. Hän hakeutui nurkkaan turvaan veljensä Casimirin seläntaakse, mutta lähestyttäessä ei niinkään lähde karkuun, vaan jähmettyy paikoilleen ja antaa käsitellä itseään.  Koti, jossa olisi reipas koira odottamassa ja rauhallista rohkaisua ihmisiltään tekisi varmasti ihmeitä herkälle Corradinalle. Uusia kuvia kauniista Corradinasta laitettu.

22.2.2017
Corradina rohkeus on veljensä Casimirin tavoin vaihtelevaa, riippuen siitä, missä ihminen on. Kun häkkiin menee sisälle, tulee ujous myös Corradinaan. Halua tutustumiseen kyllä on ja pitkämielinen ja rauhallinen opastaminen kodilta, saa varmasti ihmeitä aikaan Corradinassa. Leikkimiseenkin olisi Corradinalla haluja, joten rohkeuden kasvaessa, voi odottaa menoa ja meininkiä. Mikäli sinulla on tarjota suloiselle tytölle rauhaisaa totuttelua kotikoiran elämään, on Corradina saanut sen mitä jokainen koira tarvitsee, turvallisen ja oman rakastavan kodin. Uusia kuvia lisätty, sekä video.

18.1.2017
Corradina lähettää veljensä Casimirin kanssa Romaniasta videotervehdyksen ja toivoo, että juuri se oma koti näkisi terveiset, joka on “Ota minut kotiin”. Video näyttääkin, kuinka iloinen ja vilkas Corradina on, joten odotettavissa on vauhtia ja monenlaista opettelua.

11.11.2016
Pennut ovat kasvaneet viiden kuukauden ikään ja vahvistuneet, joten kotimatka voi alkaa. Corradina on kova tyttö touhuamaan ja olikin paininut sisarustensa kanssa siinä määrin, että oli satuttanut silmäluomensa. Kuvissa hieman sirristelee silmäänsä, mutta OneVetin eläinlääkäri, Dr. Adina oli tutkinut koiran ja todennut, ettei silmä ollut vahingoittunut. Luonnetta Corradinassa myös löytyy, tämä topakka tyttö ilmoitti muille pennuille, että tarjolla olevat nappulat ja herkut ovat kaikki hänen. Joten vauhtia ja meininkiä tulee Corradinan kanssa olemaan.

***************************************************************************************************************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Corradina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Corradina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutstuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski  

 

 

 

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1318529754878362/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Klikkaamalla kuvat aukeavat isommaksi.

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: