Kodin saanut: GILBERT

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

GILBERT

* n. 3kk (synt. 8/2013)

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

 

13.11.2013

Gilbert asuu tällä hetkellä Romaniassa yhteistyö kumppanimme Anda Murgun tarhalla. Se on löydetty vastikään tien varresta yhdessä neljän muun pennun kanssa joista yksi on sivuillamme kotia etsivä Albert. Gilbert on saanut kokea saman alun elämässään kuin niin monet muutkin Romaniaan syntyvät pennut. Se on syntynyt todennäköisesti vahingon seurauksena ja pentujen tultua sopivaan ikään, ne on toimitettu pois ja jätetty arvottomana tien varteen. Gilbertin ja muiden löydettyjen pentujen onneksi paikalle sattui oikea ihminen ja pennut toimitettiin turvaan.

Gilbert painaa tällä hetkellä 3-4kg ja tulee kasvamaan keskikokoiseksi n.15-20kg painavaksi pojaksi.

Gilbert elää tarhalla yhdessä noin kymmenen muun pennun kanssa ja tulee mainiosti juttuun kaikkien kanssa. Se ei ole pentulauman vilkkain pentu vaikka normaalisti pennun tavoin leikkii ja touhuaakin. Gilbert ei myöskään ole vilkkaimpien tavoin tunkemassa ensimmäisenä syliin ja repimään vaatteista kun pentujen luo menee, vaan seurailee tilannetta sivummalta. Sitä hieman jännittää uudet ihmiset ja ympärillä oleva hälinä, sillä Gilbert on luonteeltaan kiltti sympaattinen, hieman ujo ja ystävällinen pieni koiran alku. Sitä vähän ujostuttaa kun sitä nostaa vieras ihminen syliin, mutta karkuun se ei kuitenkaan pyri ja syliin päästyään Gilbert on selvästi tyytyväinen. Gilbert on perus aktiivinen pentu joka hieman ujohkon luonteensa vuoksi jää välillä “jalkoihin” riehakkaampien pentujen keskellä. Kotiin päästyään se kuitenkin varmasti tulee ulos kuorestaan ja sen todellinen luonne pääsee paremmin esille. Arka koira se ei kuitenkaan missään nimessä ole, ainoastaan hieman varovaisempi ja harkitsevampi.

Gilbert tarvitsee kodin jossa sille tarjotaan sopivassa suhteessa rajoja ja rakkautta sekä liikuntaa ja aktiviteetteja. Normaali pennun tavoin sille tulee opettaa kaikki normaalit kotikoiran tavat aina sisäsiisteydestä remmikävelyyn. Gilbert olisi varmasti mielissään koirakaverista, mutta pärjäisi yhtälailla myös ainoana koirana kunhan leikkituokioita lajitoverien kanssa olisi välillä tarjolla. Gilbertin tuleva koti voi sijaita yhtälailla kerros-kuin omakotitalossakin sillä poika ei ole kova haukkumaan.

27.11.2013

Gilbert on varattu omaan kotiin Suomeen.

 8.12.2013

Gilbert matkasi omaan kotiin 7.12.2013.

 

Gilbert tullaan luovuttamaan uuteen kotiinsa sirutettuna, asianmukaiset rokotukset kunnossa, loishäädettynä ja uusi EU-passi valmiina.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen<https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/koiran-omistajan-opas/>, adoptoinnin kustannuksiin<https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/adoptoinnin-kustannukset/> ja luovutussopimukseen<https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/luovutussopimus/>. Huomioithan että Gilbert voi viettää kanssasi mahdollisesti jopa seuraavat 15 ikimuistoista vuotta.

 

Yhteydenotot Tanjalle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: