Kotia etsivä koira: KALLE KALLENDEERUS (The Weirdos)

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
8.5.2024

Happy Dogs Moreni on Marilena Barbulescun yhdistyksen Asociatia Cainele Meu omistama yksityinen koiratarha noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista.

Marilena Barbulescu on omistautunut auttamaan koiria ja kissoja jo noin 20 vuoden ajan. Happy Dogs Morenin taustayhdistys perustettiin vuonna 2004, ja se keskittyi aluksi lähinnä sterilontikampanjoihin. Vuonna 2012 yhdistys perusti Moreniin löytöeläintarhan, jolla koiramäärä on jo vuosien ajan onnistuttu pitämään tasaisena maksimissaan noin 200 koirassa, tarhalla on myös noin 40 kissaa. Tarha on siisti ja siellä on useita onnistuneita ratkaisuja esimerkiksi tilojen käytön ja aidatun sisäpihan suhteen, mutta tarhalla on vielä myös paljon kehitettävää. Happy Dogs Morenin tarha tekee tiivistä sterilointiyhteistyötä Cumulus Vetin kanssa. Morenissa sijaitsee myös Noua Vieti Vet ja Marilenaa onnisti, sillä klinikan omistaja, Andra Radulescu auttaa nykyisin Happy Dogs Morenin koiria.

 

The Weirdos-jengi on löydetty pellolta pieninä pentuina. Onko ne hylätty sinne omistajan toimesta vai ovatko ne syntyneet suoraan kodittomiksi, sitä emme tiedä. Kahdeksasta pennusta viisi selvisi kolmen pennun kuoltua parvoon ja tällä hetkellä viidestä The Weirdos-jengiläisestä kolme etsii vielä omaa kotiaan: Kalle Kallendeerus, Antti Appleby ja Ville Vilitchiini. Pentueen tytöt, Maija Malyuchenko ja Kirsi Kitschkiandis ovat onnekkaasti saaneet jo kodit Suomesta. Jos joku sattuu kummastelemaan valittuja nimiä, ajattelimme, että koska mustien koirien on vaikea erottua kodin etsijöiden joukosta, näillä nimillä se saattaa onnistua! Toivottavasti olemme oikeassa.

Kummallisia koiria nämä neljä eivät kuitenkaan ole, vaan aivan sympaattisia, iloisia ja leikkisiä nuoria koiria. Weirdot ovat asuttaneet HDM:n tarhan häkkiä yhdessä pennuista lähtien ja ne tulevat ihmeellisen hyvin juttuun huolimatta stressaavista olosuhteista ja liian pienistä tiloista. Pennut ovat aktiivisia ja upeita paimenkoirasekoituksia, jotka luonnollisesti ovat häkissä turhautuneita ja kierroksilla, etenkin kun tarhalle tulee uusia kiinnostavia ihmisiä heihin tutustumaan. Pennut yrittävät saada huomiota ihmisiltä häntää vimmatusti heiluttamalla, hyppimällä ja haukkumalla kun ihmiset ovat häkin ulkopuolella, mutta häkkiin mennessä riehuminen vaihtuu uteliaaseen tutustumiseen ja rapsutuksista ja nameista nauttimiseen.

Kalle on kooltaan noin 58 cm ja 30 kg. Kallen turkki on sisaruksista se hapsuisin ja enemmän karkeakarvaiseen viittavaa kuin sileäturkkiset sisaruksensa. Ihan aito kunnon “rotujen koira” eli varmastikin varsin monirotuinen. Kalle on tällä hetkellä porukan ahmatti ja herkkujen toivossa saattaa välillä vetäytyvämmät sisarukset jäädä apajille intoilevan Kallen jalkoihin. Konfliktia Kalle ei hae ja tulee myös erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa.  Kaikki pentueen jäsenet tulevat tulevissa kodeissaan tarvitsemaan aktiivista elämää, positiivisiin metodeihin perustuvaa johdonmukaista koulutusta ja paljon hyviä kokemuksia uudessa jännittävässä elämässään.

Tuttujen ihmisten kanssa sisarukset ovat hyvinkin avoimia ja rohkeita, vieraita ihmisiä sisarukset väistävät enemmän, sillä he tapaavat tarhaoloissa harvoin uusia ihmisiä. Kalle voisi sopia monenlaiseen kotiin ja ympäristöön, ja kodilta odotamme sitoutuneisuutta tukea aktiivista, nuorta koiraa matkalla kotikoiraksi kärsivällisyydellä, aikaa antaen ja positiivisin koulutusmetodein. Parhaimmillaan Kalle voisi varmasti muualla kuin keskustaympäristössä ja toisen tai toisten koirien kaverina, mutta oikeanlaisessa kodissa Kalle voisi mahdollisesti olla ainoanakin koirana.

Yksi The Weirdos pentueen jäsenistä on operoitu Romaniassa lonkkadysplasian vuoksi ja tästä syystä olemme kuvauttaneet myös muita pentueen koiria. Neljästä kuvatusta sisaruksesta kahdella on lonkkaongelmia ja kahdella ei, ja seuraavaksi kuvaukseen on menossa viimeinen, Kalle. Päivitämme tietoa hänekin lonkkien tilanteesta kuvat ja lausunnot saatuamme. Minkäänlaista lonkkaoireilua Kallella ei ole tarhaoloissa havaittu.

Hurmaava The Weirdos-pentue kaipaa todella omia kotejaan ja pääsyä viettämään oikeaa koiran elämää!

Päivitykset

8.5.2024

Valitettavasti suruksemme Kallen röntgen-kuvat paljastivat vakavan molemminpuoleisen lonkkadysplasian ja tästä syystä emme jatka aktiivisesti kodin etsintä Kallelle. Jatkamme keskustelua Kallen tulevaisuudesta Happy Dogs Morenin edustajien kanssa ja toivomme että Kallelle mahdollistuu joko lonkkaleikkaus tai eutanasia. Kallen asioissa voi edelleen olla yhteydessä yhteyshenkilöön tarvittaessa.

28.12.2023

Heti alkuun iloisia uutisia The Weirdos-jengiltä. Nyt myös pentueen tytöistä toinen, Kirsi Kitschkiandis on adoptoitu Suomeen. Aiemmin kotiutuneella Maijalla sujuu myös omassa kodissaan varsin hyvin.

Kulkurien toimijat tapasivat iloisen Weirdos-jengin lokakuussa Romaniassa. Pesue on yhtä mustan kiiltävää sekasotkua kun ne innostuvat tavatessaan harvinaisia uusia vieraita. Innostus vaihtuu osittain hämmenykseen vieraiden tullessa omaan turvapaikka-häkkiin sisälle asti ja tutustuminen vaihtuu uteliaaseen lähestymiseen ja namien rauhallisempaan maisteluun. Pesue on hyvin kiinnostunut ja syö namit kädestä, mutta pientä silitystä lukuunottamatta ne väistävät ainakin stressaavassa ja erikoisessa tututustumistilanteessa vieraiden suoraa kosketusta. Kalle on tällä hetkellä porukan ahmatti ja herkkujen toivossa saattaa välillä vetäytyvämmät sisarukset jäädä apajille intoilevan Kallen jalkoihin. Konfliktia Kalle ei hae ja tulee myös erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa. Tuttujen tarhan ihmisten kanssa Weirdot ovat paljon vapautuneempia ja täysin käsiteltävissä.

Yksi The Weirdos pentueen jäsenistä on operoitu Romaniassa lonkkadysplasian vuoksi ja tästä syystä olemme kuvauttaneet myös muita pentueen koiria. Neljästä kuvatusta sisaruksesta kahdella on lonkkaongelmia ja kahdella ei, ja seuraavaksi kuvaukseen on menossa viimeinen, Kalle. Päivitämme tietoa hänekin lonkkien tilanteesta kuvat ja lausunnot saatuamme. Minkäänlaista lonkkaoireilua Kallella ei ole tarhaoloissa havaittu.

Kallelle lisätty uusia kuvia ja videoita lokakuiselta käynniltä Romaniasta.

4.5.2023

The Weirdos-pesueesta ensimmäinen, Maija Malyuchenko, on varattu omaan kotiin Suomeen. Maijan adoptioprosessin yhteydessä Maija röntgen-kuvattiin lonkkien osalta ja lausunto lonkista oli erittäin hyvä sekä romanilaisen että suomalaisen ortopedin toimesta. Myös muut The Weirdos-jäsenet voidaan adoptioprosessin aikana kuvauttaa Romaniassa, koska yhdellä pennuista oli lonkkavaivaa.

Toivottavasti loputkin The Weirdos-tyypit löytävät pian omat kotinsa!

19.4.2023

Kulkurien toimijat tapasivat The Weirdos-jengin ja myös Kallen helmikuussa Romaniassa. Aikuisiksi kasvaneiden jengiläisten meininki häkissä on alkuun sellaista paimenkoiraenergiaa tulvillaan että tahtoo naurattaa, mutta alkuhösellyksen jälkeen kunkin koiran persoonat pääsevät enemmän esiin. Kalle on edelleen porukan pidättäytyväisin, mutta vaikuttaisi siltä että se johtuu ainakin osittain sisaruslauman dynamiikasta, missä Kalle kohteliaana jättäytyy vähän muiden jälkeen. Tutun tarhan ihmisen kannustamana Kalle tulee pian myös kuitenkin tutustumaan uusiin ihmisiin ja ilo onkin suunnaton kun Kalle huomaa että hänkin pääsee esiin ja tilanne on niin mukava että – suoraan päivitysteksteistä lainaten – Kallen häntä heiluu niin kovaa että meinaa koko takapää irrota!

Kalle syö innoissaan herkut kädestä ja vaikuttaa olevan varsin namimotivoitunut, mutta nameista ei porukalla tule kinaa.

Kalle on kasvanut komeaksi nuoreksi mieheksi, kooltaan hän on nykyään noin 58 cm ja 30 kg.

Upea Kalle olisi ihan valmis omaan kotiin! Lisätty uusia kuvia ja videoita.


13.9.2022

Kalle Kallendeerus aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kalle saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kalle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (adoptiokyselyt vain sähköpostitse)