Päivitetty 22.11.2016

Kodin saanut koira: LENO


Syntymäaika: 5/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

 

18.11.2016
Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. OneVetilla on klinikan lisäksi hoitola Cosoban kylässä, jossa elää yli sata koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Myös paikalliset tietävät OneVetin hoitolan, ja valitettavan usein Adina löytääkin hoitolan portilta hylättyjä pentuja.  Lenolla on myös sisarukset Till, Tida, Freida ja Lenni, jotka kaikki etsivät omaa kotiaan. Leno löydettiin muiden sisarustensa kanssa aivan pieninä pentuina. Pentueen löysi Cornelia Stan Rosiorin kylästä läheltä kunnallista tarhaa. Koska pennut olivat niin pieniä, vei Cornelia ne Rosiorissa sijaitsevaan “sterilointi taloon” kasvamaan. Pennut olivat niin pieniä, että ne vaativat jatkuvaa pulloruokintaa ja ne olivat parhaassa turvassa talossa. Pennut alkoivat kuitenkin nopeasti kasvaa ja ne usein tekivät talolla yksikseen pieniä tuhoja ja pentumaiseen tapaan riekkuivat paljon jolloin Cornelia toimitti pennut Onevet eläinlääkäriaseman tarhalle, jossa pentujen on ollut turvallista kasvaa lisää ja ne ovat saaneet ikäistään seuraa.

Leno on pentueen toinen uros ja lähes yhtä rohkea kuin veljensä Till. Muiden pentujen tapaan Leno tulee tervehtimään vieraita ja maistelemaan uusia nameja. Leno ei kuitenkaan malta jäädä nauttimaan rapsutuksista tai huomiosta vaan sinkoilee ympäri häkkiä innostukssisaan ihmiseltä toiselle. Tästä pentueesta ei sitten vauhtia puutu. Leno tulee varmasti vaatimaan kodiltaan johdonmukaista arkea ja aktiviteetteja, jotta tämän pojan energiat saadaan kulutettua. Lenosta saa varmasti myös oivan kaverin erilaisiin harrastuksiin, jossa koiralta vaaditaan rohkeutta ja aktiivisuutta. Leno on iloinen ja leikkisä, sekä mielettömän komea. Aikuisena Lenosta tulee entistä komeampi ja Leno varmasti muistuttaa ulkomuodoltaan ja mahdollisesti luonteeltaan yhä enemmän huskya. Aikuisena Leno on arviolta 50cm ja 20kg.

22.11.2016
Ihastuttava Leno on varattu omaan kotiin Saksaan.

————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Leno tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Leno saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lenon yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.