Päivitetty 28.08.2023

Kotia etsivä koira: LELLU


Syntymäaika: noin 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

28.8.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain. 

Lellu oli tuotu One Rescuen tarhalle omistajan toimesta alkuvuodesta 2023. Jostakin syystä omistaja ei halunnut enää pitää Lellua ja hylkäsi sen tarhalle. Onneksi Lellu kuitenkin sai mahdollisuuden uuteen elämään, kun aktiivimme bongasivat sen tarhareissulla, ja se otettiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään uutta kotiaan Suomesta.

Lellu-mummo on mitä hellyttävin ja lempein koira. Lellun tavanneet aktiivimme kuvailivat sitä super ihanaksi, sosiaaliseksi ja ystävälliseksi leidiksi. Lellu tulee toimeen niin koirien kuin uusien ihmistenkin kanssa, eikä päsmäröi ketään. Lellu rakastaa lepertelyä ja nuorenee silmissä, kun ihmiset juttelevat sille. Lellu ottaa tarhalla omaa tilaa ja viihtyy myös omissa oloissaan.

Tiikeriraidallinen Lellu lienee labradonnoutaja-mix. Tarhalle saapuessaan Lellu oli aikamoinen pullukka, mutta tarhalla se on laihtunut stressin seurauksena hieman liikaakin, ja kaipaisi lihotuskuuria. Lellun hampaat ovat huonossa kunnossa, ja ensimmäinen asia joka uuden kodin tulisi hoidattaa, olisivatkin mummokoiran hampaat.

Suloinen Lellu voisi sopia monenkinlaiseen kotiin, jossa voisi myös olla valmiiksi vaikkapa koirakaveri. Tärkeintä olisi, että koti olisi valmis panostamaan Lellun viimeisiin vuosiin pitäen sitä, kuin kukkaa kämmenellä ja hoitaen sen vanhuudenvaivoja.

Lellu on korkeudeltaan noin 60cm ja painoa sillä on arviolta 30kg.

Lellu testattiin tarhalla sydänmatopositiiviseksi heinäkuussa, ja se on saanut tautiin tarhalla hoitoa. Sydänmadosta ja sen hoidosta voi lukea lisää täältä. Lisäksi Lellulla havaittiin olevan kasvain kyynärpäässä sekä nisässä. Kasvaimet poistettiin kirurgisesti tarhalla ja Lellu toipuu tällä hetkellä hyvää vauhtia operaatioista.

 

Päivitykset

28.8.2023

Lellu palaa etsimään omaa kotiaan varauksen peruunnuttua.

2.6.2023

Lellua odottaa onnenpäivät, sillä se varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen. <3

18.4.2023

Ihana Lellu-mummo aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa! <3

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lellu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lellu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Lellun yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.