Päivitetty 07.04.2018

Kodin saanut koira: MINJA


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
8.2.2018
Kun kevät saapuu Romaniaan, eläinsuojelijan kurkkua kuristaa. Steriloimattomat ja kastroimattomat koirat löytävät toisensa ja lopputuloksena on pentujen suma. Suurin osa kuolee nuorena autojen alle, ihmisen kädestä tai huonon ravitsemuksen ja pakkasen aiheuttamiin komplikaatioihin. Osa pennuista on onnekkaita, sillä niiden polut risteävät ystävällisen ja auttamishaluisen ihmisen kanssa. Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani, Clinica Veterinara OneVet ylläpitää koiratarhaa romanialaisessa Cosoban kylässä. Tarhalla asuu noin 350 koiraa, kaikki eri lähtökohdista, mutta muutamaa lukuunottamatta kaikki koirat ovat kodittomia. Cosoban tarhan eläinlääkäri ja tarhan omistaja, Adina Vladut on hyväsydäminen ihminen, joka tekee kaikkensa, jotta sinne hylätyillä pennuilla olisi mahdollisuus parempaan elämään. Hän steriloi huikean määrän narttuja vuodessa ja on siten omalta osaltaan vaikuttamassa pysyvästi Romanian kodittomien koirien populaatioon.  Hiljakkoin tarhalle on eri teitä löytänyt tiensä noin kuusikymmentä pentua. Pennut päätyvät tarhalle kuka mitenkin, hylättynä tai jonkun työntekijöistä löytämänä. Yksitoista niistä asui ensin erillään tarhan takaosan tyhjässä talossa, mutta niiden kasvaessa ne on nyt yhdistetty yhdeksi isoksi laumaksi. Koko vajaa tusina tulee moitteetta toimeen keskenään eikä edes ruoka ole tappelemisen arvoinen asia. Olisi hienoa, että pennut pääsisivät nopeasti omiin koteihinsa opettelemaan kunnon koirakansalaisiksi, ennenkuin niistä tulee arkoja vähäisten ihmiskontaktien myötä.

Minja on yksi näistä yhdestätoista pennusta. Rankka alku elämälle ei ole lannistanut pientä ja positiivista Minjaa, vaan se on kaikesta kokemastaan huolimatta tyypillinen tasapainoinen ja iloinen pentu. Se suhtautuu pennun uteliaisuudella kaikkeen uuteen ja touhottaa menemään oudoissakin tilanteissa häntä iloisesti heiluen. Se pärjää hienosti porukassa ja leikkii mielellään muiden kanssa aina tilaisuuden tullen. Ihmisistä Minja pitää kovasti ja se onkin pennuista ensimmäisten joukossa hyppimässä jaloissa, kun huoneeseen tulee vieraita. Se touhottaa mielellään ihmisten mukana ja osallistuu kaikkeen, mitä huoneessa tapahtuu. Innokkuudestaan huolimatta Minja on muita kohtaan kohtelias ja väistääkin heti, jos joku muista pennuista tulee eteen. Minja vaikuttaakin kaikin puolin lempeältä ja ystävälliseltä nuorukaiselta, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Minja on nyt noin 6 kiloa painava. Aikuisena se tulee olemaan keskikokoinen, noin 50-55 cm korkea.

7.4.2018
Suloinen Minja on lentänyt ikiomaan kotiinsa Suomeen.

25.2.2018
Pikkuinen Minja aloittaa pian täysin uuden seikkailun, kun se pääsee lentämään Suomeen oman perheensä luokse.

8.2.2018
Minja aloitti kodinetsinnän Kulkurien sivuilla.

________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Minja tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Minja saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Minja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.