Päivitetty 23.11.2017

Kodin saanut koira: TIMOTHY


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta
Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsee Rosiorin kunnallinen koiratarha. Kunnallisella tarhalla olosuhteet ovat sanoinkuvaamattoman hirvittävät. Yhdessä vajaan 4 neliön häkissä saattaa olla yli kymmenen koiraa, eikä tappeluilta voida välttyä stressaavissa olosuhteissa. Romanian kunnallisilla löytöeläintarhoilla on työntekijöitä, mutta he eivät välitä koirista vaan koirille tarkoitetut rahat katoavat yleensä työntekijöiden omiin taskuihin. Rosiorin tarha eroaa kuitenkin muista Romanian kunnallisista tarhoista siinä, että Rosiorin koirien puolta pitää sinnikäs nuori opiskelija Cornelia Stan. Cornelia on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden hoitaa ja toimittaa ruokaa koirille sekä järjestää eläinlääkintäpalveluja kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille. Adoptio onkin näille koirille ainoa mahdollisuus, ilman sitä koirat lopulta kuolevat tarhalle. Cornelian sinnikkäällä työllä nyt myös ihastuttava Timothy saa uuden mahdollisuuden Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Timothy muistuttaa ulkonäöllisesti norjan harmaa hirvikoiraa. Kooltaan Timothy on noin 55cm, ja painoa tälle kolme vuotiaalle herralle on kertynyt noin 18kg. Timothy on hyvin ihmisrakas ja heittäytyykin kerta toisensa jälkeen selälleen nauttimaan maharapsuista. Timothy antaa vieraiden myös katsoa hampaansa.

2.10.2017
Pitkä odotus palkittiin myös Timothyn kohdalla ja ihana poika on tänään varattu ikiomaan kotiinsa.

17.9.2017
Timothy on Timothy. Se on koettava tietääkseen mitä se on. Timothyn koko naama nauraa ja silmät loistavat kilpaa auringon kanssa vieraiden kävellessä sitä kohti. Timothy sinkoilee edes takaisin sen verran mitä ketju antaa, mutta se ei poikaa haittaa, uutta yritystä vaan kehiin! Timothyn on yksi miljoonasta niin tavallisen näköisestä koirasta, että se helposti hukkuu massaan ja pelkän ulkonäen perusteella siitä on vaikea saada otetta. Mutta Timothyn olemus on aivan toinen tarina! Timothy on mielettömän avoin, aito ja vilpittömästi läsnä juuri siinä hetkessä jokaisella karvallaan. Timothyn elämänhalua on mahdotonta yrittää vangitä kuviin tai sanoihin, koska kaikki muu kalpenee Timothyn rinnalla. Se on koettava ymmärtääkseen.

16.7.2017
Vuodessa on neljä vuodenaikaa, loputtomalta tuntuva määrä päiviä, monta paahteista kesäpäivää ja yhtä monta talvipäivää, jolloin pakkanen puree ja paukkuu myös koirankopin seinissä. Timothy on selvinnyt jokaisesta päivästä, eikä vain selvinnyt, vaan loistanut niiden keskellä. Paahtava kuumuus tai paukkuva pakkanen eivät ole onnistuneet musertamaan tämän veikeän pojan luonnetta, vaan edelleen vieraat saavat tassujen täydeltä rakkautta. Kunhan pahimmasta rakkauspuuskasta on selvitty, pusuja jaeltu ja näytetty kuinka tassua annetaan, Timtohy katsahtaa kameraan aivan kuin kysyen “Olisitko sä mun perhe?” Olisitko?

11.5.2017
Sanotaan että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta Timothyn tapauksessa tämä ei päde. Yksikään kuva ei kerro, kuinka komea ilmestys Timothy luonnossa on, mutta ehkä muutamalla tuhannella sanalla tästä komeudesta saisi edes jonkinlaisen käsityksen. Runokynää odottaessa meidän on kuitenkin tyydyttävä kuviin. Voit kuitenkin sulkea silmäsi ja kuvitella, kuinka koko maailmankaikkeuden rakkaus huuhtoo ylitsesi, sillä siltä tuntuu tavata Timothy. Mikään koko maailmassa ei ole ihmistä parempi asia eikä Timothy oikein tiedäkään, miten päin se olisi kun tuo ihmeellinen ihminen on lähettyvillä. Niinpä Timothy pyrkii tekemään kaiken samanaikaisesti, se hyppii ja mönkii ja vouhottaa, kunnes ihminen varmasti on huomannut sen. Vasta sitten Timothy rauhoittuu ja ottaa lunkin asennon mökkinsä oviaukossa poseeraten.

19.3.2017
Talvi on tullut ja mennyt Romaniassa, mutta Timothy odottaa edelleen omaa kotiaan. Yhtä kohteliaasti Timothy malttaa odottaa vieraita omalle kopilleen aktiiviemme vieraillessa Rosiorissa. Timothya kuvaillaankin äärettömän kiltiksi ja tasapainoiseksi pojaksi. Timothy ei turhia ressaa vaan elää hetkessä ja nauttii pienistäkin auringon säteistä. Vasta vieraiden tullessa Timothyn luo ratkeaa poitsu riemusta ja alkaa hupsutella ympäriinsä ja kummastella kameraa. Mikäli namit eivät putoa vieraiden taskuista tarpeeksi nopeasti, tarjoaa Timothy automaattisesti istumista. Timothya onkin varmasti helppo kouluttaa ja motivoida ruoan avulla. Timothy voikin keksiä metkuja myös omistajansa pään menoksi.

22.2.2017
Myös Romaniassa talvi tuonut tarhoille lumet ja pakkaset, mutta Timothya ne eivät ihan hirveästi tunnu haittaavan. Tällä pojalla on muhkea karva ja lämmin sydän. Tarhalla vietetystä ajasta huolimatta Timothy on edelleen hurmaavan avoin ja ihmisrakas. Vieraiden lähestyessä Timothyn koppia se innostuu hyppimään ja hakemaan huomiota, mutta rauhoittuu pian saadessaan huomiota ja rapsuja. Samalla voikin helposti tarkastaa hampaiden kunnon eikä Timothy ole moksiskaan käsittelystä. Vieraiden jo lähdettyä Timothyn kopin luota ja siirtyessään seuraavan koiran luo, voivat aktiivit kuitenkin kuulla pientä mutinaa selkänsä takaa Timothyn yrittäessä päästä toiselle kierrokselle. Sanomattakin selvää, että tällä pojalta löytyy myös huumorintajua pilke silmäkulmasa.

19.9.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Timothyn syyskuussa ja tälle ihastuttavalle rakkauspakkaukselle onkin lisätty nyt uusia kuvia. Timothy oli innokaasti vieraita vastassa eikä haukkunut vaikka muut koirat räksyttivätkin vieressä. Timothy on myös hyvin utelias ja valppaasti tilanteessa läsnä nauttien saamastaan huomiosta. Tämä naama parantaa päivän kuin päivän Timothyn nauttiessa elämästä täysin rinnoin ja jakaen iloa ympärilleen. Jos koet voivasi antaa Timothylle edes puolet sen jakamasta loputtomasta rakkaudesta takaisin sille, otathan yhteyttä Timothyn yhteyshenkilöön.

31.7.2016
Aluksi Timothy jännittää uutta tilannetta, mutta rentoutuu pian ja nauttii huomiosta todettuaan tilanteen olevan ok. Timothy on hyvin rauhallinen ja lempeä, ja heittäytyykin selälleen nauttimaan rapsutuksista täysin rinnoin. Myös käsittely ja hampaiden tarkastus ovat Timothylle ihan ok juttu, tosin hammaskiveä herralta vähän löytyy. Nyt tämä sympaattisesti hymyilevä herra onkin vain omaa rakastavaa kotia ja perhettä vailla.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Timothy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Timothy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Timothyn yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.