Päivitetty 10.07.2023

Kotia etsivä koira: ALMOND, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen
adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.7.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Almond on löydetty vuonna 2019 autotien varrelta ojasta, Almond-parka oli jäänyt auton töytäisemäksi. Almond on siis asunut tarhalla melkein koko elämänsä.

Kun vapaaehtoistyöntekijämme tapaavat Almondin helmikuussa tarhalla, ottaa hän ihmiset uteliaan iloisesti vastaan. Tutkii välillä kauempaa ja tulee taas lähemmäksi uteliaan kiinnostuneena. Namit maistuvat Almondille ja vaikuttaakin, että hän on hyvin ruokamotivoitunut! Hetken päästä Almondia saakin jo rapsuttaa ja käytös on ystävällistä ja iloista. Kuulemma tarhan työntekijät eli tutut ihmiset saavat tulla heti lähelle.

Almond on käynyt röntgenkuvissa ja suomalainen ortopedi on lausunut kuvat. Lantiossa on vanhoja murtumia. Vamma todennäköisesti aiheuttaa iskiashermon puristuksen vasempaan takajalkaan. Vanhaan murtumaan Almond saa päivittäin kivunlievitystä. Vasemmassa takajalassa on todennäköisesti hermokivusta johtuen karvaton alue ja on mahdollista, että karvaton alue vaatii jonkin tyyppistä haavanhoitoa Suomessa. Almond käyttää takajalkaa hieman erikoisesti ja takajalka on liikkeissään jäykkä, vaikka se ei menoa haittaakaan. Vanhan vamman takia Almond etsii kotia erityisadoptio-ohjelmassa. Vaivasta huolimatta Almondilla on oikealla hoidolla edellytykset hyvänlaatuiseen elämään.

Sympaattinen Almond etsii sitoutunutta kotia, jossa sitä osataan ja pystytään hoitamaan realistisesti tilanteen vaatimalla tavalla. Perheellä tulee olla myös ymmärrystä tarkkailla Almondin elämänlaatua sekä huolehtia hänen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Tulevan perheen tulee sitoutua tarkistamaan Almondin jalkojen ja lantion kunto Suomessa ortopedisessa tutkimuksessa. Almond saattaa tarvita säännöllistä kipulääkitystä ja säännöllistä eläinlääkärin ja fysioterapeutin seurantaa sekä hyvää fyysisen kunnon ylläpitoa.

Almond viihtyisi parhaiten rauhallisessa kodissa ja ympäristössä. Almondin ihannekodissa olisi esteetön kulku, eikä esimerkiksi paljon portaita joita kiivetä. Tällaisten vammojen kanssa elävän koiran olisi ensisijaisen tärkeä päästä pois tarhaoloista kylmältä betonilattialta kilpailemasta resursseista toisten koirien kanssa. Kovia kokenut Almond ansaitsisi päästä jo omaan kotiin, joka huolehtisi sen terveydestä koko sen elämän ajan. Almond varmasti hyötyisi reippaasta, rauhallisesta ja ystävällisestä koirakaverista, mutta pärjäisi varmasti myös ainoana koirana. Kaiken kokemansa jälkeen se arvostaisi yli kaiken omaa perhettä, joka rakastaisi sitä ehdoitta ja opastaisi lempeästi kotikoirana elämisen saloihin kärsivällisesti positiivisin keinoin ja koiran ehdoilla. Tulevan kodin tulee siis olla sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Almond on isohko keskikokoinen koira, noin 55cm korkea janoin 25kg painoinen. Almond on hieman tukeva ja sillä on ylipainoa. Tulevassa kodissa onkin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota ruokavalioon sekä liikkumisen ja liikunnan aloittamiseen erityisen varovasti ja rauhassa. Almondin vanhojen vammojen takia on erittäin tärkeää, ettei sille kerry lainkaan ylipainoa sen tulevassa kodissa.

Päivitykset

10.7.2023
Uusia kuulumisia Almondista! Almond tavataan tarhalla kesäkuussa. Suloinen Almond tulee heti iloisesti häntä huiskien tervehtimään vieraita ihmisiä ja jää iloisesti rapsutettavaksi häkin läpi. Hän vaikuttaa olevan oma, iloinen itsensä!
Missä on hurmaavan Almondin omat ihmiset ja oma koti?

Lisätty uusi video Almondista.

16.5.2023
Komea Almond lähti etsimään sitä ikiomaa kotia, toivottavasti sellainen löytyy pian!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Almond saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Almond on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii: Reetta Olli

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.