Päivitetty 26.08.2019

Kodin saanut koira: LEO JR


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
kastroitu

Perustiedot ja tausta
23.5.2019

Romaniassa kulkukoiria on joidenkin arvioiden mukaan miljoonia. Kulkukoirat ovat kuin lainsuojattomia, niitä kohdellaan kuin roskaa ja pyydystetään kunnalliselle tarhalle julmilla tavoilla. Holtittomaan kulkukoirien lisääntymiseen on olemassa vain yksi keino, koirien steriloiminen. Sitä työtä ei tehdä niin kattavasti ja suunnitelmallisesti vielä tänä päivänä, että se olisi pysäyttänyt kulkukoirien lisääntymisen.

Eläinlääkäri Adina Vladut ja hänen miehensä Dragos Vladut omistavat eläinklinikan Bukarestissa, mutta Adina on myös perustanut yhdistyksen  One Rescue Association, jolla on koiratarha  Cosobassa, n. puolen tunnin matkan päässä Bukarestissa. Eläinlääkäripariskunta tekee työtä myös kulkukoirien saamiseksi pois kaduilta vaaroista. Sekä klinikalla että tarhalla steriloidaan koiria, järjestetään mm. sterilointi-kampanjoita, johon paikalliset saavat maksutta tuoda koiransa steriloitavaksi.

Cosoban tarhalla on satoja koiria, niitä löytyy milloin mistäkin ja sinne myös yksinkertaisesti hylätään koiria, joita ei enää haluta pitää. Niin myös pikkuinen Leo Jr hylättiin toisen koiran kanssa ja tuotiin tarhalle, koska niitä ei enää haluttu pitää kotona. Tarhalla Leo Jr vaikuttaa hiukan ujolta, se ei ole eturivissä ihmisiä haistelemassa, mutta pyörii jengin liepeillä häntäänsä heiluttaen. Se tuntuu jäävän hiukan muiden jalkoihin ja välillä kiljahtaa, kun joku ajaa sen nurkkaan. Samoin, kun se nostetaan syliin, se kiljahtaa säikähdyksestä. Muuten se vaikuttaa iloiselta ja leikkisältä pennulta ja on ihmisistä kiinnostunut. Leo Jr sopisi rauhalliseen kotiin, jolla on taitoa, aikaa ja kärsivällisyyttä antaa sen tutustua kotielämään ja opetella kotikoiran taitoja.

Päivitykset

26.8.2019
Leo Jr pääsi perheensä luokse omaan kotiin 24.8.2019.

18.7.2019
Leo Jr on varattu, se pääsee omaan kotiin!

24.6.2019
Lisätty liikuttavalle Leolle video, pari kuvaa ja vaihdettu artikkelikuva.
11.6.2019
Pikkuinen Leo Jr palaa etsimään omaa kotiaan. Sen varaus peruuntui, koska sillä todettiin multiresistentti-testissä esbl positiiviseksi.
23.5.2019
Leo Jr pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

24.5.2019
Leo varattiin samantien omaan kotiin!

______________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran käytös saattaa muuttua kotiutumisen aikana.

Leo Jr saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis) ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Leon yhteyshenkilö on Virva Kaavi.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa