Päivitetty 07.06.2023

Kotia etsivä koira: KALLE KALLENDEERUS (The Weirdos)


Syntymäaika: 06/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.5.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

The Weirdos-jengi on löydetty pellolta pieninä pentuina. Onko ne hylätty sinne omistajan toimesta vai ovatko ne syntyneet suoraan kodittomiksi, sitä emme tiedä. Kahdeksasta pennusta viisi selvisi kolmen pennun kuoltua parvoon ja tällä erää kodin etsinnän aloittaa neljä Weirdos-jengiläistä, Maija Malyuchenko, Kalle Kallendeerus, Antti Appleby ja Kirsi Kitschkiandis. Jos joku sattuu kummastelemaan valittuja nimiä, ajattelimme, että koska mustien koirien on vaikea erottua kodin etsijöiden joukosta, näillä nimillä se saattaa onnistua! Toivottavasti olemme oikeassa.

Kummallisia koiria nämä neljä eivät kuitenkaan ole, vaan aivan sympaattisia, iloisia ja leikkisiä nuoria koiria. Weirdot ovat asuttaneet HDM:n tarhan häkkiä yhdessä pennuista lähtien ja ne tulevat ihmeellisen hyvin juttuun huolimatta stressaavista olosuhteista ja liian pienistä tiloista. Pennut ovat aktiivisia ja upeita paimenkoirasekoituksia, jotka luonnollisesti ovat häkissä turhautuneita ja kierroksilla, etenkin kun tarhalle tulee uusia kiinnostavia ihmisiä heihin tutustumaan. Pennut yrittävät saada huomiota ihmisiltä häntää vimmatusti heiluttamalla, hyppimällä ja haukkumalla kun ihmiset ovat häkin ulkopuolella, mutta häkkiin mennessä riehuminen vaihtuu uteliaaseen tutustumiseen ja rapsutuksista ja nameista nauttimiseen.

Kalle on kooltaan noin 58 cm ja 30 kg. Kallen turkki on hieman hapsuinen/karkeakarvaiseen vivahtava. Ihan aito kunnon “rotujen koira” eli varmastikin varsin monirotuinen. Kalle tuntuu jäävän porukassa alkuun vähän innokkaampien jalkoihin ja hän tyytyykin vetäytymään sivummalle hakien rauhallisempaa aluetta lepäilemällä kopissa ja seurailemalla sieltä tapahtumia, mutta kun Kalle saa alkuhösellyksen jälkeen mahdollisuutensa loistaa, se todella käyttää sen ja tutustuu vieraisiinkin ihmisiin innoissaan. Kalle ei suinkaan vaikuta aralta, vaan yhtä uteliaalta kuin muutkin, mutta se ei oikein pääse porukassa heti esiin. Kaikki pentueen jäsenet tulevat tulevissa kodeissaan tarvitsemaan aktiivista elämää, positiivisiin metodeihin perustuvaa johdonmukaista koulutusta ja paljon hyviä kokemuksia uudessa jännittävässä elämässään.

Yksi The Weirdos pentueen jäsenistä on operoitu lonkkadysplasian vuoksi ja hänkin tulee etsimään omaa kotia kuntouduttuaan. Myös pentueesta Antti on varmuuden vuoksi röntgen-kuvattu ja kuvat on katsonut sekä romanialainen eläinlääkäri että suomalainen ortopedi eikä kuvissa näy mitään radikaalia lonkkaongelmaa, vaikkeivat ne aivan A-luokan lonkatkaan ole. Nyt kotia etsivillä The Weirdos-pentueen jäsenillä ei ole mitään lonkkaoireilua ja tarvittaessa kaikista voidaan otattaa röntgenkuvat mikäli he löytävät kotiehdokkaita.

Hurmaava The Weirdos-pentue kaipaa todella omia kotejaan ja pääsyä viettämään oikeaa koiran elämää!

Päivitykset

4.5.2023

The Weirdos-pesueesta ensimmäinen, Maija Malyuchenko, on varattu omaan kotiin Suomeen. Maijan adoptioprosessin yhteydessä Maija röntgen-kuvattiin lonkkien osalta ja lausunto lonkista oli erittäin hyvä sekä romanilaisen että suomalaisen ortopedin toimesta. Myös muut The Weirdos-jäsenet voidaan adoptioprosessin aikana kuvauttaa Romaniassa, koska yhdellä pennuista oli lonkkavaivaa.

Toivottavasti loputkin The Weirdos-tyypit löytävät pian omat kotinsa!

19.4.2023

Kulkurien toimijat tapasivat The Weirdos-jengin ja myös Kallen helmikuussa Romaniassa. Aikuisiksi kasvaneiden jengiläisten meininki häkissä on alkuun sellaista paimenkoiraenergiaa tulvillaan että tahtoo naurattaa, mutta alkuhösellyksen jälkeen kunkin koiran persoonat pääsevät enemmän esiin. Kalle on edelleen porukan pidättäytyväisin, mutta vaikuttaisi siltä että se johtuu ainakin osittain sisaruslauman dynamiikasta, missä Kalle kohteliaana jättäytyy vähän muiden jälkeen. Tutun tarhan ihmisen kannustamana Kalle tulee pian myös kuitenkin tutustumaan uusiin ihmisiin ja ilo onkin suunnaton kun Kalle huomaa että hänkin pääsee esiin ja tilanne on niin mukava että – suoraan päivitysteksteistä lainaten – Kallen häntä heiluu niin kovaa että meinaa koko takapää irrota!

Kalle syö innoissaan herkut kädestä ja vaikuttaa olevan varsin namimotivoitunut, mutta nameista ei porukalla tule kinaa.

Kalle on kasvanut komeaksi nuoreksi mieheksi, kooltaan hän on nykyään noin 58 cm ja 30 kg.

Upea Kalle olisi ihan valmis omaan kotiin! Lisätty uusia kuvia ja videoita.


13.9.2022

Kalle Kallendeerus aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kalle saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kalle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.