Päivitetty 18.11.2023

Varattu koira: KIRSI KITSCHKIANDIS (The Weirdos)


Syntymäaika: 6/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Happy Dogs Moreni
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.5.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

The Weirdos-jengi on löydetty pellolta pieninä pentuina. Onko ne hylätty sinne omistajan toimesta vai ovatko ne syntyneet suoraan kodittomiksi, sitä emme tiedä. Kahdeksasta pennusta viisi selvisi kolmen pennun kuoltua parvoon ja tällä erää kodin etsinnän aloittaa neljä Weirdos-jengiläistä, Maija Malyuchenko, Kalle Kallendeerus, Antti Appleby ja Kirsi Kitschkiandis. Jos joku sattuu kummastelemaan valittuja nimiä, ajattelimme, että koska mustien koirien on vaikea erottua kodin etsijöiden joukosta, näillä nimillä se saattaa onnistua! Toivottavasti olemme oikeassa.

Kummallisia koiria nämä neljä eivät kuitenkaan ole, vaan aivan sympaattisia, iloisia ja leikkisiä nuoria koiria. Weirdot ovat asuttaneet HDM:n tarhan häkkiä yhdessä pennuista lähtien ja ne tulevat ihmeellisen hyvin juttuun huolimatta stressaavista olosuhteista ja liian pienistä tiloista. Pennut ovat aktiivisia ja upeita paimenkoirasekoituksia, jotka luonnollisesti ovat häkissä turhautuneita ja kierroksilla, etenkin kun tarhalle tulee uusia kiinnostavia ihmisiä heihin tutustumaan. Pennut yrittävät saada huomiota ihmisiltä häntää vimmatusti heiluttamalla, hyppimällä ja haukkumalla kun ihmiset ovat häkin ulkopuolella, mutta häkkiin mennessä riehuminen vaihtuu uteliaaseen tutustumiseen ja rapsutuksista ja nameista nauttimiseen.

Kirsin säkä on noin 60 cm ja paino 27 kilon paikkeilla, eli se on hiukan keskikokoista suurempi koira. Kirsi on vähän välttelevämpi kuin sisaruksista reippaimmat, ja koskeminen on sille ihan uutta ja outoa. On kuitenkin iloisen oloinen koira, ja tulee hakemaan namia vierailta. Kirsin kodissa voisi ennestään olla jo reippaampi koirakaveri tukemassa kotiutumista, mutta pärjäisi varmasti ainoanakin koirana osaavassa kodissa. Kirsin kodilta odotamme sitoutuneisuutta tukea aktiivista, nuorta ja tottumatonta koiraa matkalla kotikoiraksi kärsivällisyydellä, aikaa antaen ja positiivisin koulutusmetodein. Kirsin tottumattomuuden vuoksi emme luovuta sitä ihan vilkkaimpaan kaupunkiympäristöön.

Yksi The Weirdos pentueen jäsenistä on operoitu lonkkadysplasian vuoksi ja hänkin tulee etsimään omaa kotia kuntouduttuaan. Pentueesta Antti on varmuuden vuoksi röntgenkuvattu ja kuvat on katsonut sekä romanialainen eläinlääkäri että suomalainen ortopedi, eikä kuvissa näy mitään radikaalia lonkkaongelmaa, vaikkeivat ne aivan A-luokan lonkatkaan ole. Nyt kotia etsivillä The Weirdos-pentueen jäsenillä ei ole mitään lonkkaoireilua ja tarvittaessa kaikista voidaan otattaa röntgenkuvat mikäli he löytävät kotiehdokkaita.

Hurmaava The Weirdos-pentue kaipaa todella omia kotejaan ja pääsyä viettämään oikeaa koiran elämää!

Päivitykset

18.11.2023
Kirsi on onnekkaasti varattu omaan kotiin Suomeen.

4.5.2023

The Weirdos-pesueesta ensimmäinen, Maija Malyuchenko, on varattu omaan kotiin Suomeen. Maijan adoptioprosessin yhteydessä Maija röntgen-kuvattiin lonkkien osalta ja lausunto lonkista oli erittäin hyvä sekä romanilaisen että suomalaisen ortopedin toimesta. Myös muut The Weirdos-jäsenet voidaan adoptioprosessin aikana kuvauttaa Romaniassa, koska yhdellä pennuista oli lonkkavaivaa.

Toivottavasti loputkin The Weirdos-tyypit löytävät pian omat kotinsa!

17.3.2023

Toimijamme kävivät moikkaamassa Weirdoja helmikuussa, ja Kirsistä onkin kuoriutunut varsinainen villikko. Se on täynnä paimenkoiramaista energiaa, hössöttämässä suuna päänä ja ihmisen huomio, namit ja seura on sen mielestä ihan parasta. Kirsi kummastelee kosketusta, muttei varsinaisesti ole peloissaan – se ei vain ole tottunut rapsutuksiin. Kierrokset ovat ihmisten vierailusta aivan katossa, onhan tällainen tapahtuma niin erityinen juttu tarhakoirien elämässä. Tarhaelämä yksitoikkoisuudessaan on näille energisille paimenkoirille aika rankka juttu, ja pienessä tilassa välillä sisaruksille tulee rähinää.

Kirsi odottelee jo innolla vauhdikasta koiraa kaipaavaa kotiaan!

13.9.2022

Kirsi Kitschkiandis aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kirsi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kirsi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (adoptiokyselyt vain sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.