Päivitetty 20.11.2023

Varattu koira: POPI (Mentorpennut)


Syntymäaika: 6-7/2023
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

20.11.2023
Romaniassa, Grădiştean kylässä, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana ja on Kulkurien pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koditonta koiraa kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Koiria päätyy Luizalle hänen tai kyläläisten löytäessä niitä lähialueelta pelloilta, metsistä tai teiden varsilta ja ne ovat yleensä entisiä omistettuja ja sittemmin hylättyjä koiria tai näiden jälkeläisiä. Luiza ja Stefan huolehtivat kahdestaan eläimistään ja lisäksi he pyrkivät toimimaan aina resurssiensa salliessa alueella kestävän eläinsuojelutyön parissa sterilointikampanjoita järjestäen, jotta jonain päivänä alueella olisi vähemmän kodittomia eläimiä.

Mentorpennut ja heidän emonsa Papaija löytyivät Luizaa välillä auttavan eläinrakkaan paikallisen naisen Ginan naapurin pihasta. Kaksi pennuista sai kodit Romaniasta, mutta loput olivat paikallisten mielestä liian rumia. Emo ja kuusi pentua jäivät Ginan naapurin pihalle, mutta naapuri ei antanut niille vettä tai ruokaa. Gina kävi antamassa emolle ja pennuille ruokaa ja vettä, jotta ne pärjäisivät elämänsä alkuun. Pennut kuitenkin pääsivät vaeltamaan kadulle ja on suoranainen ihme, ettei yksikään niistä jäänyt auton alle. Luizan mies Stefan ajoi 14.9.2023 melkein pentujen päälle, koska ne olivat yllättäen tiellä. Onneksi Stefan ehti jarruttaa ja vältti osumasta pentuihin. Pentujen onneksi Luiza ja Stefan kävivät pelastamassa pennut heti samana päivänä. Luizan luona asuviin Mentorpentuihin kuuluu neljä narttupentua ja kaksi urospentua, joista adoptio-ohjelmassa ovat Popin lisäksi AtheneOdysseija ja Arete.

Mentorpennut viettävät päiviään ulkoaitauksessa ja yöksi he pääsevät sisälle Luizan ja Stefanin kotiin. Pennut näkevät sisällä niin muita koiria kuin kissojakin. Ulkoaitauksessa pennut pääsevät tutkimaan ja leikkimään erilaisilla leluilla. Nämä pennut ovat myös saaneet ravintoa koko niiden lyhyen elämän ajan, joten nälkiintymisestä johtuvia haasteita ei todennäköisesti ole. Romanian mittakaavassa he ovatkin aika onnekkaita!

Mentorpennut Popi mukaan lukien ovat tällä hetkellä leikkisiä ja avoimia pentuja, jotka pyrkivät vieraankin ihmisen syliin ja luokse. Pentuja saa koskea ja ne eivät jännitä esimerkiksi ihmisen liikkumista. Kaikki pentueen pennut ovat ongelmitta käsiteltävänä ja palautuvat käsittelyn tuomasta mahdollisesta pienestä jännityksestä heti. Ne eivät myöskään missään vaiheessa vetäydy koppiin piiloon. Pentuja kiinnostaa leikit – niin keskenään, yksin kuin ihmistenkin kanssa. Namit suorastaan häviävät käsistä ja niitä nuuskutellaan innokkaasti maasta.  Voisi siis sanoa, että ne ovat käytökseltään tyypillisiä ympäristöstä kiinnostuneita ja leikkisiä pentuja.  Sekä narttu- että urospennut aloittavat välillä pientä härdelliä ja rähinöitä koirien kesken, urospennut vähän useammin. Suloinen Popi on oikea sylimyyrä ja pyytää koko ajan päästä syliin.

On tärkeää huomioida, että pennut ovat vielä hyvin nuoria, joten niiden käytös sekä persoona tulevat muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Pentujen perimästä ei myöskään tiedetä tarkemmin, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuilla mahdollisesti voisi aikuisena olla. Pennut ovat myös eläneet koko lyhyen elämänsä tiiviisti sisarustensa kanssa ja muutos uuteen sekä poistuminen sisaruslaumasta on niille varmasti suuri shokki.

20.11.2023

Popi on saanut ikioman kodin <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Popi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista.

Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan/kastroimaan koiran 4 kuukauden sisällä (nartut) tai 6 kuukauden sisällä (urokset) koiran kotiin saapumisesta. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia/kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Popin yhteyshenkilönä toimii Suvi Ikonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.