Kodin saanut: NICOLINA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

NICOLINA

* arvioitu syntymäaika 03/ 2013

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

16.6.2013

Kulkureiden matka Romaniassa kesäkuun alussa suuntautui mm.paikallisen eläinsuojelijan Luiza Mandrun luokse. Ajellessamme Luizan luokse kuljettajamme huomasi tienvieressä yksinäisen pienen koiranpennun. Pysähdyimme välittömästi tutkimaan tilanteen. Levennys tienlaidassa oli roskien peitossa ja mädäntynyt haju valtasi koko alueen. Mitä ilmeisemmin tämä paikka on tuttu paikallisille eläinsuojelijoille, koska sinne oli tuotu leipää ja koiranruokaa, mitä pieni Nicolina yritti syödä. Lähellä oli kuolleita kissan luurankoja ja koira, joka ei ollut montaa päivää maanut kuolleena. Tutkimme Nicolinan lähettyviltä kaikki pahvilaatikot, missä olisi voinut olla lisää pentuja. Kääntelimme roskia, odottelimme, mutta enempää pentuja ei löytynyt. Nostimme heiveröisen Nicolinan autoon ja jatkoimme matkaa.

Oli Nicolinan onni että löysimme hänet. Pieni pentu pääsi Luizan hellään huomaan kasvamaan ja vahvistumaan. Löytäessämme tytön sillä oli painoa vain 3,8 kg, mutta viikkoa myöhemmin se on saanut painoa lisää jo reilun kilon. Löytöiltana Nicole oli hyvin hämmentynyt ja se laitettiin pieneen aitaukseen, missä oli koppi. Sinne kopin perälle tyttö käpertyi pienelle kerälle ja ihmetteli mitä hänelle oli tapahtunut.

Viikkoa myöhemmin Nicolina on kuin uusi koira. Se pääsi kylpyyn, se on madotettu ja ensimmäiset rokotuksetkin on tytölle jo annettu. Nicolina on hyvin leikkisä ja terve, kuten kuka tahansa koiranpentu. Nicolinalla on toisia pentuja seuranaan, joiden kanssa se voi harjoitella sosiaalisia taitoja ja tehdä oikeaa koiranpennun työtä eli leikkiä. Erityisesti Nicolina rakastaa ruokaa, varsinkin toisten koirien kupista 😉

Nicolina kasvaa aikuisena keskikokoiseksi koiraksi.

2.7.2013

Nicolina tyttö kasvaa porskuttelee Luizan hellässä huomassa.

Tällä hetkellä Nicole painaa n.6-7 kg ja se on luonteeltaan hyvin kiltti ja reipas tyttö. Nicolinan paras ystävä Luizan luona on Iris tyttönen, joka on jo varattu omaan kotiinsa Suomessa. Löytyisikö sinun luotasi oma koti Nicolinalle, ettei Nicolinan tarvitsisi ihan ilman ystäviä jäädä?

Lisätty Nicolinalle uusia kuvia

26.7.2013

Nicolina odottelee edelleen omaa kotiaan. Tyttösen rokotusohjelma on saatu päätökseen ja Nicolina on valmis matkustamaan uuteen kotiinsa. Tällähetkellä leikkisän Nicolinan paino on himppusta vaille 10 kg.

Lisätty uusia kuvia.

2.9.2013

Kulkureiden aktiivit tapasivat elokuun Romanian reissulla myös Nicolinan Luizan luona. Tyttö on uusien ihmisten seurassa ujo jännittäjä, joka kuitenkin hakee kontaktia ja nauttii seurasta. Nicolina tarvitsee tasapainoisen koirakaverin rohkaisemaan ja sosiaalistamaan sitä tulevalla tiellä.

3.9.2013

Lisätty uusia kuvia Nicolinalle.

8.10.2013

Nicolinan hovihoitaja, Luiza lähetti tytöltä paljon terveisiä. Luiza lähetti Nicolinasta myös pari uutta kuvaa. Tytöstä on kasvanut erittäin kaunis ja pitkäkoipinen tyttö. Se tulee edelleen toimeen, ja on hyvin leikkisä toisten koirien kanssa. Uusia ihmisiä jännitetään hieman, mutta tuttu Luiza on Nicolinalle se ihminen, kenen seurassa ei tarvitse jännittää ollenkaan!

14.11.2013

Kulkureiden lokakuun lopussa tekemä Romanian reissu suuntautui myös vierailulle Luizan luokse.

Reissulaisten mielestä Nicolina on leikkisä nuori koira, joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Pitkäkoipi Nicolina ei myöskään ole äänekkäimmästä päästä, vaikka muut koirat haukkuivat, ei Nicolinan kuultu haukkuvan. Nicolina on myös reipastunut ja rohkaistunut vieraiden ihmisten seurassa, joita tänä kesänä on riittänyt. Se malttoi jopa leikeiltään tulla luokse hakemaan namia ja otti hyvin kontaktia. Nicolinaa siis odottaa loistava kotikoiran ura, kunhan se oikea perhe vielä löytyy!

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen. Muistathan ettet tarjoa kotia koiranpennulle hetken mielijohteesta tai säälistä. Pieni pentukin kasvaa aikanaan aikuiseksi koiraksi ja omistajan velvollisuus on huolehtia ja taata sille turvattu elämä mahdollisesti jopa 15 vuodeksi.

30.11.2013

Nicolina on testattu Luizan kissojen kanssa ja alkujännityksen jälkeen reipas tyttö on hyväksynyt heidät osaksi omaa laumaansa 🙂

Nicolina tutustumassa kissoihin

 

 

 

 

 

 

 

Lisätty Nicolinalle myös video aktiivien lokakuun reissulta.

11.12.13

Nicolina on varattu omaan kotiin!

2.1.2014

Nicolina on matkustanut omaan kotiinsa ja aloittaa näin mahtavan uuden vuoden vieton 🙂

Nicolinan varausta hoiti Kata

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: