Päivitetty 04.11.2017

Kodin saanut koira: KRYSTY


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat

14.08.2017
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut.

Krysty on tullut Roxanan yksityiselle koirasuojalle pentuna, yhdessä emän ja kahden siskon kanssa. Myös Krystyn Kiera-sisko löytyy myös adoptio-ohjelmastamme, toisen siskon ja emän saatua kodit Romaniasta. Myös Krystya kohtasi jo kerran onni, kun se adoptoitiin paikallisesti. Valitettavasti Krysty kuitenkin joutui takaisin tarhalle sen adoptoineen perheen kyllästyttyä siihen kahden kuukauden jälkeen. Luonteeltaan Krysty on leikkisä nuori koira jotka nauttii suunnattomasti vapaana temmeltämisestä. Se on siskoaan rauhallisempi ja selvästi jo oppinut kotikoiran taitoja perheessä asuessaan. Tarhaolosuihteissa Krysty on ystävällinen ja ihmisrakas. Se  nauttii läheisyydestä, mutta energiaa pissaa, joten kovin pitkiä aikoja neiti ei paikoillaan viihdy. Krysty ottaa hyvin kontaktia ihmisiin. Roxana kertoo neidin olevan ketterä ja vikkelä,  joten siitä todennäköisesti saisi kotiutumisen jälkeen aktiivisen harrastuskaverin esim. agilityyn. Ensisijaisesti Krysty tietysti luovutetaan rakkaaksi perheenjäseneksi. Tarhalla neiti ei juurikaan hauku, ainoastaan leikkiessä voi muutama ilohaukku kuulua.

Krysty on 6-7kg painava ja korkeutta sillä on noin 35cm.

3.10.2017
Ihana Krysty on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

4.112017
Suloinen Krysty saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Krysty saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Krysty on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.