Päivitetty 13.01.2020

Kodin saanut koira: LARA M


Syntymäaika: 7/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Mihaela Soare)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

28.11.2019
Romanialainen eläinsuojelija Mihaela Soare on ollut yhdistyksemme yhteistyökumppani vuodesta 2013 alkaen. Hän asuu äitinsä kanssa omakotitalossa Targovisten kaupungissa, noin 80 kilometriä Bukarestista luoteeseen. Heillä on hoidossaan jatkuvasti noin 20 koiraa, jotka he löytävät pääasiassa kotikaupunkinsa kaduilta, talonsa lähettyville jätettynä ja lunastavat aina varojen salliessa kunnallisilta tarhoilta. Mihaela ja hänen äitinsä ovat löytäneet elämänsä tarkoituksen koirien auttamisessa ja jokaisen koiran hyvinvointi on heidän sydämensä asia. Mihaelan koiria adoptoidaan Suomen lisäksi Iso-Britanniaan ja joskus myös Saksaan.

Yksi Mihaelan suojateista on pikkuinen Lara-pentu, aktiivinen ja leikkisä koiralapsi. Lara tulee mainiosti toimeen toisten koirien ja kissojen kanssa ja jakaa ruoan ja ihmisten huomion muiden kanssa. Lara haukkuu tarvittaessa, mutta haukku ei jää päälle. Lara luottaa ihmisiin ja antaa kenen tahansa käsitellä itseään. Lara on suloinen nassikka töppöjalkoineen. Aikuisena hän painaa noin 12 kg.

Päivitykset

13.1.2020
Lara on kotona. Paljon onnea Lara ja perhe!

28.11.2019
Oma perhe löysi Laran jo ennen kuin hän ehti aloittaa kodin etsimisen.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Lara tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Lara saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lara on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.