Kodin saanut koira: CASIMIR (Cow-Team)

Syntymäaika: n. 6/2016
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romania (OneVet)
Kokoarvio:

 

11.11.2016
OneVet on yksi Kulkurien yhteistyötarhoista ja on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on myös Cosoban kylän lähellä oleva hoitola. Hoitolan ulkopuolella on peltoja, jossa paikalliset käyvät ajoittain laiduntamassa lehmiään. Näin tapahtui myös eräänä päivänä, mutta lehmien lisäksi, oli miehellä mukanaan myös kahdeksan koiranpentua joita mies tarjosi OneVetin Dr. Adinalle. Eläinsuojelijan on mahdotonta kieltäytyä, koska muuta mahdollisuutta ei pennuille ole selvitä ja saada mahdollisuutta hyvään elämään.

Nyt pennut, Cow-Teamin Casimir, Curt, Corradina, Churro, Crady, Charmi ja Chantelle, ovat kasvaneet viiden kuukauden ikään ja vahvistuneet, joten kotimatka voi alkaa.

Casimir on kasa ihanuutta. Hieman alkuun ujoilee, mutta kaipailee rapsutuksia ihmiseltä ja kun rapsutukset lakkaa, alkaa riehakas juokseminen ja pomppiminen. Pennun lailla on utelias ja kotiutuessaan, touhuilee varmasti kaikenlaista, joten odotettavissa on, että on energinen nuori koira, joka tarvitsee tekemistä. Karva on Casimirilla melko hienoa, joten kodin on varauduttava siihen, että tiedossa voi olla trimmailua ja harjailua, jotta ei turkki takkuunnu.

Casimirin on arvioitu kasvavan isohkoksi koiraksi, noin 25-30 kg

18.1.2017
Casimir lähettää Romaniasta videotervehdyksen ja toivoo, että juuri se oma koti näkisi terveiset, joka on “Ota minut kotiin”. Kuten videosta näkyy, on siellä erittäin iloinen ja vilkas poika siskonsa Corradinan kanssa. Energinen koira tarvitsee kodin jossa on liikuntaa ja myös treeniä pään käyttämiseen, jotta tekemistä tulisi monipuolisesti.

21.2.2017
Casimirin rohkeus hieman vaihtelee, riippuen siitä, onko ihminen häkin sisä- vai ulkopuolella.  Ujous iskee, kun ihminen on kovin lähellä, mutta saa Casimirin kuitenkin kellahtamaan selälleen maharapsutusten toivossa. Kovasti teksi pojan mieli leikkiä, mutta kun jännittää niin kovin, jää leikkiminen vielä yritykseksi. Kodilta odotetaankin pitkämielisyyttä totuttaa ja opastaa arempaa koiraa, mutta kun nämä asiat kohtaa, saa koti upean koiran. Ja kun rohkeutta tulee lisää, alkaa leikkisyys ja huumori, jota varmasti Casimirissa piisaa. Uusia kuvia ja video lisätty.

17.3.2017
Casimir varattiin tänään omaan kotiin Suomeen.

3.4.2017
Tänään Kulkurilento toi monta koiraa kotiin. Casimir oli yksi onnellisten joukossa ja uusi elämä pääsee hänen elämässään alkamaan. Onnea kodille!

 

**************************************************************************************************************************************

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Casimir tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Casimir saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Casimir on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1318529754878362/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: