Päivitetty 08.09.2020

Enkelikoira: LADY (Karma)


Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja taustat
19.3.2019

Ladyn tiedossamme oleva tarina alkaa noin yhdeksän vuotta sitten, kun se löydettiin ja tuotiin eläinsuojelija Carmen Mandescun toimesta Kulkurien entisen yhteistyötarhan Asociatia A Doua Sansan tarhalle Glinalle. Ladyllä on luultavasti ollut koti, mistä se on hylätty kadulle. Lady ehti asua Glinalla pari vuotta, kunnes sen onni kääntyi. Paikallinen kouluttaja kiinnitti huomiota Ladyn upeaan luonteeseen ja Lady valittiin avustajakoirakoulutukseen. Lady loisti koulutuksessa upean luonteensa ansiosta ja päätyikin monesti televisioon esiintymään avustajakoirana. Lopulta Lady pääsi muuttamaan kotiin, jossa se sai toimia avustajakoirana uudelle omistajalleen. Kaksikon onni jatkui pari vuotta, kunnes yllättäen Ladyn omistaja joutui sairaalaan. Koska Ladylle ei enää ollut paikkaa se palautui Carmenille. Ensin Lady asui jonkin aikaa yksityisessä eläinhoitolassa, mutta Carpen tarhan valmistuttua se muutti uudelle tarhalle.

Nyt Lady asuu jälleen kerran koiratarhalla ja odottaa sitä päivää, kun sen vuoro taas osuu kohdalle. Lady on yksinkertaisesti hurmaava tapaus. Sen kultainen ja ihmisrakas luonne ei ole muuttunut vuosien mittaan miksikään, vaan sen päivän ehdoton kohokohta on edelleen ihmisten vierailut sen häkissä. Kun Ladyn häkkiin menee, se hypähtää pari kertaa kohteliaan innostuneesti ja istahtaa sitten onnellisena nauttimaan rapsutuksista. Jos tilanne on otollinen, se kellahtaa selälleen ja pyytää lempeästi tassulla tönäisten maharapsutuksia. Lady on kaikkia ihmisiä kohtaan avoimen ystävällinen eikä se ujostele uusiakaan tuttavuuksia. Niinpä Lady sopisi varmasti mainiosti myös lapsiperheeseen. Ladyn perusolemus on jo iän myötä muotoutunut rauhallisen tasapainoiseksi. Leppoisan ja arvokkaan ensivaikutelman alta pilkahtelee toisinaan hassutteleva ikinuori ja Lady onkin aina yhtä onnessaan päästessään lenkille tai leikkimään ihmisen kanssa. Parasta tietysti on, kun lenkin jälkeen saa käpertyä omaan pehmeään petiin nukkumaan. Aiemman kotitaustansa vuoksi Lady osaa kotikoiran taidot ja uudessa kodissa mm. Sisäsiisteys muistuu varmasti helposti mieleen. Lady ei tarhalla juurikaan hauku ja se asui aiemmin kerrostalossa ilman ongelmia. Lady osaa kävellä todella nätisti hihnassa ja sillä on muitakin kotikoiran oppeja vielä selvästi muistissa. Lady on nuorempana tullut huonosti toimeen muiden koirien kansa, mutta nykyään se on iän myötä pehmentynyt eikä juurikaan välitä muista koirista. Lady ei kiinnitä mitään huomiota häkkinaapureihinsa ja se kulkee lenkillä nätisti myös toisen koiran kanssa. Harkintaa käyttäen sitä voikin nykyään ajatella myös uroskoiran kaveriksi. Kissat ovat kiinnostaneet Ladya nuorempana hieman liikaa, joten tulevassa kodissa ei  tulisi olla kissoja.

Lady on ikäisekseen hyvässä kunnossa. Se painaa noin 25kg ja korkeutta sillä on noin 50cm.

Päivitykset:

5.8.2020

Lady Karma sai elää reilun vuoden rakastettuna perheenjäsenenä, ennen kuin hänen tuli aika liittyä enkelikoirien joukkoon. Lady Karmaa jää ikävöimään oma perhe, suuri joukko Kulkureiden aktiiveja sekä tarhalla Karmaa hoitaneet eläinsuojelijat. Lepää Rauhassa rakas Lady Karma.

Karman oma ihminen muistelee tätä upeaa koiraa seuraavasti:

“Vaikea keksiä tarpeeksi kauniita sanoja minkälainen Karma oli, mutta yritän. Karma kotiutui heti ja kaikki sujui niin hyvin. Ihan kuin aina olisi asunut meillä. Karma suhtautui kaikkiin tilanteisiin rennosti, mentiin mihin vaan. Onneksi ehdittiin nuuskimaan monet metsäpolut, pellon reunat ja luulisin, että Karmankin mielestä parhaimpana Lapin tunturituulet. Ikävä on kova. Hän oli niin uskomattoman ihana. Kiitos Kulkurit and everyone in Romania, you gave me piece of gold.”

13.4.2019

viimein koitti päivä, kun Lady Karman odotus päättyi ja se tapasi oman perheensä ja pääsi kotiin.<3

6.4.2019

Vuosien varrella Lady Karma on katsonut monen koiran saapuvan tarhalle ja lähtevän sieltä. Se on seissyt tarhassaan odottaen, olisiko joku päivä hänen vuoronsa. Viimein Karman pitkä odotus palkitaan. Sillä on nimittäin oma koti Suomessa,  jossa se saa pian elää loppuelämänsä rakastettuna perheenjäsenenä.

19.3.2019

Lady Karma pureutuu hellyydellään syvälle sydämen sopukoihin. On sydäntä raastavaa, että niin täydellinen koira, kuin Karma, viettää eläkepäiviään kylmällä tarhalla. Aktiiviemme vieraillessa helmikuussa  Lady heitäytyy välittömästi selälleen vastaanottamaan maharapsutuksia. Reissulla oli mukana myös ensikertalaisia, jotka eivät Karmaa ole ennen tavanneet. Karman häkin kohdalla sanonta “rakkautta ensisilmäyksellä” piti paikkaansa puolin ja toisin, sillä Karma sai osakseen hehkutusta upeasta luonteestaan ja koira puolestaan meinasi haljeta onnesta, kun sai tavata uusia ihmisiä. Lady Karma tulee nykyisin hyvin toimeen naapurihäkkien urosten kanssa ja tunnelma koirien välillä on rento. Myös tarhalla vapaana kulkeva suuri uros saapui Karman häkin luo, ja tyttö pusuttelikin urosta häkin raoista kuonolle.  Lisätty video ja kuvia tälle täydelliselle koiralle.

4.12.2018

Pirteä mummukka jaksaa päivästä ja viikosta toiseen elämää koiratarhalla. Yöt alkavat olla kylmiä ja seniorikoirien, sekä pentujen kohdalla se herättää aina erityistä huolta. Lottovoitto olisikin, jos Ladyn onni tänä talvena kääntyisi, ja se pääsisi viimein viettämään pakkasyöt oman kodin lämpöön.

4.11.2018

Lady Karma pääsi nauttimaan kauniista syksyisestä säästä hihnalenkille. Lady kulkee hihnassa kauniisti ja on edeleen kaikin puolin uskomattoman täydellinen koira. Lisätty syksyisiä kuvia.

18.10.2018

Voi Lady Karma! Tämä koira on kuin ihmisen mieli. Mitä ikinä täydellisyys onkaan, ei Lady Karma ole ainakaan kaukana siitä. Lady Karma on melko huomaamaton mummukka, liekö siksi se edelleen on omaa kotiaan vailla. Vieraiden tullessa häkkiin, sen katseeseen syttyy ilonpilkahdus ja se tulee iloisesti tervehtimään ja jää viereen istumaan. Aivan sydäntäsärkevän herttainen mummo, joka vaikuttaa kuitenkin ikäisekseen hyväkuntoiselta ja virkeältä. Lady Karman häkissä on vapaa kulku ulos ja sisään, joten tytöllä on tarhakoiraksi melko hyvin liikkumatilaa. Kunpa tämä kultakimpale löytäisi man kodin ja pääsisi lepuuttamaan niveliään pehmeälle alustalle ja lämpöiseen nukkumaan Romanian talven alta.

13.8.2018

On lähes ihme, että tämä suurisydäminen ja niin valtavan hyväkäytöksinen koira ei ole vieläkään löytänyt omaa ihmistään. Aktiivien vieraillessa tarhalla, oli Lady päässyt hihnakävelylle yhdessä Max Boyn kanssa. Lenkki sujui oikein mukavasti eivätkä koirat reagoineet toisiinsa lainkaan. Toistaiseksi kotia etsitään silti ainoana koirana, riskien minimoimiseksi. Lisätty uusi video.

25.6.2018

Aktiivimme tapasivat upean Ladyn kesäkuisella reissullaan, eikä tytön kultainen luonne ole tarhaolosuhteista huolimatta muuttunut miksikään. Kaiken lisäksi Lady on vaihtanut tarhaa huhtikuussa ja asustaakin nyt Carpen tarhalla.  Lady suhtautuu uskomattomalla tyyneydellä ja tasapainoisuudella tarhaympäristöön eikä vaikuta lainkaan stressaantuneelta ympäristönvaihdoksen johdosta. Vieraita kohdatessa Lady astelee empimättä vierailijoiden luo ja asettuu selälleen ottamaan maharapsutuksia vastaan. Rapsutuksista ja nameista tämä sydämellinen tyttö ei tunnu saavan tarpeekseen, vaan jää odottamaan lisää, kun aktiivimme epähuomiossa unohtavat tyttösen rapsuttelun. Lady on edellisessä kodissa koulutettu valmiiksi avustajakoiraksi ja sen käytös on todella kaunista ja kohteliasta. Myös hihnassa Lady kävelee kauniisti; ei kisko ja ottaa kontaktia. Uusiin tilanteisiin tämä tyttö suhtautuu uskomattoman tyynesti. Täydellinen kultakimpale siis! Hampaat Ladylla ovat melko huonossa kunnossa ja tulevat vaatimaan eläinlääkärin käsittelyä. Lady etsii edelleen kotia ainoana lemmikkinä, sillä on koiren suhteen hyvin valikoiva. Myöskään kissaperheeseen ei Ladya luovuteta. Lisätty Ladylle kuvia ja video.


17.3.2018
Ihana Lady on edelleen omaa ihmistä vailla, pitkä odotus on takana, ja silti vanha rouva on edelleen mitä iloisin ja rakastavin koira, huolimatta siitä kaikesta mitä elämä on hänelle tähän mennessä tarjonnut. Karman kodin löytymisellä alkaa olla kiire, sillä sen hoito hoitolassa maksaa paljon ja Carmen Mandescun, Karman omistajan, lompakon pohja pilkottaa uhkaavasti ja Karma joutuu hyvin pian siirtymään ulkotiloihin Carpen tarhalle. Mikä olisikaan parempi aloitus kevääseen, kuin saada tarjota Ladylle se ikioma koti ja antaa vastarakkautta tälle upealle rouvalle. Lady on ihastunut sohvalla makoiluun erityisesti, lisätty kuva.

15.08.2017
Lady odottaa edelleen omaa kotiaan. Lady on koira joka jättää lähtemättömän vaikutuksen ihmiseen joka sen saa tavata. Lady on todella ystävällinen ja kohtelias, sanat eivät riitä kuvaamaan miten hieno koira se on. Ladyn olisi jo aika päästä siihen omaan kotiin, josta sen ei enää ikinä tarvitsisi lähteä.

Ladylle lisätty pari uutta kuvaa ja video.

26.05.2017
Upea ja ihmissosiaalinen Lady etsii edelleen sitä täydellistä kotiaan. Lady on löytänyt varmasti elämänsä ensimmäisen koirakaverin, kuntoutuksessa olevan osittain halvaantuneen uroksen. Vaikka Lady toimiikin tuon uroksen kanssa, emme tule luovuttamaan Ladya toisen koiran kaveriksi. Toisessa videossa näemme jälkeen Ladyn upean ihmisrakkauden.

28.02.2017
Ihana Lady odottaa edelleen sitä omaa kotiaan. Lady on todella iloinen ja ystävällinen rouva, joka rakastaa yli kaiken ihmisten läheisyyttä ja huomiota. Missä mahtaa olla upean Ladyn ikiomakoti..?
Ladylle lisätty myös hauska video.

21.12.2016
Ladylle lisätty jouluinen video.

22.11.2016
Upea ja avulias Lady odottaa edelleen sitä omaa kotiaan. Lady on edelleen oma valloittava itsensä, mutta tarhaoloissa se on selkeästi hieman turhautunut, mikä on ymmärrettävää kun tyttö on tottunut avustajakoiran arkeen kotioloissa. Lady on kerännyt hieman liikaa massaa ja rouvan tulevan kodin tarvitseekin varautua laihduttamaan Ladya liikunnan ja oikean ruokavalion avulla.
Ladystä lisätty myös video.

23.6.2016
Ladylle lisätty uusia kuvia.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ladyn rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Lady  saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lady on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

 

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.